Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

486 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,6%
  1. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.070
    Taka fino lepo:^)bez voda i leb nemozham ama bez seks mozham...ti devojko/devojche osven seks izgleda nishto ne gledash i ne znaesh:worried:.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dark_Lady997

Dark_Lady997 Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    17
    Па лично сметам дека е лошо неверството, ама не дека не ја сфаќам потребата од друг.
    И верна сум му, ама никогаш не се знае за понатаму.

3. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.070
    Kakva potreba od drug aloooo be devojche?Neli si zaljubena ,neli vi e ubavo?Abe ti nas ovede ne e....sh,ili taka mi se chini?Daj malce preispitaj se .....

На cresa-jagoda, Sejfullai и piksooki им се допаѓа ова.
  4. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Преиспитај си ги чувствата ако воопшто ги имаш за дечко ти. Или можеби сте во врска од навика?!
    Овие изјави некако не идат заедно со љубов.

На cresa-jagoda и Adorabela им се допаѓа ова.
  5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    9.236
    Зависи може и да и не.
    Една моја братучетка која се омажи на 17 години, а на 25 години веќе имаше две деца и беше изневерена од некоја што наеднаш се престави како куќна пријателка. Ваквите пријателки секогаш се сомнителни, а и таа исто мажена и со мажот и доаѓаа на гости.

Му прости и продолжија еве ги веќе 15 години поминаа од таа случка за кој сите блиски знаат. Тој пак фаќа кривини и гледа туѓи жени, таков тип е, чат пат со некоја се среќава, ама пак си ги гледа децата и жената. Не ги малтретира, се работи, носи пари, прав домаќин.
    Во некои случаеви подобро пушти го ако не ти прави проблеми по дома, ќе му остарее газот ќе се прибере.

Во ваква ситуација не знаеш што е најдобро, ама мислам дека таа правилно постапи.

6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.808
    Што се не ќе прочита човек еј. Љубов било а ќе го изневери во прва прилика кога ќе и се пружи. Што ќе правела ако одел на пат или ако бил болен. Еј болен !? И сериозно ќе го изневериш баш тогаш? Направи си услуга и себеси и нему, раскини и барај си ја среќата кај друг. Очигледно Љ од љубов немате. Ти со сила го тераш да имате односи, бидејќи очигледно тоа ти е најбитната работа во животот, додека тој крева рака на тебе. Вие поим немате што е љубов мајке ми.

На hermosa, Feminka22, Youknow и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Dark_Lady997

Се зачлени на:
    20 октомври 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    17
    Не знам од каде право да кажувате за нечија врска каква била, дали имало љубов кога не ги ни познавате луѓето.
    Таа случка беше и помина, заборавивме.
    А и да е болен, не е на смртна постела.

8. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Јаооо втф:^)
    А она да го изневерела ќе викавте никаква жена нека ја исфрли на улица нели?:x:x:x:x:x:x:x:x

На pdb123, hermosa, Waverly Raven и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Од ова што го кажуваш се гледа дали го сакаш него или не. Тој кој што го сака својот партнер нема да помислува да го изневерува, а уште помалце да мисли тоа да му го направи кога е болен. Љубов е кога партнерот е болен да идам и да го видам, да се грижам за него и да му помогнам побрзо да оздрави,а не да го изневерам.

На pdb123, hermosa, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  10. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.199
    Mene mazot ne mi raboti tuka i sto znaci deka treba da idam so drugi? Za seks? NIKADD

На candy.cane, cresa-jagoda, anaja1 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Dark_Lady997

Се зачлени на:
    20 октомври 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    17
    Па ќе се грижам и јас, ама нема 24/7 да сум до него. Не сум негова сопственост. Зарем треба тој да ми кажува што да правам со мое тело?

12. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    9.236
    Секој што изневерува заслужува казна, а изневерениот ќе одлучи дали ќе го казни. АКо изневереше таа негова одлука ќе беше тоа, како што таа одлучи. И таа можеше да го исфрли, куќата е заедничка.

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Значи посмешно од ова не ги малтрерира, работи се труди нема. Значи нормално е човек да работи да е добар да не малтретира зошто возвеличувате нешто што е нормално и што така треба да биде??? Значи ако не ја тепа нека прави што сака па после кога ќе остари кога никој нема да го сака братучеткати нека го пречека. Овие мислења кај и да оди кај мене ке се врсти ми се толку загреота. Имајте гордост бре! Не го сакам еден маж што секоја што носи сукна може да го земе. Па уште да сум горда дека кај мене ке се врати.
    Нека гледа и јас гледам што е убаво ама да ме прави будала при здрав памет не. Сакаш друга повели со мене заврши. Не вреди да лепиш нешто што е скршено.

На hermosa, Stressed Out, Feminka22 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Никој не кажа тука дали тој треба да ти кажува што да правиш со твоето тело. Но, доколку ти го изневериш, зошто тогаш не му кажеш на дечкото, оти нели тој нема право да ти кажува што да правиш ти со твоето тело.

15. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Океј, трол. Не можам и не сакам да прифатам дека некој во реалноста размислува вака.

На pdb123, candy.cane, nightingale и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    9.236
    Може е смешно за некои, ама баш поради тоа си доби шанса. Друго ќе беше поради таа жена да се однесуваше лошо и дома, парите да и ги дава нејзе. Некогаш и скршеното треба да пробаме да го залепиме.

17. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Да, ама очигледно не проба да го залепи скршеното. Бидејќи ти кажа дека тој пак фаќал кривини со други. Значи нема вистинско каење и желба да му се прости.

На candy.cane, Blue.Sky, Youknow и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    А демек ако не ја вара не мора да се однесува кон неа како кон човек и да се грижи за децата?
    Да се грижи за семејството е основна работа, која не дава за право да се врши прељуба, зар не?

На Someonespecial и Annora им се допаѓа ова.
  19. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.070
    Spored @Dark_Lady997 treba(facepalm).

20. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на: