Znam takvi kajšto minuta bile 30+ godini psihička tortura i strav koi rezultirale so rak. Ama došla taa žolta minuta. I takvi kaj koi skoro navistina bilo minuta odnosno po prvite somnitelni poraki si sobrale kuferite i deteto i si zaminale. E sega presudete što e podobro.
Zena na prva poraka ne zaminuva ama trgnata e, nikoj ne se otkazuva tuku taka, ama verojatno taka pocniva krajot i nikoj ne zabelezuva pa, e premnogu brza reakcija i tn. A za prviot slucaj, moze se da se kaze, samo da ne zagazis.
Abe ne bila prva poraka, zatoa što tipot si teral paralelna rabota so nekoja bivša,što poleka mu stanala segašna iako bea vo brak , barem vo matično i potporasnato detence i se spremaa za venčavka i krštevka.Sepak mislam deka poarno e da se preseče navreme otkolku kako vo prviot primer da se vlečkaš pola život i da čekaš nekoj da se smeni.Ednostavno se slučuvaat nekoi raboti po koi ličnosta so kojašto si ne možeš da ja gledaš so isti oči.Ona što plakja vo ovoj slučaj e deteto zatoa što,kolku što znam,tatkoto ne go gleda.
Неверство според мене е најлош тип на предавство. Најдолна работа. Би го рачунала како кривично дело искрено. Дали би простила, не знам да кажам.. Не можам да речам категорично НЕ бидејќи не сакам да почувствувам повторно такво нешто. Многу се нервирам кога мешаат неверство и отворен брак. Неверството е гадно и нефер, отворениот брак е ствар на договор и го почитувам. Пре би избрала отворен брак. Не за да задржам некого. Не за да го правам тоа што го прави и другиот. Чисто за да бидам еднаква со маж. А не да велам "маж како маж". Така не вика ни дедо ми.
Ni ednoto ni drugoto. Ne mozham da se zamislam vo otvoren brak (nemam nishto protiv, no mene mi e nezamislivo), a ako me izneveri, se znae shto sledi- ne postoi taa lichnost vekje, mrtva e za mene.
Ма и 10 деца да имам со него , ако ме изневери , собирам парталите и адио аморе . Сум почувствувала неверство од неколку бивши дечковци , и нешто што највеќе мразам и категорично одбивам да простам е токму неверство . Иако маж ми очигледно се шегуваше тогаш , му ставив до знаење дека ако го стори тоа , ме губи засекогаш . Дека нема да му помогне ништо на светов да му простам . Што си е сигурно , сигурно си е . Не после да биде " ама извини , не знаев дека вака ќе реагираш " .
Темава е во подфорум врски.. Неверство во брак и неверство во врска се сосема различни работи .. Навидум исти, ист збор, ист акт.. ама различно протолкувано дело.. Во врска не би простила неверство.. во брак ќе си пишам во онаа другана тема, дали и зошто Во врска не би простила затоа што самите бираме да сме со некого во врска. Ако не му чини не мора да е со мене, може да раскинеме па нека оди со други. А да ми каже дека сака да легне со некоја пред да го направи истото, веројатно би му рекла да си го направи меракот штом толку сака... и нема да го сметам за неверство.
Ne bi se soglasila bash. Ako nekoja vo brak e izneverena treba da ostane vo brak samo zatoa shto brakot e poseriozna rabota od vrska? Vo toj sluchaj soprugov ke razmisluva vaka: sekako nema da se razvede od mene, ja mozham da si pravam shto sakam do koja i da mi se posaka. Ako toj ne go sfakja brakot seriozno, ne gledam poenta zhenava da ne se razveduva od nego samo zatoa shto se vo brak.
Не реков дека треба да остане во брак со сила! Не ми ставај зборови во уста. АМА најлесно е да речеш на некоја - разведи се. На дело и не е толку лесно, има и многу Х и У во равенката.. Во врска - се завртиш и си одиш. Крај на приказната.
Ако на мене се однесува пишаново - шта је лепо и богу је драго.. Дозволувам да загледува жени без проблем.. Дозволувам ако сака да легне со некоја, ако пред тоа ме извести (да, ако му е мерак).. не го направил тоа до сега и не верувам дека ќе го направи.. Од друга страна - имам дозвола за СЕ што сакам, дури и горенаведеново.. Имаше период каде што 3 месеци поминав закована за кревет (буквално ни за во вц не смеев да станам) .. тогаш произлезе овој муабет и одврзани раце еден на друг си дадовме.. Не..тој не отидр кај друга, туку бдееше над мене цели 3 месеци. Ама немаше да замерам да отидеше.. Јас сексот го разграничувам дури и премногу од емоциите.. За мене сексот е секс.. нагон. Водењето љубов е водење љубов..будење на сите сетила. Планирањето што ќе се работи утре е домашна обврска на двајцата (заедно работиме..) Ако јас сум задоволена, ако тој е задоволен.. ако двајцата сме среќни, ако двајцата сме исполнителни.. ако си имаме хармонија по дома .. не ми смета ако некогаш реши да си се испразни на некоја и ова баш вака вулгарно го пишувам само затоа што за него тоа и ќе биде..празнење.. Неверството е многу повеќе од еден обичен секс. Џабе на некоја е верен мажот т.е не легнува со никоја, кога емоционално ја изневерува. Или пак довербата и ја изневерува.. За една врска да биде врска, треба многу повеќе од секс. А на темава за неверство се разглаба само од сексуален аспект.. И не..не сум феминистка. Ама не сум ни отидена со паметот
I vo brak da si ke se zavrtish i ke si odish. Ne gledam prichina da ne go napravish toa ako te izneveril.
Ne e bas taka ednostavno posebno koga se imaat deca posredi, megjutoa pa, da legnes na toa uvo, so taa e od merak, drugata da veruva zena mu ne cini, taa vaka taka i se taka vo krug...nekako toa mi e premnogu ocigledno samosebe lazenje.
Ednostavno e. Toj ako ne mislel na decata i familijata, ne zasluzhuva da si so nego. Ne e vazhno dali e od merak, ili od ljubov, ako izneveril, ne me interesira prichinata.
Јас неверството би го простила секогаш, но би размислила дали би ја продолжила врската, во зависност од тоа какво е. Доколку е само физичко би било помал проблем и би го простила и можеби би продолжила во врска со партнерот, а тоа не значи дека тој што изневерил не го сака својот партнер, како што многу други имаат размислувања од типот: шом те изневерил тоа значи дека не те сака, можеби само физички бил привлечен од некоја личност и поради тоа ја изневерил партнерката. Во спротивно, доколку е емоционално тогаш ќе бидам многу повредена али не би останала во врска со таа личност, без разлика колку и да сакам. Али сепак неверството е избор и тој избор го правиме поради одредени наши убедувања и размислувања за неверството, затоа што секој не размислува исто.
Ако изневерува не ја сака партнерката дефинитивно. Без разлика колку бил привлечен од друга личност, ако ја сака својата партнерка нема да ја изневери.
Neverstvoto znachi oddalechuvanje od partnerot proprateno so lagi i zblizhuvanje so druga lichnost, i ke rezultira so seks ili i emotivna povrzanost. Kako mozhe da sakash nekogo, a pri toa da se oddalechuvash od nego, da go lazhesh i zad grb da mu rabotish? Odgovor: ne go sakash i pochituvash