vaka luge ..mi treba vasa pomos okolu ova imam seriozen problem koj sto neznam kako u celost da go resam sam. Imam devojka koja sto odevme 3 godini megutoa se desi da raskineme, no sme bile i predhodno raskinati poveke pati,no se gledavme sekogas koga sme bile raskinati bidejki se druzime so ist krug na luge. Ovoj pat raskinavme isto taka se gledavme nekogas i se muvavme pocnavme sami povtorno da iskacame i jas imav probano nekolku pati da imame odnosi ali ona odbivase i mi vikase deka ne saka so mene da go pravi toa,a drug pat go pravela. za ovoj mesec kako sto bevme raskinati ona me pobara mene i mi rece deka e izgleda trudna napravivme test iskoci deka navistina e trudna,no dojde moment da jas pak probam da imame odnosi i ona mi rece ne ne sakam so tebe e sega ... Problemot e sto jas ja prasuvam od mene li e deteto ona mi vika da od tebe e nekako se slozi da imame odnosi no megutoa nastojuva da abortira jas se i ponudiv i brak i sve znaci no ona ubedeno saka i mi vika da abortita prasanjeto e dali ima sansi da otisla so nekoj drug pa da neznae od kogo e deteto?? i kako da doznaam nekako dali ima nesto voopste napraveno so nekoj drug nesto fala vi odnapred
Neverstvo И сега што очекуваш ние овде да отвориме тарот карти и да ти кажеме дали бебето е твое или не? Сте ја укакале работата, па сега изволте, среди си. Ако знаеш кога сте имале односи, колку што знам на гинеколошки преглед може одприлика според растот на фетусот да видат колку е стар, колку недели. Прати ја момичката на гинеколог, и прашај ја, види што ќе ти каже, собери 2 и 2, и решена ствар. А со оглед на тоа што сте раскинувале, па сте се миреле, па сте се бркале, не ви предвидувам сјаен брак, зошто ќе имате низа проблеми, а и вие со ваков памет ти давам-не ти давам сте бајаѓи зелени за родители. Затоа абортус е најприземно, најреално и најпаметно решение.
Neverstvo Се гледа дека уште не сте зрели за дете. Сакала да има односи, па неќела Глупости. Инаку, додека не се роди детето не може да се знае кој е таткото, додуше постои еден тест, но тој е опасен за бебето и затоа се прави само во одредени случаи, а не за докажување татковство.
Neverstvo abe luge fala vi na odgovorite megutoa ne me svakate prob e sledniov .. Doznavme deka e bremena so lekarsko utvrduvanje znaci bevme na ginekolog 1 mesec e bremena i ona nejkese da se smirime a jas sakav samo radi deteto nisto poveke inaku ne ja podnasam e sega mene mi e zaso se zivo i divo odbiva i duri nejziniot odgovor e nema sansa ke abortitam na 8 meseci ako treba nema da se rod,a dodeka mi vika posle abortusot sakam da prodolzime da odime jas i ti i za nekoja 1,1 ipl godina da napravime dete ili pak da se verime ili sto znam nesto slicno znaci ne e skroz cista spored mene neznam ...
Neverstvo Ах Манија, Манија ај додека не ја џитнале темава во канта да те посоветувам и искарам. Добро со кој памет ти предложуваш брак на жена која неможеш да ја поднесеш, што мислиш каков ќе биде исходот, ќе бидете среќни, или за година-две ќе се разведете? Јас гласам за второто, ај вие некако ќе преживеете, ама некој многу ќе страда, а тоа е бебето. Затоа реков абортус. Затоа дозволи и на девојката да одлучи сама, гледаш и таа не сака во моментов да биде со тебе, можеби сака да го проживее животот, па после да се смирите итн. Нема што да се советува тука, сепак таа ниту признава дека е твое детето, ниту сака да го роди. Да беше твое 100% ќе ти речев да се бориш, вака кога не си сигурен, дозволии сама да си одлучи .
Neverstvo Еве го дечко твојот одговор. Веќе си знаеш. Според мене - да, можно е да спиела со некој/у други во меѓувреме и сега не знае кој е таткото. Може си ти, може и не си. Не ја поднесуваш, очигледно е дека ниту таа тебе, кога не можела воопшто да се реши да бидете интимни после разделбата, биди среќен што сака да абортира. Сега не е време за таа моралност и побожност, ако се роди тоа детенце, кутрото само ќе пати во таква наелектризирана средина. Нема љубов, разбирање и доверба уште отсега, камоли во годините кои следат. Ете вака се создаваат нефункционални бракови и несреќни семејства. Каков брак, какви глупости, има се уште време, 1 месец е трудна, нека го абортира и раскинете еднаш засекогаш. Подобро за неа, подобро за тебе, подобро за сите. Не наседнувај на такви приказни, ќе сте пооделе после година-две уште малку, па ќе се верите, па тогаш ќе правите друго дете... што си и ти - златна резерва? Правец на клиника, решете се од проблемот и остави ја.
Neverstvo Возрасни луѓе разговараат за своите проблеми и донесуваат решение. Така треба и вие да постапите. Проблемите нема сами од себе да се решат. Ќе дознаеш се што треба само доколку разговарате отворено ќе ја прашаш да ти каже што точно се случува со нејзе да ти наведе причини зошто така сака и слично. Вие најубаво си знаете но мислам дека одговорот од нас тука нема да го пронајдеш. Се чудам само на нејзиниот памет со таквите размислувања, сега нејќе бебе, па за 1-1,5 год. сака... мислам тоа се глупи работи. Што таа сака да постигне со нејзиното однесување? А и ти како така и нудиш брак само поради бебето, каква врска сте имале вклучувајќи го и нејзиното однесување, а да не збориме за тоа дека можеби не е твое. После еднаш сакала да се смири со тебе, па не сакала, па сакала односи, па нејќела и сега со бебето... е тоа ти е памет ливада-не знае што сака. Извини на критики ама вакво однесување едноставно не можам да разберам. Поздрав и извести не што сте направиле. Се надевам помогнав.
Neverstvo Жал ми е што ќе ти го речам ова, но... Сигурен ли си ти дека е твое дете?? Ај размисли дали си имал ризичен секс со неа пред еден месец, па потоа предлагај брак на жена то сака да прекине создавање на еден невин живот! И уште една работа! -Ако она абортира, немој да си ја погледнал во очи веќе! Не таа да ти кажува за година и пол друго дете, што тогаш, што сега? Знае таа дека после абортус е тешко и ризично за втора бременост? Не сакала секс со тебе, ете зошто не сакала, затоа што се “валкала“ со друг! Извини ако сум премногу искрена и “лоша“ кон неа, но мене ова не ми мириса на добро... Размисли и кажи што ќе направиш. Ама мене ми се допаѓа тоа што сака да ја превземеш одговорноста, доколку детето е твое. Поздрав
Neverstvo Epa da i jas sum za toa jas znaci postapiv najdobro so nea se sto mozev i ponudiv vo ramkite na mojata mok znaci no ne mozam jas da i davam nea pari za abortus da potpisuvam jas mesto nea iako e polnoletna i ona se razbira ona saka jas da potpisam tamo jas da dadam pari za abortusot saka privatno da se abortira znaci odime vo remedika kade sto ne baraat niti kniska niti nisto i e premnogu skapo ne saka doma da kaze voopste makar i na majka i sto e zensko i moze da ja posovetuva ili bar da dojde so nas dodeka se prai toa koga ke ja prasam ednas ja imam prasano samo dali e moe deteto so pola usta go kazuva da tvoe e i so polunavednata glava ... znaci ne sakam da me iskoristi za pari ili bilo sto ako e on drug deteto neka odi i neka mu kaze duri i jas bi i pomognal nekako da on go prifati toa sto go napravil a ne kaj mene da doaga i seto ova da mi go bara bez apsolutno nikakva iskrenost kon mene i neznam sto mi preostanuva ne mozam tuku taka da frlam pari za nesto sto mozedi ne e moe a inaku jas sum za abortus bidejki ic ic ne i veruvam pogotovo sega ali sepak moe bese da i ponudam kako covek i bi trebalo da ne me koristi kolku da zavrsi rabota bar neka mi kaze spiev i so drugi ili so drug moze e od nego moze e od tebe jas pak ke gi dadam parite ali bitna mi e iskrenosta nisto poveke toa mi e prob ne sakam da ja pritisnam na neubav nacin da mi priznae zaso ne sum takov i ne mozam toa da go napraam
Neverstvo Бла, бла, бла... Ако имаш вишок пари за давање дај и ги, не само сега туку секогаш кога ќе дојде напумпана од некој си трет, биди и ти како спонзор за абортуси, и откако ќе си го направи ќејфот со сите што ги има на пик, земи си ја, напрај и едно 7-8 деца и живејте си среќно до крајот на животот. Не, не ај сега сериозно, абе прашај ја, чие е детето, не ја мољакај тука, биди мушко, толку ли е тешко. Ако е твое дај и пари за абортус, биди фер, ако не е твое што имаш ти да плаќаш што некој си го правел ќефот и си играл свршување во вагина. Мислам, приказнава ти станува премногу извитоперена, ако на почетокот можда со тешко срце ти поверував дека не си трол, сега некако почнувам на велико да се сомневам.
Neverstvo Паметно размислуваш, а и свесен си дека те лаже. Јас кога разговарам со дечко ми за нешто сериозно, кога сакам да му докажам нешто, го гледам право во очи и зборувам од срце. Така треба и таа ако е навистина твое да се исправи, да те погледне во очи и јасно да ти каже ДА, ТВОЕ Е! Ајде ќе ја сфатиме дека не те сака и не сака твое дете, но грев е да те лаже за такво нешто. Не си го уништувај животот за некоја што не вреди, што не можела да си ги скроти нагоните па отишла со друг! Ми се допаѓа како размислуваш, не си го пусти животот со неа! И не и плаќај ништо додека не ти признае чие е или барем дека не е твое детето, ете направи се и ти итар и речи и дека знаеш дека не е твое и дека нема да и платиш за абортус.
Neverstvo По се мене ми изгледа дека ти неа ја сакаш. Нема сомнеж во тоа. Твоето жртвување кон тоа да и помогнеш на неа иако можеби не е бебето твое, да испаднеш фер и тоа да е машки од твоа страна, мислам дека тука е проблемот. А она е свесна за тоа и можеби те користи на тој начин што ти вели дека ќе бидете заедно понатамо, ќе формирате брак, семејство... значи на некој начин со тоа сака да те искористи во случајот за финансиска корист за абортирање, а потоа верувај дека нема да биде така. На што она всушност била спремна до сега, верувај дека може да биде спремна на се. Ако си ти толку наивен и се трудиш да и помогнеш тогаш слободно, но верувај дека ти ќе биде тој повредениот на крај. А тоа што велиш дека потврдува со пола уста и наведната глава, мислам дека е доволно јасно...
Neverstvo Чоек, овде математиката апсолутно не е тешка. размисли у последниов месец дали сте имале односи. Ако да размисли и сети се дали кондомот бил пукнат, дали можда си свршил внатре макар и со кондом... Подалеку од еден месец не иди. Ако не сте имале односи мн повеќе од јасно е , а ако сте имале сети се убаво, ама убаво на детаљи, околу тоа да не бил пукнат кондомот и слично . Сепак ко шо вика Најубава, биди мушко и завземи став. Док ти го кажува тоа нека те гледа у очи , прашај ја неколку пати. Дај и притисок малку . Док не ти даде сигурен одговор не верувај. За абортус ако е твое детето, дајте си пола пола при.... Не е само ти да платиш и ај чао после ... Пола пола крај и двете страни задоволени. И после продолжи си напред. У очи више да не си ја погледнал .
Neverstvo И самиот си кажа дека не ја поднесуваш,а си и понудил брак иако не знаеш дали детето е твое? Нема смисла .. Можеби не сакала да имате односи затоа што знаела дека е бремена? Многу збркана работа .. Немој да дозволуваш да те искористи само за да и дадеш пари за абортус. Тој што и го направил детето, тој нека и плати! Ако таа сака да абортира, остави ја нека прави што сака. Немој да дозволиш да те придобие со нејзините лаги. Замисли каков ќе ти биде животот ако се ожениш со неа? И ако детето не е твое? Потпиши се таму каде што треба за абортус, но не и давај пари и остави ја сама нека се снајде. Да ја сакаше ај, да го направиш тоа, но кога не ја сакаш нема зошто уште од сега да си го зацрнуваш животот.
Neverstvo Манија треба да си глупав па да поверуваш дека да детето е твое изгледа девојкава само гледа си најде решение на својот проблем преку тебе ти да ги дадеш парите за абортус затоа што овој другиов изгледа од бебе б не сака да слушне а уште подобро за неа што си и предложил брак ако целта и била само да те врзе за себе . Инаку крајно глупаво решение би било да ја заврши ова со брак затоа што прво за некоја година или ќе се разведете или она цел живот ќе те влече за нос ...најдобро е да и речеш нека и го плати абортусот тој што и го направил детето а ако веќе платиш тогаш плати и исфрли ја од твојот живот ,ке си најдеш некоја друга што нема да прави ефтини финти што ги научила од шпанскине сериии
Neverstvo Брат треба да си срекен што не ти рекла ајде да го одгледуваме заедно тугото бебе...Можеби ке го сакаш не викам не ама секогаш кога и ке го погледнеш ке се секаваш на нејзиното неверство. Радувај се што нема да бидете заедно и нема да те прави будала во здрав мозок...веридба бе?Ти на улица си најден? Ајде клоца во газ и наогај друга девојка која навистина ке те цени а не да те прави будала.
Neverstvo Дечко, таа сака да го абортира бебето, ти не знаеш дали е сигурно твое плус не ја поднесуваш неа. Зошто и нудиш брак? Зошто одиш на тие прегледи со неа? Сам велиш со пола уста ти велела да твое е. Нејзе очигледно и треба спонзор за трошоците или евентуално татко. Е па, ниедна нема да ти рече не, не е твое, ама ти ќе плаќаш се... Батали ја, откачи ја. Кажи и како што напиша овде, дека ако е на некој друг ќе и помогнеш тој да го прифати, а ако не го сака нека си го абортира сама. А ако пак имаш вишок пари за фрлање, тогаш продолжи и подмирувај ги нејзните трошоци...
Neverstvo Истото и јас го мислам. Што врска има тоа-после 1 година? Значи детето не е твое,сака да го абортира ,па после да роди дете од тебе. Првата рожба не се отфла туку-така без некоја поголема причина. Седни ја и разговарајте,како и да е ,мислам дека треба да ти ја каже вистината чие е детето кое го носи т.е.дали е твое или не. Ајде,ќе помине и ова ноќна мора,друг пат биди повнимателен...И ,брак не се предложува тек така,подобро да се спречи,отколку да се лечи.
Извинете што е долго...Па, мојата ситуација, како секогаш, комплицирана... Имав предходно 2 годишна врска, мојата прва врска,која што исто така ја поминав многу турбулентно,и со многу болка, многу неверства... Едно нешто го знаев тогаш,дека тој беше болно љубоморен за мене,и ме сакаше лудо,но исто така и беше несовесен човек многу млад,и сакаше што може повеќе женски да фати,а мене сепак не сакаше да ме губи кога му раскинував... Го поминав тоа,со надеж дека ми се појави тоа што го заслужував шпосле долго патење,и растурена врска...и после него мнгоу брзо влегов во нова врска,со дечко постар од мене конечно,имаше многу разбирање,многу контактиравме и разговаравме се запознававме пред да почнеме долго време,и изгледаше супер..и тој имаше некоја нерасчистена врска пред мене,но излезе од неа,поради тоа што почнавме многу да се сложуваме,и сакаше да е со мене..многу се трудеше на почеток,додека ме доби...и врската ни течеше скоро совршено....никогаш предходно не запознав во моја околина дечко што беше толку полн со разбирање,многу внимателен,и дури еднакво како што сака една женска некого,и тој ме сакаше мене..сакаше постојано да е до мене,да ме гушка да ме држи за рака..да седи разбуден додека спиев..кога се лутевме..да го најдам како седи некаде на страна в парк чекајки да излезам јас, па да ме види само оддалеку.. Се топев на тие работи,но никогаш не ги злоупотребив,зошто имам многу патено,и сама сум емотивна, многу ги ценев тие работи,секогаш му се смирував одма...бев нон стоп добра со него сакав сите желби да му ги исполнам,нормално како благодарност за тоа што тој беше таков со мене.. Но, ова е веќе втор пат во врската како што се оддалечува од мене,во одреден период. Јас имам искуство со тоа,и знам дека кога човек продолжува но малце е отсутен, тогаш сигурно има нешто др, или друга што му го одвлекува вниманието и емоциите! Првиот пат,го потврдив тоа...ме имаше изневерено,но никогаш не призна..пред другата девојка,рече дека јас сум негова женска,и дека не го интересира друга...таа едноставно замина со цинична насмевка..а тој после тоа се трудеше многу за да врати се во нормала,и кога го глеав тоа дека се труди да ме напраи среќна,си реков можеби и да се случило нешто,еве сваќа дека грешел,тој е мн разбран нели,јас како таков го запознав,па не му ја спомнав таа тема повторно,и продолжив стиснав заби,и го забораив тоа.. Сега, после долго време,повторно дојдовме до истото...скоро два месеци тој е отсутен..а пошто сигурно знаете како е во вакви моменти, нас девојките уште повеќе не фаќа паника кога чувствуваме нешто,па уште повеке покажуваме љубомора, напнуваме,ги бараме...овој пат,реков ке одбијам,ке останам и јас рамнодушна како што се однесува и тој,и ќе чекам..можеби коа ќе види дека сум рамнодушна и самиот ќе се поврати...но ништо..кога видов дека станува само се подалечно,изреагирав и се искаравме... сега открив пак една девојка во неговиот живот..една поранешна,но не некоја со која што бил во врска,туку само онака излегол неколку пати.. се налјутив но не реагираше тој,се праи дека ништо не е. Веќе преку глава ми е,и му реков дека не е фер ова да ми го прави,како и да е,со што и да е веќе ке се соочам и помирам, но го замолив да ми каже едноставно ако има нешто,и јас самата ќе си заминам..а не вака да се секирам.... и тој пак не ереагира... се праи љут,како да е тој за нешто љут,затоа што така се искарав јас или не знам што... таа девојка никогаш не ја спомна,нити не го интересираше,знам и дека со неа само губел време...таа голема љубов и врска што ја имаше,ја заврши одкоа почна со мене..а не беше оваа девојка...оваа не беше ништо... но не знам како да реагирам сега.. ве молам за совет,што да направам??... тешко ми е, ме боли неговата индиферентност,....но не можам да издржам веќе,,каква таква,и јас си имам некоја гордост,и едноставно не се гази преку некои работи,постојано ме јаде одвнатре.. тој секогаш знае во вина да го извади и најпаметниот муабет од себеси за да се оправда,и да изглеа дека е во право, но не скама и овој пат ако разговараме да му го дозволам тоа,затоа што не е во право, греши кон мене.. како да му се обратам,сакам да свати длабоко дека греши,и да заврши ова,јас сакам од моите зборови тој да свати...како да постапам..?