Не верувам, зошто нема да те сфатат озбилно. Веруј ми, испробано ми е ова, плус она ке му каже дека договрила средба и ке излезе може со другарка, овој може ке ја следи или пак ке и провери тел и остали работи и ке види дека оваа абер нема да биде со друг и од тука пак нема да ја сфати сериозно секој нареден пат коа ке му се закани дека ке најде друг.
Нож со две острици е тоа, од кај го знаеш типот нејзин дека нема да изреагира лошо и нема да ја нападне физички? Не можеш туку така да поделиш ваков совет. Мора да се внимава. Не секој маж после ваков обид ке се вразуми и ке седне да размисли кај е грешката, туку напротив ке ја направи дека таа е виновна без ни малку да размисли каде греши тој.
А зошто да ризикува сега? Мислиш дека вреди да ризикува ? Ја не би. Најубаво нека раскине, нека се оттргне од него.
И јас мислам подобро е да раскине па после да влегува во нова врска, страствен секс, што год да е со другиов. Така е пофер плеј од нејзина страна, а ако сака да остене со сегашниов а тој да се смени, ух тешка работа. Мора многу разговор и тоа отворена комуникација, без закани или муабети од типот имам договорено со друг туку таа да образложи зошто сака со друг, зошто тој друг и е попривлечен од сегашниов, па може преку отворена и без срам дискусија ќе најдат некој компромис.
@WildMk Дали пред да договорите со маж ти отворен брак се варавте или едноставно дојде ден да седнете и да кажеш 'Слушај, ми се иде со друг дај да направиме некоја промена'? Малку отидов оф топик ама ме интересира.
Има тема за Отворен брак, таму имам одговорено вакви прашања. Брзо откако се запознавме, си кажавме еден на друг какви очекувања имаме од врска/брак.
Да изневериш некој само затоа што прави работи кои ти сметаат, а притоа и да не знаеш со кого би го изневерила е чиста глупост. Пред се самата себе ќе се повредиш. Нема да направиш ништо со ова. Што ќе постигнеш? Ќе го повредиш а себе ќе се повлечеш со таа болка. Раскини ако не ти одговара карактерот. И готово.