На промена на времето. Пролет и есен ја имам но, знае и понекогаш да ја имам и во лето и зима дур не се стабилизира времето. Ја имам уште од малечка, но полека, полека ми поминува, уникатна алергија имам, нема што
Јас сум алергична на поленот на цвеќињата и на она пролетното сонце кога почнува да се стоплува. Е тогаш е навистина мачно. Кивам, носот ми течи, знатнат е... Не можам да дишам :/ Дури и сега во сред лето мене носот ми е затнат и постојано кивам, мајка ми ме зафркава ми вели ти летото се одмрзнуваш од зимата.....
Како мала се сеќавам дека често се нафрлав со ситни мозолчиња, алергија на некоја храна (не ми правеле алерго тестови), ама освен кожната алергија сум немала други проблеми како опстукции, ринит, итн. Пред 5-6 години кога останав бремена почнав многу често да кивам, посебно наутро и навечер во континуитет кивање по 10 и повеќе пати. Оттогаш еве постојано кивам, имам постојано течење од нос (како водичка) и повторно симптомите ми се јавуваат сабајле непосредно после станување од кревет и пред спиење. Други проблеми немам, освен минатата зима кога имав синусит. Планирам во најскоро време да направам алерго тестови, да видам дали имам алергија на нешто.
Алергичен сум на глупи луге, на кои се треба да им нацрташ за да сфатат што си сакал да им кажеш и на луге кои се уфрани во филм деа се паметни, само затоа што така им рекле оние што им се улизуваат од разни причини. Инаку од производи и препарати не сум алергичен на ништо, баре не јас да знам.