Не смеам да сум излезена на сонце без да сум намачкана со некоја крема и алергична сум на прашина, ми излегуваат некои црвени точки на рацете
nie sme od bitola,ama neznam kako da glasi uputot za skopje,nekoi mi velat deka treba vo detska klinika za pedijatrija,inaku ima 9 godini kerkami
Би требало да има одделение за алергологија во болницата во Битола. Ако нема, тогаш точно е дека упатот е за детската клиника во Скопје, и таму сигурно има оддел за алергологија.
на мојот упат пишуваше пулмоалергологија тоа е едно бракиче, не знам како да објаснам ја прашував еден двајца, ми покажаа каде е таму со закажување инаку се чека ред цел ден
Во последно време најалергична сум на свекрвата Иљачот да ја ставиш на игнор,не помага!!! Метастазира насекаде,нема каде ја нема,човече Гугл пребарувачот може само вода да и носи. Медицински, алергична сум на пердуви,липа, Витанез мајонезот (ваљда содржи некоја состојка што ми пречи) и Еко-савекс прашокот за перење. Сепак треба да се направи алерго тест,можеби ќе има уште нешто.
Се разбира дека има одделение во Битола за тоа ,одете до зградата на Уредот нема потреба од правење на алерготест дури во Скопје. Јас сум на јаготки,на одреден тип на метали,на одредени апчиња,аспирин,амоксиклав исто ,алергична сум и на пеницилин,на некој конзерванс во кондиторските слатки, на јагоди,на домашна прашина и полен ,посебно страдам на пролет( инанку алергијата генетски ја имам од дедо ми само тој што е алергичен на убод од пчели плус од сите горе наведени работи ) тогаш ми е доста изразита,носот постојано ми тече,кивам се осипувам ,црвенила ми се прават ,очите ми солзат ми се вцрвенуваат...со тек на време како иде ми одминува зошто треба да се конзумира повеќе D витамин во исхраната а воедно и B .Превентивно кога ќе видам некој знак како вцрвенување на кожата или интензивно чешање лоратадин си пијам порано користев димидрил (мислам дека се викаа и беа поефикани ,но ги нема повеќе во аптеките).Но не сакам да страдам од алергии цел живот и затоа планирам на пролет кога ке се појави тоа чудо да одам кај стручно лице на терапии ,доста ми ја фалеа докторката па ќе видиме колку ефикасно ке биде тоа. Една моја другарка користи белегзии со магнет мислам дека ги има во медицинските каталози за кремови и козметика ,ако не се лажам од каталог од Хемел мислам дека го порача и вика дека и помагало .
На прашина, на дерматофагоиди, на полен.... хм,.. доволно да те држи кивањето, течењето на носот, главоболката и чешањето на очите... цела проклета година
aма не ни даваат да ја испитаме велат мала е,а и многу не му верувам,а дали имате слушнато за преглед со биопсија,тоа е најново сега во скопје така слушав на телевизија,најтоцно се доказувало од што си алергицен.
Мојата алергија не е се` уште утврдена, уште од мала, од 3то одделение почнаа да ми се лутап рацете и тоа само во зимскиот период, еднаш ми излезе од вештачкиот снег, па од амоксилкавот, па од средство за миење садови, но никогаш не утврдија од што е, некои доктори велеа дека е недостаток на витамини, но постојано ги примав... Оваа година не ми се појавило, можеби со текот на времето само од себе ќе си исчезне ... кој зне... организам си е тоа
здраво после неколку направени анализи кај нас во битола,денес ми дадоа упат за до клиника за детски болести скопје оделение GASTROHEPATOLOGIJA ,ако некој знае да ми казе адреса ,број на телефон,сакам да прасам како оди испитуванјето,дали треба да заказам претходно,дали треба да е гладно детето,и дали се заврсува работа во еден ден,или треба повејке денови да се оди во скопје на клиника.сакаме да испитаме дали се работи за болеста целијакија,ми рекоа докторите дека со овај упат се ке се открие.ако некој несто мозе да ми даде како информација во врска со написаното,ке ви бидам многу благодарна.усте еднас благодарам.поздрав
да само да ви казам дека заказав во детска клиника и некој доктор тодоровски ке не прими,па како ке биде и сто ке казат ке ве известам цаоо
alergi4na sum na zlobni grdi frustrirani zeni ama i na polen zanci sekoja godina mi izlavaat brum4inja po teloto ama ne e bas sigurno od so mi e toa djabe mi prepisuvaa lekovi i terapii nisto ne pomaga eve pak dojde period i kako nekoja krastava zaba sum..dobro ne bas ama vo sekoj slucaj grdo e