Не секогаш. На пример,изневерувачот нема интимен однос со брачниот партнер.Го третира брачниот партнер како пријател или „деловен“ партнер(ако е во брак од интерес). Не може да му се лепи етикета полигамен/полиаморен на таков.
Одговори само дека може да се случи. Да речеме, има секс со друга, а не те информира. Ќе простиш? Говорам за актуелниот партнер.
Мори жено, повќето од тие што изневеруваат си имаат редовно секс со сопругите. Изневеруваат оти сакаат да е*аат 'нешто ново'. Толку е просто. Возбудливо им е новото на луѓето. И мене ми е. Една врста на Хај е. Буквално. Може да има колку сака секс и што сака да прави, само јас да знам. То е условот. И за мене и за него.
И пак заради секс изневеруваат. Не се разведуваат. Врзани се со имот, со деца, со историја, со заедницата Знај да намести кондом.
Ама у том зецу лежи грм. Дефиниција за изневерување Ќе простиш еднаш, лага, секс, ватевр да е изневерување по твоја дефиниција, ќе простиш и вторпат?
Егзектли. Така секој може да си каже само за себе, а не да му бараш дијагнози и решенија, кајшто никој не бара. Станува збор за изневерена доверба, па дали се допишувал со некоја, или ја легнал, небитно. Како и за сите останати демократски права- секој само за себе може да реши, со што може да живее, со што не. Искрено не ја разбирам потребата од темава- ако веќе збориме за смислата на животот
Не за смислата на животот, туку за начин како да се намали проблемот со изневерувањето. Според мене, искреноста е вистинскиот чекор.
Абе една искреност, шта да ти причам. Досадно ми е, има социјални мрежи, ќе ловиме во матно. Нивата од рајот излегла, ама кој да ме разбере Дијагноза- премногу слободно време
Ама не може се' да се прости поради искреност. Да беше така кога ќе направиш прекршок во сообраќај треба да ти се опрости казната дека признаваш дека си го направил. Или да речеш на полиција, јас ќе направам прекршок, па да не те казнат. Едноставно не иде.
Не да се прости, туку пред да дојде воопшто до неверство да му кажеш на партнерот кај ти шета умот и шо сакаш да прајш. Да си најдеш истомисленик за партнер. А не некому да ветуваш верност и да одиш после да се глупираш наоколу.