Незнам колку ми е прашањето за оваа тема но ке напишам.....Значи има 2-3 год како ми се појавуваат црвени како меурчиња на телото....Се ојавуваат и гинат по некое време пак претежно кај ластикот од чорапите кај ластикот од долен веш кај прслукот а ретко на раката е сега про мислев да не е нешто лошо но увидов дека исто такви му се прават и на мажот ми....Значи чешаат многу и по некое време се намалуваат и останува зрнце како каснато од комарец.Прво помислив дека ми се прават од надградбата на ноктите работев со тоа и поцнаа по рацете да ми се прата ме цешаа ненормално само што ке допрев гел....Но откако му се прават и на маѓот ми претпоставував дека е од прашакот или омекнувач...Што мислите?Имав една слика во моб доколку мја чувам ке ви пратам ако не ке сликам нова поздрав https://verkom.ru/public/hico-h6921.jpg нешто слично на ова
Не сум била никогаш алергична на ништо ама мислам дека оваа пролет ми се јави алергија на П Р O Л Е Т. Блага форма. Ама 2 месеци не сум одзатната бе. Дај кажете некое спрејче за носето мое шашаво...
Појди на пулмологија за да ти направат тест за алергија. Така ќе видиш на што поточно си алергична, па специјалист ќе ти препише соодветна терапија и ќе ти даде совети како да се заштитиш. Инаку можеш во аптека да побараш совет за спреј и моментално да ти делува, ама подруго е да те ѕирне доктор.
Ми треба инф. Алерго тестови во Козле колку се и како ги прават( во смисла поткожмо илина крв) ќерка мие 2 год и 6 месеци, па да и правам во авицена е 3000 ми рекоа комплетно се преку крв
Луѓе да не знаете во Јане Сандански колку чини алерго тест со упат? Итно ми треба да знам колку пари да си земам
Дали откри од што ти излегуваат исипите? И ако да, како ги излечи. Со такви исти испакнати црвени точки веќе 1 месец мака мачам. Немам направено алерготест, за недела дена ќе правам. Секој ден ми се појавуваат и премногу ме чешаат, навечер не можам да заспијам од чешање некои ми велат од глутен, некои од млечни производи.
Здраво јас имам уртикарија сакам да прашам алерго тест каде државно се прави колку чини и на кои алергени?
Кажете ми кои апчиња највеќе ви помагаат за пролетниве алергии? Една недела сум катастрофа, нос затнат скроз.. а не можам да го издувам, отечена кај синуси, очите ме чешаат и сабајле кога ке станам бумбар сум, црвени по цел ден, кивам се корнам, вилицата ме чеша дури... едвај спијам, дишам на уста. Ми дадоа во аптека некои апчиња кои може да се пијат во било кој период од денот (не успивале), ама дали е можно да не ми помагаат?
Можно е. Има различни антихистаминици. Најубаво да си направиш испитувања за каква алергија конкретно се работи, и врз база на тоа ќе ти дадат соодветна терапија. Не се само таблети, има и спрејови, капки...