Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На што сте алергични?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Magnolija, 3 декември 2009.

1. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    на јавори .. мислам на таа моховината од јаворите тешко е да се објасни ..

2. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Јајца од препелица

3. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Мед, тие микрокрлежите (мислам дека така се викаа) во постелнините, на животински влакна (куче,маче), пердуви, на поленот кога цвета во пролет - бреза и уште нешто :D

Тоа мора во болница. Прво те прегледува доктор, потоа се прави тест на крвта се зема крв од вена, секако, а потоа ги испружуваш рацете и од различни шишенца ставаат капки па те боцкаат со мала боцка (во секоја капка) и воопшто не боли и потоа, секако резултатите :)

4. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    На Пајаци :bug: :( Секогаш кога ќе ме најде некој пајак на спиење или пак да ми ја полаза облеката.. тешко е да го објаснам чувството :doh:

5. cute57

cute57 Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Пред еден месец бев мн.настината грлото ме болеше...и јас како ништо да не е појдов нашколо!!!
    И од ко завшија часојте си се вратив дома ....(а дома бев сама) и си реков да се прснам со прополис во грлото и ке ми помине!!!После еден сат ми се потече едната страна од лицето...и јас се уплашив всушност ми се деформиса лицето и без да кажам никого отидов во алергологија се ми испитаја и ми кажвит докторкава алергична си на мед....и јас само вака ја гледам :o навистина се зачудив бидејќи ко бев мала до 5 год. бев алергична на све и смеев само да јадам бело чоколадо,леб и банана...замислите мама колкава диета ми држела...!!!!

6. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
    Јас не сум алергична на ништо :D

7. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.439
    Алергична сум на полен и тоа пред некоја година, претходно во пролет немав никакви симптоми, но ете сега тоа ме снајде :^)

8. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    На полен и пеницилин.

9. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    На млеко кога и да се напијам јас мора да повратам едноставно не го поднесувам.

10. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Алергична сум на аналгетици, и други лекови, прва пати ми се појави пред 10-тина години пред тоа немав проблем со овие лекарства, па поради оваа алергија ми остануваат многу малку лекови со кои можам да се лекувам.

11. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    До пред некое време не бев на ништо но во последно примеќам дека од јаболка ореви, бадеми, лешници , праски, цреши и кајсии ме чеша устата наредните 15 минути...не знам до што е :doh:

12. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Мирис на свежо-косена трева. :tmi:

13. M.V131993

M.V131993 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас се ужаснувам по јадење мајонез ! Дури и во сендвич да јадам односно да ставам малку во тост на пример или помфрит и слично, веднаш ми излегуваат акни по лицето по грбот, со гној или поткожни некогаш како и да е. Чат пат и еурокрем ми делува на ваков начин, ама за среќа поретко :P

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Оооооохооооо, полесно е да набројам на што не сум... На полен, прашина, прашок за перење (освен Ариел), омекнувач (освен Ленор бебешкиот), пердуви, секое животинско крзно, јагоди, капини, малини, рибизли и сите слични овошја, пеницилин, едно чудо останати лекови, оси, пчели, мед, јод, некоја состојка во Нивеа козметика, млечен хидроген за фарбање (на обичен не сум), бижутерија, сребро, само на варени јајца, во други форми немам гајле, синтетика, конзерванси, концентрати како сок на растворање, ацетон и така натаму... Како што реков, полесно ќе беше да набројам на што не сум алергична... Списокот е уште барем толку! :lol:

15. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    и јас сум алергична на цигарите кои што пушат луѓето и јас едноставно неможам да дишам и како да умирам :envy: :puke: ..блајк ..хахахахха :D

16. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Полен,казеин (од млеко),риба,брашно,хрчаци...

17. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Јас сум алергична на чоколада Dorina. Од мала кога ќе ми донесеа за роденеден дорина чоколадо, штом ќе го изедев ми се правеа како крупни црвени точки на телото...

18. ezerce

ezerce Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    jas imam dobar spisok na sto sum alergichna: polen od drvja(najmnogu lipa), polen od cvekinja, polen od zitarki,vlakno od kuce od mache, prasina...alergite gi dobiv kako pogolema nekade na 18 godini i sto e najloso se shirat.a od loratadin ceterizin fleksonaze tafen nazal i air ne vidov.od kapkite za oci osven od patanol od drugi efekt kaj mene nema.koga cvetaat lipite togas vo ocite beter od bumbar se poduvam.pocnav so terapija kaj Dr,Blagica Kostadinova vo Skopje vo Leptokarija i da vi kazam pravo imase efekt ama od mnogu pricini morav da gi prekinam terapiite.

На Albiona му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.464
    На ДЕБИЛИ.

На tinan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ezerce

ezerce Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Blaze tebe ko loratadinot ti pomaga za alergijata i sinusite.jas za nosot koristev POLENO BLOKER OD DR.THEISS ama slao efekt imase.a na vlaga i na stud najloso reagiraatmoite sinusi :(