So poslednava rechenica se soglasuvam apropo se shto napisha i se nadevam deka si dosta mlada ( maksimum 14 godini imash). Ke ti se smeni pogledot na nekoi raboti so tek na vreme, otkako ke si poiskusna.
Ко че знајте да си ги конторлирате нагоните и чувствата и мислите, тогаш сте зрели да отпочните со некоја личност врска. А иначе неверство, да, имам простено, ама никогаш повеќе.
Мене ми е шубе што спротивното се третира како ненормално. Ко...да треба да ти е незгодно или да се срамиш ако кажеш дека не би легнал/а со некој туку така макар и сингл да си и да си напален у моментот и да ти понуди. Значи и сите три да се погодат, пак може да неќеш да имаш. Нажалост имав период во врската кога се прашував дали е сосем океј што сум му верна и што не загледувам други, од две другарки уште добивам коментари за тоа "како тоа ти не си пробала со друг толку време". За нив, моето е ненормално. И партнер кога одбиваш за секс не мора секогаш да има причина. Може и тебе ти се сака у моментот ама едноставно "те мрзи" на еден начин.
И да сакаш и да неќеш е нормално. Ама знаеш, нема секој да е ист со тебе. Во денешна средина многу нормални работи се перципираат ко ненормални (пример: да си во долга врска на млади години)
Во врска со годините, жалам, но имаш мал промашај, 15 полнив годинава, исто е и 14 и 15, знам, ама за секој случај да си знаеш де. И ај, не знам што има да водиме војна за вакво просто нешто. Ако вие би опростиле да има манија по друга девојка, свака част за трпението, јас не би опростила ни да има манија по друга девојка ни да ме изневери и тоа е тоа. Војна да водам не ми треба ни 2%, пронајдете си друг за дебата. Чил ол, плис.
Ќе кажам! Ако си скроен да си моногамен, нормално е да си моногамен; ако си скроен да си полигамен, нормално е да си полигамен; ако си скроен да те привлекува истиот пол, нормално е да те привлекува истиот пол. Се' спаѓа во нормално И нема ништо лошо во то, па да се навредувате едни со други оти сте различни. Кој како му чини, така ќе си прај.
Мораш да правиш разлика од тоа само да види некоја и да има манија кон некоја. Ако е второто ќе забележиш по неговото однесување, би бил незаинтересиран кон тебе. За првото не ни сакам да дискутирам. Сосема е нормално.
@tel-ef ти и слеп би оставила кога ќе видиш рефлексија на неговите наочари од некоја што е пред него. #јк Anyway со среќа да си најдеш таков каков што сакаш, и биди внимателна со идеализирањето да не плакаш после, на крајот од денот човек е, ќе те разочара порано или подоцна.
Абре мала е... 15 години има Колку ќерка ми е. Нормално дека ќе има и нереални очекувања, затоа што нема никакво искуство. Треба да поминиш низ некои работи, за да ги разбереш. Полека...
Ова со гледањево сите имаме очи...Како викаат "Што је лепо и богу је драго". Сум загледувала и девојки биле авион не само јас и тоа не значи дека сега лезбејка ќе станам и ќе сакам да бидам со неа. Кога некој е атрактивен едноставно ти доаѓа да погледнеш не значи да земеш да се ѕвериш и да почнеш да дофрлаш шц, шц...
Devojche, premnogu si mala, i soglasno na toa imash takov dijapazon na misla, pa voopshto ne mi e cel da debatiram so tebe. Za nekolku godini ke smenish mislenje, sega si mislish se shto leta se jade. So tek na vreme ke sfatish shto i kako funkcionira, shto e vo red, shto ne e.
Se soglasuvam so tebe,sekoe skrenuvanje na vnimanieto od ličnosta koja vi e predmet na interes e eden vid na izneveruvanje.E sega za žal rabotite ne se taka crnobeli t.e rigidni vo realnosta.Ednostavno živi lugje sme , kako što veli forumđikata pod tvojot komentar.Se slučuva nekoj da vi privleče vnimanie ,posebno vo denešno vreme iskušenija ima nasekade,ama ako ostane samo na toa vo red e.Doduša so vas gospodava, ne e čovek načisto.
Ne e normalno seksualno da si privrzan samo za edna persona ? Dali točno razbrav ? Pa zošto togaš pogolemiot del od vozraniot život se mačime so ljubov i monogamni vrski.Odi legni so sekoj što seksualno te privlekuva i čao.A I ako nekoj ti se vrti niz glava podolgo vreme togaš veke mu davaš vreme i prostor da se razvie vo nešto povekje od samo misla i mu posvetuvaš poveke vnimanie od partnerot do tebe.Ama that's just me.Može moite vrednosti se pogrešni
Неверство... Трагична работа.. Кога ти го прават боли, кога го правиш мераци, кога ќе те фатат пак боли, боли повеќе од заб. И е се тоа затоа што не само што тој таа се качиле симнале од некој/а туку дека ние мислиме дека сме ги изгубиле и као не повредиле и готово. Жал ми е што ете кај нас уште време треба да се развијат тие Отворени Бракови, Отворени Врски, Отворени Жени и Отворени Мажи. А не, шеташ со девојка ти и тука у спротивна насока од лево поминуваат пар цицки awww и се вртиш десно онака како замрзнат ја гледаш девојката она ја видела пред тебе се прави дека не гледа ама има да го јадеш само ако се завртиш да видиш дали од позади исто така добро дал господ како што дал напред.