Хм, јас не би се согласила дека е неизводливо цел живот само еден да сакаш да ебеш. Ама едноставно, нормално е да гледаш луѓе (не важи само за мажи ова) и да ти се привлечни и да не сакаш да ги ебеш пошто си во врска.
Мислев во смисла на тоа дека ќе ти се појави желба и за други, не само за партнерот. И тоа е природа, нема нишо лошо..
Here we go again. Конзервативно мислење е да речете дека нема шанси само еден да сакаш да онадиш, just sayin'. Јас со било кој не се гушкам, не па нешто повеќе
Пошо обично ги напаѓате конзервативните кога велат дека мора да се омажиш со првиот или не смееш повеќе од не знам двајца партнери да имаш итн. Тогаш се лоши они
Зависи.То е друга тема. Кога станува збор за мисла во која имаш некоја друга личност, тоа е најнормалното нешо. Воопшто не е природно да си приврзан сексуално само со една персона. Ако некој друг те привлекува, мада и потсвесно да е, не значи дека е неверство, само има премногу љубомора денес за жал.
Ако збориме за "природно" не е природно ни да си би или геј. Ама тоа за природно. Ја не се водам по природа. Барем не во овие ситуации.
Што знам, хомосексуалноста е широко застапена во дивите животни, од секогаш било така. Можеби според тебе не е морално да се биде геј/би, но дефинитивно е природно. Јас сигурно не глумам цел живот дека цицки ми се привлечни А плус, не знам зошто мислите дека не е во ред да ви биде некој друг привлечен.
Не. Погоре се спомна водење по природата. Јас реков природно не би требало луѓе да бидат геј или би, ама се. Така и природно ако не сме биле моногамни, не значи дека сите помислуваме на трета личност.
Нигде не реков дека не е морално. Само се надоврзав на твоето "природно". И мојата природа ми рекла некогаш имај сега секс, ама не сум ја слушала секогаш. Сосем е во ред да не ја слушаш природата секогаш
Ок де Природно е и една иста личност да те привлекува 30 години и да неќеш со друг...нели? Тоа го зборам. А и да не е, нормално е пак.
Ти зборуваш за нагон чиј корен е токму природата. Нагонот не се слуша, но природата опстојува дека и некој друг ќе ти е привлечен. Тоа не значи дека ќе го ебеш. Мора да се воочи разликата меѓу двеве
премн е глупо нештово и си имате проблем со самодовербан некои, ама не сте вие криви криви се дечковците или девојките ваши ако ви удоволуваат на вашите каприци, ама верувајте ве лажат ако ви викаат дека вие сте најперфектното суштество на цел свет.
Е и ова сакав да го кажам. I agree. Многу има љубомора па затоа си стиснуваме мисли/чувства, или се праиме дека не постојат уопште.
Хипотетички гледано, додека не ја надраснеш моменталнава гледна точка, нормално е. Но кога ќе излезеш во реалниот свет со секакви можности, енергијата се предава меѓу луѓето. Да ти допане некој е сосема нормално. И да посакаш да имаш секс со него исто. Што не значи дека ќе имаш. Постои едно нешто наречено самоконторола.