На прашина беее на сите истото му го велат..па нормално е то малце прашина и сите киваме.... Ми препорачаја да ги извадам сите пердина и теписи да ги заменам сите постелнини и душекот на кој спијам со специјални некојси со се со ваков проблем како мојот..и јас фино лепо и се изнасмеав на докторката...
Според алерго тест ми искочи дека сум алергична на животниско влакно - а нема врска на нешто друго сум само што нашиве специјалисти никако да откријат
алергична сум на пудра било да е течна или камена...веднаш ако ставам и ми се појават акни... и така јас не користам пудра апа и нема ни што да покријам...чисто ми е лицето и немам такви проблеми...
a kade se pravat tie testovi vo koe odelenie ,bidejki kerkami e alergicna na gluten i mlecni proizvodi,ama za skopje nemi davaat uput.pozdrav
Ако има одделение за алергологија во болницата во градот во кој живеете, таму треба да одите за да се направат тестовите. Значи, мора да биде специјалист алерголог. Ако девојчето е помало од три години, мислам дека не се прават никакви испитувања за алергии, а после тригодишна возраст може. Ако нема алерголог кај вас, за испитувањата не би требало да ви прават проблем да дојдете во Скопје.
На пеницилин и во последно време од што Скопјево ни е многу чисто на секое бришење прашина, а тоа е секој ден или преку еден ден почнувам да кивам и да ми солзат очи, неможе човек да куртули од неа