Неверство – да се прости или не?

Discussion in 'Врски' started by Karma, Jan 24, 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 vote(s)
    19.5%
  2. Не

2,029 vote(s)
    80.5%
  1. prominent

prominent Форумски идол

Од сегашна перспектива, не би простила. Дури и ако простам, мислам дека врската веќе никогаш нема да биде иста. Ќе фали довербата, која е клучна за успешна врска. Не би можела да живеам со постојано сомневање.

IRBBB, Unicorn_ and harizmaticnana like this.
  2. Unicorn_

Unicorn_ Истакнат член

Неверството е избор што се прави свесно и речениците од типот дека биле под дејство на алкохол или други штетни супстанци се изговор. Сепак секој со својата индивидуалност и можноста дека може да постојат и други X причини, но за мене лично никогаш не би простила колку и да ја сакам личноста

thelittle17, cresa-jagoda and hermosa like this.
  3. BlackMistery

BlackMistery Популарен член

Не. Бев изневерена и не простив. Најболното искуство.

anaja1, hermosa and Just.do.it like this.
  4. Осе

Осе Популарен член

Во врска простив еднаш ,ама ништо веќе не беше исто...
    Сега сум во брак , и не би простила ,само поради тоа што потоа сомнеж секогаш ќе постои.

anaja1 likes this.
  5. Nataliii23

Nataliii23 Нов член

Мене дечко ми ме изневери и ми кажа одма после тоа што го направил и сега сака да му простам.Сметам дека и јас сум виновна и му кажав не ти се лутам и да ме изневериш имаш дозвола од мене пред да се случи тоа само кажи ми.Навистина сметав дека можам да го претрпам тоа но кога ми кажа ми падна многу тешко.Но, од друга страна сметам дека ако ме сакал навистина како што вика немаше да го направи тоа.На некој начин можеби јас намерно така кажав бидејќи бев сигурна дека не би ме изневерил.А после ова знам дека и да се смириме ништо нема да биде исто...

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

А зошто да му простиш? Ако сега ти направил така, утре пак ќе ти направи, не му подлегнувај сега на манипулациите, никогаш нема да ти биде исто, ќе си живееш во сомнеж, тоа е најлошо. Никакво простување не ти треба, продолжи си сама, и посвети се повеќе на себеси.

7. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Колку време сте заедно? Која возраст сте? И каков тип на врска имате?
    Ако имате отворена врска, океј. Ама ако имате долга сериозна врска, ова што си му "дозволила" да те изневери ми е сулудо.
    Во право си со последниот дел, да те сакал немаше ни да помисли да те изневери, не па да чека дозволи од тебе. Може си му се допаѓала онака, колку да има некоја покрај себе, и баш поради ова што си му го кажала си врзал у глава дека кога и да посака, што и да направи, ти ќе му простиш.
    Враќање назад нема, памет во глава за друг пат.

8. Nataliii23

Nataliii23 Нов член

2години сме заедно јас имам 20 тој 26.Искрено не му дозволив го ставив на тест мислев не нема шанса поинаков е ...јас му кажав не се лутам но не очекував дека другиот ден одма ќе го направи тоа.Јас вака дознав му се јавив следниот ден и му кажав се шалев немој да си помислил сериозно и го прашав ништо не направи прво ми кажа не ништо.Но знаеш човек кој го знаеш чуствуваш дека нешто не е ок.И ми призна јас мислев се шали но кога почна да ме моли искрено имав шок не ми се веруваше и ми смета бидејќи ми кажа знам ''дека ме сакаш'' прости ми.Истото го помислив како тебе он знае дека го сакам и ако му простам тоа ќе биде зашто го сакам и страв ми е дане се опушти зошто ако го направи тоа повторно знам дека нема ни 1%шанса да му простам.

9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Колку што разбрав сама си му рекла има слобода да оди со други.
    Зошто се лутиш сега?

10. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

2 години заедно. Си му рекла на "заебанција" еве, да не те вара и овој уште ОДМА следниот ден направил глупост. Едвај чекал. Може цело време комуницирал со некоја друга, можеби се гледале па сега нашол погодна прилика дури да се правда. Ни љ од љубов тука. Прекини ја врскава, ќе си најдеш некој на кој нема ни да треба да му спомнуваш за изневерување, ни на шала ни на озбилно. 26 години а се понаша ко 16, страшно.

11. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Болдираното треба да ти кажува доволно.
    Значи не вели „знај дека те сакам“ туку вели „знам дека ме сакаш“.
    Тоа кажува дека дечково сака да ја продолжи врската затоа што ти си му сигурна карта.
    Знае дека ако му простиш сега, ќе му простуваш и во иднина на секоја глупост која ќе ја направи.

Не знам како воопшто сте стигнале на ваков муабет за дозволено неверство после двегодишна врска.
    Размисли дали можеби сакал крај на врската, ама не сака да биде тој личноста која ќе раскине.
    Можеби па и да ти глуми сега дека му е криво, додека потајно се надева дека нема да простиш.

Ова се двете возможни опции според мене.
    Но која и да е точната, секако иднината на врскава не мислам дека е добра.
    По мое треба да ставиш крај и да продолжиш понатака со животот.

mode-kristina, Veta, sparklie and 9 others like this.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Послушај го срцето, а не мозокот. Кога си во негова близина и ако не ти лупа, тогаш остави го. :lol::u:

13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Толку им треба на машките, доста е да му кажеш прави што сакаш и он нема ни да чека 24 часа.

14. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Викаш сите машки се исти мм...? :?:

15. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Не, чим нема почит нема што да се дискутира понатаму. Ако не сака да биди со тебе нека се изјасни, нека раскини па потоа нека прави што сака

tinka-mace and eliesaab like this.
  16. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Во никој случај не би простила неверство. Зошто? Затоа што ако простам, врската нема да биде иста и нема да му верувам како што му верував. Изгубената доверба тешко се враќа. Наместо да бидам во врска со човек во кого ја изгубив довербата, ќе искористам шанса за нова љубов.

17. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Никако, тоа е нешто што не се простува...

18. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Јас не би,чудно би ми било после тоа и не би имала пак доверба плус што е гаранцијата дека пак исто не би направил.Не знам,никогаш не вели никогаш али ова ми е некако ептен не.:|

19. burthdaykake

burthdaykake Истакнат член

Ако не сме exclusive, не знам, зависи од околностите. Ако сме, не верувам дека би простила.

20. Dimi_

Dimi_ Истакнат член

Која е причината за неверство и, второ прашање ми е како е возможно некој - машкото или женското - во една врска, да се заљуби во друг/а?
    Би ми било драго да добијам повеќе мислења на коментаров а од мене, мислам дека неверство не треба да се прости.