1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На што сте алергични?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Magnolija, 3 декември 2009.

1. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    На домашна прашина.
    Алерго тест правев пред 10 години.
    Дали би се сменило нешто во врска со алергијата од тогаш?
    Дали би можел од тој период па до сега да станам алергичен и на нешто друго, а старово (прашина) да го снема?

2. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Дали некој што имал проблеми со алергија бил кај др. Благица Костадинова што работи со биорезонанца во пзу Томе Костадинов? Ме интересира мислење и искуства.. Фала однапред

3. Taurus777

Taurus777 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2019
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    17
    Здраво на сите, сакам да правам алерготест со цел да проверам на кои лекарства сум алергична. Дали некој може поточно да ме упати каде и искуства? Фала многу

4. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Секаде ми пишува CAVE PENICILIN, и на книшка, и во картон, секаде.. А не се сеќавам од кога и дали некогаш ми се има нешто случено од Пеницилин..

5. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Здраво, сакам да прашам дали има преносливи алергии т.е осип?

6. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    9.138
    Од што е предизвикан осипот? Алергија како алергија-не, без разлика дали е контактна, од храна, лекови, детергенти, парфеми и слично.

7. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Не знам, а не можам баш сеа ни алегро тест да направам од што е напната ситуацијата

8. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Вака изгледаат а некои се повеќе црвени и малку поголеми, скоро па поминуваат не ме чешаат веќе

Прикачени фајлови:

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  9. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    9.138
    Размисли пред да се појави што си правела, користела, јадела...
    Колку време ти е вака? И дали само на тоа место?
    Ако поминуваат и не се прават нови, добро е. Можиш локално да мачкаш нешто или антихистамин да се напиеш, да се смири чешањето.

10. Heart of Steel

Heart of Steel Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    268
    Алергиите не се преносливи, но секој осип не значи алергија. На пример осипот може да е последица на атописки дерматит, себореичен дерматит или псоријаза кои исто така не се преносливи, но осипот може да биде и последица на сипаница која е пренослива.

Кај тебе на прв поглед личи на убод од инсект или алергија.

11. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Ми се појавија во јануари, после во фебруари и еве сега пак, обично чешаат ги мачкам со течна пудра и поминуваат, обично се по 2 3 на рацете, стомакот и на нозете ете по 2 3. А поминуваат за недела дена

Јас сум плус и анксиозна, па ова додатно ми ствара стрес

Последна измена од модератор: 14 март 2020
  12. Heart of Steel

Heart of Steel Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    268
    Не се плаши, најверојатно станува збор за алергија, не е нешто преносливо ниту пак опасно. Како што ти кажа феминката P.S. love, примети дали си била во контакт со домашно милениче, што имаш консумирано од храна или пак користено од козметика пред да се појави осипот.

Почекај нека се расчисти сиуацијава со вирусов па побарај упут за алерготест од матичниот лекар.

13. Anenesl

Anenesl Нов член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Дечки, ми открија дека имам хипертериодоза, пијам тирозол и после три недели почнав да се чешам , ми искачаат некои брунчиња па се повлекуваат, црвенила на рацете... посебно кога јадам млечни производи уште толку полошо не знам дали е од тирозолот или? Имал некој ваков проблем?

14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    На полен,трева

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Во која приватна може да се испита на што сме алергични. Брат ми засега знаеме дека е на полен и на парацетамол. Дали некои видови на алергија ја покачуваат телесната температура. Таму каде што живее од март веќе се е зелено и убаво расцветано, вегетацијата е сосема друга. Дури пред извесен период имаше и оток на очните капаци, не верува дека е од алергија. Во Систина дали прават алегро тестови?

16. Dejan0_Skorpija1

Dejan0_Skorpija1 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Zena mi pravese operacija na nos ne ispadna saglam i celata e poduena a pred toa nemase problemi so sinusi vikaat alergija bilo ja boli duri a ona ne e alergicna na nisto taka da ne znae kade da se proveri drzavno kakva e situacijata

17. supersandy

supersandy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    560
    Пеницилин.
    Како мала со помош на алерго-тест покажав и на една врста чоколадо, но организмот мѝ се избори и станав имуна.

18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Понекогаш добивам осип од силно сонце, на лето. Кога не сум на плажа, немам проблеми со сончевата алергија.
    За среќа не сум алергична на ниеден вид храна, ниту на полен.

19. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Мене пред 5 дена ми се појави како осип на кожата и не можам да утврдам од што е. На почеток имав само од страна од стомакот и како поминуваја деновиве почна да се шири на рацете, вратот и сега последно на нозете и почна да ме чеша денеска, а претходно не ме чешаше. Пијам лоратадин и 2 дена се мачкав со канестен, но ништо не се случува. Се сомневам во гел за туширање или од мачките дома во двор, но досега не сум бил алергичен на ништо. А во понеделник ќе одам на лекар. Се прашувам од што може вака наеднаш да ми се појави?

20. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Ако не ти, твој родител имал алергиска реакција па решиле да бидат претпазливи и со тебе.