Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

487 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,6%
  1. Callie

Callie Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    80
    Не би простила.
    Ако се случи еднаш после секогаш кога нема да ми крене телефон или е излезен без мене (со другари) ќе мислам е со друга.

На senza.parole, Đanaa18, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    90
    Sekogash koga stanuva zbor za neverstvo site velat sigurno imal/a dobra pichina.
    Ne
    Ne postoi takva prichina
    Pijanstvoto ne e prichina, nervozata ne e prichina, lutinata ne e prichina, "samo sex" ne e prichina
    Bez razlika dali se raboti za ednash ili 1000 pati, neverstvo e neverstvo
    Bez razlika dali e samo sex ili i emocionajlna vrska, neverstvo e nevertstvo
    Dokolku mojot dechko me izneveri, nikogash vo zhivotot nema da sakam da go vidam, kraj

На senza.parole, baby-star, Sejfullai и 7 други им се допаѓа ова.
  3. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Не, никогаш не би простила затоа што нема оправдување за неверство.

На baby-star, senza.parole, Đanaa18 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Đanaa18

Đanaa18 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    118
    Не би простила ако е способен да го направи еднаш и да се покае не е тоа тоа, ќе изневерува пак у душата им е тоа .:)

На Arjanit2021, senza.parole и teaiva им се допаѓа ова.
  5. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    3.093
    Тешко е да се одлучи, треба многу да размислиш пред да сонесеш конечна одлука. Но ако размислиме подобро ако некој направи било каква грешка, знајте дека ке ја повтори таа грешка повеке пати, и да ви каже ''ПРОСТИ МИ НЕМА ДА СЕ ПОВТОРИ" не верувајте на тоа. Продолжете си со животот, ако ви е дечко и ве има изневерено, Па никој не ве венчал мајка му стара(facepalm)раскинете подобро за вас на почетокот ке ви биде тешко но нема вечно да ви биде тешко за толку небитна личност:)

На baby-star, senza.parole, teaiva и 2 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Вака 'на папиру', сите не би простиле, а онаму, стотици, илијадници луѓе сеуште се во брак/врска со партнери кои ги изневеруваат.

На tinka-mace, Ance-to, senza.parole и 9 други им се допаѓа ова.
  7. FRANCUZINOT

FRANCUZINOT Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    159
    Site bogovi bozici, nikoj nikogo nema iznevereno.
    A dali e taka vistinski???

8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    И зашто ви е толку тешко да поверувате дека стварно има такви?

На baby-star, Callie, senza.parole и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    WildMk мислам не сакаше тоа да каже, туку дека има милион врски каде што еден замижува на постапките и делата на другиот, дека многу простуваат иако знаат дека парнерите ги изневеруваат или се прават дека не знаат. Пошо стварно вака сите викаме не би простиле, а не дај боже да се случи тоа тек тогаш се гледа колку е тешко да раскинеш и засекогаш да прекинеш контакт со таа личност. Посебно ако било долга и сериозна врска.

На Bezobrazna01, Cacii123 и candy.cane им се допаѓа ова.
  10. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    850
    Без разлика дали сум кратко или во врска подолг период, неверството никогаш не би го простила. Постојат многу причини за тоа. Ако некој сакаш, на памет не ти паѓа да завршиш со друг, па колку и да си пијан или слично. Подобро нека ми каже дека емоциите кон мене му се изгубени и ќе ја прекинеме врската, отколку да ме изневерува и лаже дека ме сака. Таквата манипулација би оставила долготрајни ефекти кај мене. Никогаш нема да му верувам ко порано, ниту да ја осеќам истата поврзаност со него, секогаш ќе бидам напната и ќе имам на ум дека личноста до мене не ме цени доволно. Колку и да би било болно и тешко да се прекине таква врска, би ја прекинала, зашто на крајот на денот остануваш сам со себе и јас лично доколку го простам тоа ќе се осеќам ко да се газам сама себе.

На baby-star, Aschenputtel, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  11. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Да, за човек кој има карактер.
    Жалам што се чудиш за постоењето на личности кои не изневериле, а би требало за спротивното..

На senza.parole, Hellobeautiful, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Неверство да се прости или не?
    Во животот не е се црно или бело, има и многу нијанси на сиво така да секој бира што може да прости и да премине преку тоа, а што не.
    Јас лично можеби би простила, ама дека ќе сакам на ист начин како пред тоа тешко.
    Така да повеќе сум кон тоа да простам за да не си ставам непотребен товар на душа и би се разделиле по тоа.

На Ance-to, stetoskop, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    113
    Додека не го доживееш неверството на своја кожа неможеш да кажеш дали би простил или не. На пример јас го имам доживеано и го имам простено затоа што секој заслужува втора шанса, можеби некој ќе рече сега дека секој има втора шанса точно, но кога се работи за неверство не заслужува. Зошто да не? Сепак тоа зависи од самата личност, секој сам треба да донесе одлука за тоа.

Кога се случи тоа се разделивме и бевме можеби половина година разделени, но за тоа време имавме контакт и се видовме неколку пати, потоа се договоривме да се гледаме почесто, без врска и да незнае никој за тоа и да видиме како ќе одат работите дали ќе се сложуваме и дали ќе можеме да заборавиме на тоа што се случи и да продолжиме повторно. И еве сега веќе некое време се е во ред, а и исто така нашите поблиски другари знаат за тоа, а и почнавме да се појавуваме и пред другите.

Само сакам да кажам доколку се сака сѐ се може, но сето тоа зависи и од двете личности доколку сакаат да има напредок, да се потрудат. Сепак навистина не е лесно да се прости неверство, потребно е многу трпение за се да дојде во ред повторно.:)

Последна измена: 17 август 2020
    На jasbi, thequeen95, poi и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Не сакам да ме сфатиш погрешно ама, што те натера да му простиш?
    Се правдаше, те молеше за втора шанса?
    Искрено не знам како би се оправдало неверство, во мојата глава нема начин.
    И тој што највеќе го сакам да ме изневери го бришам од животот одма.

На baby-star, Frosty!, Bezobrazna01 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Не би простила зошто пример гад би ми било да го допрам и бацам, а не па да сакам да ја поправам врската што очигледно он свесно ја расипал.
    И затоа реков дека е тешко засекогаш да прекинеш контакт со таа личност, после 2 години пример забораваш што како било и демек сега сменет е ,али пак треба да се сетиш зошто сте прекинале и дека е можно пак да се случи тоа.
    Не можам јас, толку ми е одвратно тоа изневерување, да допира и да спие свесно со друга додека е со мене,и по 10 години не би простила. Ако ме сакал зошто воопшто би направил нешто со друга?
    Али добро, зависи како го гледаш неверството, ете ти си успеала да поминеш преку тоа.

На baby-star, senza.parole, Bezobrazna01 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    113
    Незнам ни јас поточно поради која причина му простив, но можеби затоа што тој од кога ме изневери, одма следниот ден ми го кажа тоа, мислам дека почувствува грижа на совест и се покаја за тоа, а и јас забележав дека се кае затоа и му простив, а исто така и сеуште го сакав. Пробувавме и двајцата да се оддалечиме еден од друг, но сепак тоа не бидна и како што кажав имавме сеуште контакт и почнавме да се гледаме и работите си дојдоа на свое место, но сепак незнам дали и понатаму ќе биде се во ред, времето ќе покаже.

На thequeen95, Bezobrazna01 и candy.cane им се допаѓа ова.
  17. DACIA

DACIA Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2017
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    152
    Значи се се простува, секакви глупости и зборови речени еден кон друг, ама прељуба не. Јас лично не простувам вакви работи, и гледам на секок можен начин да прекинам секаков контакт со личноста.
    Ем завршено е со мене, ем казната од Бога кога тогаш че а снајде :)

На baby-star, senza.parole, Aschenputtel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Прашањето е и колку добро некои прељуби се задскриени што со години остануваат тајна ?

На SpoiledBaby, Aschenputtel, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. cornflakes6556

cornflakes6556 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Имам маж, да ми направи неверство во истиот тој момент ќе го оставам. Нема потреба од долги објаснувања, не сакам да го делам со некој друг и не сакам да бидам таа која ќе го чека да си дојде дома доцна.

На Bezobrazna01, Hellobeautiful, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.905
    Врзи го со синџирче за секој случај

На Laufinam му/ѝ се допаѓа ова.