Неверство – да се прости или не?

Discussion in 'Врски' started by Karma, Jan 24, 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 vote(s)
    19.5%
  2. Не

2,029 vote(s)
    80.5%
  1. Inana123

Inana123 Истакнат член

Бевме дечко и девојка околу 3год, па бевме свршени. Со сите салтанати, чуда, частење, кажување на сите.. И по некое време дознав дека ме изневерил и пази :!: не со една, не со две него со четири различни девојки (Не знам дали мислеше дека се свршивме дека ќе му простам?). Нормално му фрлив прстен и си заминав. Другарките место да ми дадат поддршка ми рекоа срамота било што сум ја прекинала свршувачката. Ех, секое чудо за три дена па така и ова. Не, не е ама ич срамота да си се ставам јас на прво место и да не дозволам да бидам погазена.

После година дена се сретнавме со мојот сопруг, имаме голема љубов, слога пред се, голема поддршка ми е за се во животот и сум многу благодарна на себеси што така постапив. Да му простев тогаш не знам каде би била денес и во каква ситуација.

BrainDamage, Kaja991, Annath and 43 others like this.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Не би простила, никогаш.
    Јес да, секогаш важи она правило никогаш не вели никогаш, ама познавајќи се себеси колкаво злопамтило сум и за најмали работи, не па за нешто вакво, не би можела да ја продолжам таа врска. И да му простам, шо е ептен тешко остварливо, ќе му го набивам на нос тоа секој ден. Батали таква врска.
    И второ, не ви е гадно да легнувате повторно во ист кревет со некој што ви бил неверен? :?:

3. honey.11

honey.11 Истакнат член

Може да не дознаеш НИКОГАШ дека си била изневерена. Прочитај погоре неколку мислења како некои од членкиве не знаеле, па затоа и не треба да се пресекува така, барем јас така би постапила. Тешко да знаеме дали некој е верен или неверен.

Додека не си сигурен во нешто, џабе се претпоставките и сомнежите.... само докази да имаш за да бидеш сигурена дека ти бил некој неверен.

WildMk likes this.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Требало да им речеш за вас го оставив, да не останете немажени. Штом ви е арен земете го, па нека ви набива рогови, а вие гответе му, перете му, чистете му, чувајте сами деца...

SexiLy, Saren petel, _Monroe and 14 others like this.
  5. christinnn

christinnn Форумски идол

Епа сигурно нема да гледам на гравчиња дали сум папала превара или не.
    Пишав ако си сигурна, ти признал, си фатила на дело или си дознала некако поинаку.

6. honey.11

honey.11 Истакнат член

Додека да се осигураш дека е неверен, значи ќе си легнуваш со неверникот...

Одговорот е ДА, додека не дознаеш. Безразлика дали се работи за маж/жена.

WildMk likes this.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Немам гласано на анкетата, оти не знам.
    И не сакам да дознаам.

8. cavalli

cavalli Популарен член

Мислам имав пишано, ама пак ќе пишам.
    НЕ, секој знае што прави.

Lily. 04, LoneWolfGuy and Arjanit2021 like this.
  9. Stark

Stark Форумски идол

A kako bi bila ti izneverena, koga si vo otvoren brak?

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Исто како во 'затворен'.
    Ако те лажи некој и ти прави работи зад грб, ќе ти ја изневери довербата.

Summerbaby, hermosa and Stark like this.
  11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

А што ако заборави да ти каже. Дознаеш од друга личност. Се рачуна како неверство? Сериозно прашувам. Ете ни крив ни должен, има секс со друга, планира да ти каже, ама се зафаќа со нешто друго, изумува, денови течат, ти дознаваш, ќе се налутиш или не?

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Да, ќе се налутам.

hermosa and GrimTheReaper like this.
  13. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Според мене не е паметно да се прости неверство, но зависи од околностите. И најглупи ми се оние причини за простување неверство основани на работи као не бил виновен само неверникот... Као јас не му обрнував внимание, јас не сакав секс, јас малку бев лоша, па он за да ме свести ме изневерил. Тоа е глупост, ако си во здрава врска ќе те седне со муабет ќе те свести. Ако не оди ќе раскинете. Зошто да те изневери? За да ти ја сруши самодовербата? За да ти набие комплекси?

Last edited: Jun 12, 2021
    GirlLove, Traveler91, WildMk and 5 others like this.
  14. macencef

macencef Популарен член

Зависи од мн фактори. Има и бракови кои функционираат со стабилни швалери и швалерки. Јас би простила еднократно неверство кое било чисто заради секс, ама емотивно неверство макар и да немало ништо сексуално меѓу мојот дечко, маж и слично - е мн за размислување. Маж како маж, ке се понуди некоја - ке оди. ке си заврши работа и ќе му се врати на жена му. Пијан бил, му се врткала околунего. Ама емотивно - не простувам. Мажите имаат секс некогаш како забава, исто како кога пијат пиво. Исто важи и за обратниот случај, со жените. Инаку, бившиот маж ме изневерваше, ама не се разведив заради тоа. Времето на пеглање врви, само што кога тоа време ќе помини, се гледа дали бил бракот чисто на секс основан, или пријателство.

Emilija97mk and mira.mira like this.
  15. Mornar

Mornar Активен член

16. La profesora

La profesora Истакнат член

Тоа маж како маж,како оправдување не ми држи вода. Дали само затоа што е маж и му се може значи дека треба да прави што сака ? Или треба да се извлече со тоа затоа што не бил као свесен дека се случува ? А и каков е тој маж кој штом ќе згусти решението го бара во туѓ кревет или изневерува од хоби ? Додуша има се и секакви примери и не можете да знаете додека не се најдете во таква ситуација. Не знам ама едно знам додека наоѓате оправдувања и ‘разбирање’ за изневерувачот се дотогаш ќе се повторува истиот циклус. За жал денес , со изместениве вредности, многу бракови се одржуваат сомпомош на некој/а трет/а или четврт/а.Која е поентата на таков брак ? Е тоа е веќе друга тема.

17. Ambitious

Ambitious Популарен член

Сериозно во 21ви век сеуште се дели кој што смее и не смее според пол? Океј, знам дека е сериозно. Ама доста е.
    Маж како маж.. Не! Не секој маж ќе легне со секоја.
    Како што има мажи кои би легнале со било која има и жени. Како и обратно. Има и жени и мажи кои не изневеруваат.

Конкретно на темата, не знам дали треба да се прости. Реално, има различни ситуации. Секако дека за неверство не постои оправдување, сепак не би можела да кажам како ќе реагирам, посебно не можам да кажам дека никогаш не би простила. Ако нешто научив во животот, тоа е никогаш да не велам никогаш. Досега се ми се одби од глава.

18. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Молам? :|:worried: Дали тоа добро читам ?

19. Dandra

Dandra Истакнат член

20. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Mislenjevo kako od baba mi da e. Abe mazh e normalno da izneveri, ke se iznervira i da te udri ke pokjutish.
    Abe nema mazh zhena, neverstvo e neverstvo i ne se prostuva i tochka. Ne me interesira dali bilo samo za seks ili i emotivno. Pijan bil hahaha kakov ochaen izgovor. Ko ke si pijan ne te fakja amnezija deka imash zhena doma pa ajde pijan bev i zaboraviv i zatoa izneveriv.