Имам простено и можев да преминам преку тоа, но увидов дека сепак не се грижи за моите чувства и тоа што имав укажано доверба, почит и лојалност кон неа. Ме разочара и никогаш повеќе не би се потпрел на друга личност. Премногу емотивно ги сфатив нејзините комплекси, фрустрации и проблеми, а таа самата не се секирала толку. И да, суров е светот.
Искрено многу тешко прашање. А уште потешко е ако премногу ја сакаш таа особа. Не знам, зависи. Ако ми е дечко најверојатно ќе му раскинам, а ако ми е маж а при тоа го сакам (и он мене), имаме и дете и се друго било во ред секако нема да му простам ама ќе пробам некако да се средиме да не дозволам да ми се распадне семејството и децата да поминуваат низ трауми.Ако него му дојде памет секако иначе толку ќе биде.
Zdravo zenski Mojot soprug me izneveri so druga imame edno detence 3 godisno neznam dali damu prostam ili ne kolku se trudam da zaboravam ama nemozam me ubiva koce mi teknit
Не можеме ние да ти кажеме дали да му простиш. Ти знаеш како се чувствуваш. Ако не можеш да заборавиш и се измачуваш, подобро да се разделите. Доколку можеш да преминеш преку тоа и не ти ја јади душата остани со него. Јас никогаш не би можела да останам до некој ако ми прави стрес, за било што. Ако до него немаш мир и не се чувствуваш спокојно и на колена да ти пага џабе е, барем мене би ми било. Битно е ти како се носиш со одлуката која и да ја донесеш.
Iskreno mozam da ti kazam cim ednaa te izneveril ke bide i druk pat ,a tvoe e da odlucis jas go imav istiot problem si podnesov za razvod si otidov od kaj nego i sega on neka misli dali ke seta so zena ili so nekoja k...a ili sto drugo da kazam i toj i taja nema izeveruvaat so lesno i glavata gore
Ти најдобро си знаеш, за ваква работа не можеш на некој да речеш разведи се, или прости му. Брак и врска не е исто. Посебно не со деца. Да беше физичко и психичко малтретирање нема што да се мислиш, вака не сум била на твое место и не знам што да ти кажам освен убаво да си размислиш. Дали вреди да му простиш, како ви е било до сега, дали повеќе се убави моменти отколку лоши. Не е точно дека некој ако еднаш изневери повторно ќе изневери. Знам неколку случки на мои познаници, точно е дека има некои кои постојано скокаат од една на друга, ама има и такви кои поради некоја криза во бракот имаат некој ,, излет ", па не се навраќаат веќе на тоа. Не е за оправдување не го оправдувам ама секој си знае како му е дома вагата на која страна повеќе тежи.
Паа.. не му простувај, ја знаеш како викам, Бог прашта ја не.А нити заборавам.Мене ми се има десено нешто слично.Пред мене ги гледав, седев со нив.Издржав да гледам.Ама до ден денес после години, уште знам да се присетам и уште ме боли до ден денес.А него одма го баталив, тоа лесно беше.Сега сестро ако не пресечеш си го јадела стапот.Веруј ми.Ја сум да се даде втора шанса на некои луѓе, човечно е, а и ја верувам во промена.Али на: човек што вара, на коцкар, на наркоман, кога ќе каже ,,нема пак да се деси” е и те како ќе се деси.
Vejke 4 mesec po red den za den nekako vrvit povejke mie zal za detenceto od druga strana si velam kako nego nemu bese zal ko odese so nea a tolku mnogu go sakam nemozam da opisam i deloto somigo napraj nemozam da zaboravam pogotovo momentot ko vidof i na kraj so zenskata da akupuvaat test za bremenost ubistvo lugee rana imam vo dusava
Јас мислев за еднаш се работи Јас ова не би го простила никогаш! Тоа е постапка која далеку има отидено И да се разведеш не е крај на светот, може само поубаво да ти биде, полошо од ова не може.
Шо ти е жал за детето?? Ти ова 4 месеци го трпиш? Дамн Па уше и тест за бременост купиле каков коњ, е дете ако ѝ напраил, да го шутнеш од дома.Со се партали.
Ija istoto go pomislif poloso nema da bidè podobro ke bide uste mi izrekuvase ne sonea befme Samo drugari jas i nea nemafme nisto taja si bese odana so drug zato kupi test za bremenost takvi sekakvi gluposti za detenceto moe mie zal so ni krivo ni duzno radi nego tea ke strada vaka
Жал ми е поради ова што ти се случува, детенцето ќе порасне, подобро во здрава средина да живее. Здрави родители има, кавгите ќе ги тргните настрана и да се разведете и двајцата ќе го гледате за да не страда. Преку дете фрустрации и кавги не лечете и детето ќе си биде задоволно. Ти продолжи си со животот, на почеток тешко ќе ти биде после ќе ти биде полесно што си се ослободила од лагите.