Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

486 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.016 глас(а)
    80,6%
  1. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Не би му простила никако :x тој тоа еднаш ако го направил и ако му простам ќе си земи за слобода и тоа ќе го направи уште еднаш и уште еднаш и на тоа ќе нема крај зато никако не бо му простила

2. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Не можам да простам неверство,никогаш!!! Зошто би ме изневерил? Нешто мора да недостасува тогаш или во врската или во мене? Би се чувствувала навредено,предадено,подгазено.И никогаш не би можела повеќе да му дозволам да ме допре,да ме бакне,да ме гушне-секогаш ќе мислам како ли и го правел тоа на таа некоја.

3. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Никогаш невели никогаш. Според мене од неверство до неверство има разлика. Уште одма да кажам да не бидам лошо разбрана непочитувам луге кои изневеруваат. Да конкретно јас би простила но во овој слушај да имаме многу долга врска и тоа да е било онака за една вечер од причина не би дозволина некоја да ужива во нешто што јас сум го градила и одржувала години, години но секако после тоа нема да биде се исто ќе треба време. Никогаш нема да опростам да разберам дека тој бил со мене а паралелно и со другата. Да имале на некој начин тајна врска е тоа потешко ќе опротам т.е. нема да опростам

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.087
    Не би мѕ простила...и не би го оставила...ама само за да не го отстапам на другата (другите)...а тој нека му ја мисли

5. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Неверство сум простила ,сум се правела мутава не сум го спомнувала ниту ништо единствено со цел да задржам нешто што тогаш мислев дека вреди...Еднаш простено неверство наведува кон повторно изневерување ,не постои друга причина за изневерување во врска, освен немањето на доволно љубов и почит кон другиот партнер
    ..Еднаш простив,но не заборавив.........
    Бев обвинувана дека причината сум била јас што досат патетично звучеше али нема врск било поминало .....Поентата е таае ,неверството е знак дека магијата исчезнала и дека доколку еднаш се случи 90% се можностите дека ќе се случи и уште еднаш,два пати три пати-што доведува до заклучок :Вредиме повеќе ин заслужуваме да бидеме среќни ,а не заменувани со секоја втора ...........Никогаш повторно не би простила неверство ,а и самата никогаш не сум изневерувала па не ни планирам да изневерувам ,доста е бедно .......

На zdravkova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Unknowngirl16

Unknowngirl16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    neverstvo da prostam???ma neee nikako!! eden zivot imam i nekoj budala so mene da si poigruva,da se zaebavaa ne dozvoluvam...nekoj ednas so izneveril i dr garant ke izneveri zs znae deka si prostil veke ednas .znam deka ljubovta da ja gleas od aspekt so razum e isto kako sonceto da go baras so bateriena lampa megutoa ja za sreja ne sum toj tip na covek vo ljubov se vpustam samo so razum a ne dozvoluvam da bidam ponesena od cuvstvata :lol:

7. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Секако дека не се простува неверството, ако некој те сака или го сакаш секако дека не треба да го изневериш. Неверството може да се случи но не и да се оправда. Јас не можам ни да опроистам ни да заборавам неверство, секако дека не изневерувам бидејќи ми е доволна љубовта и почита од партнерот, секако не ми требаат некои мали авантури или ситни задоволства кои би ме одвеле во амбис. Сето тоа е краткорочно и не носи задоволство само тага и несреќа на партнерот што е изневерен. Секако најпрво би се прашале што ви фали што ве иневерил партнерот и што има таа или тој повеќе од вас. Неверство не

8. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Ке му простам нема проблем, не сум јас злопамтило има само еден мал услов кој треба да ми го исполни, доколку сака повторно да биде со мене.
    ТЕСТИСТЕ да ми ги донесе во тегла со алкохол :P

9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Многу чувствителна тема. Сум се нашла да бидам зневерена и да простам ама беше многу тешко, простив ама не заборавив, не можев да поднесам да ме гушне, допре и по само неколку дена ја прекинав врската.
    Сега малку поинаку размислувам, искрено не знам како би постапила. Мислам дека доколку било само за една вечер t.e. една средба би простила, би требало време да го преболам фактот дека нешто го оттргнало од мене, би се запрашала за причините и би се потрудила да го зачувам бракот. Значи би пробала да простам. Меѓутоа ако дознаам дека имал врска подолго време, дека ме лажел и ме правел гуска тоа дефинитивно би било крај, се пакувам, детето под рака и ciao forever !

п.с. Мила Symona, не ме сфаќај погрешно ама што ќе ти се... :D :rofl:

10. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Онака за на полица, да си стојат за украс :rofl:

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Знаеш мила почнува да ми се допаѓа идејата, супер декор посебно во дневна пред ТВ... :rofl: :clap:

12. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    доколку ве изневериле еднаш бидете убедени дека тоа ке се случи и втор/трет ....пат
    ова мое мислење е пишано од искуство.

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Маја не генерализирај, воопто не мора така да значи.Неверството понекогаш може и да ја зацврсти врската/бракот.
    И редно е на темава да почнат да дискутираат жени кои биле изневерени и реално да го пренесат искуството, а не на секое нема да простам, а 90% не се ни нашле во таква ситуација. :tmi:

На anjelka и lolyta777 им се допаѓа ова.
  14. lovergirl19

lovergirl19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    24
    nemora da znaci zavisi od covekot..jas licno ne bi prostila neverstvo ne izneveruvam a ne sakam da me izneveruvaat
    ako me izneveri togas ne e za mene neka prodolzi po svoj pat bez mene
    [mod-kirilica:2srutcvd][/mod-kirilica:2srutcvd]

На majaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Маја тоа е твое лично искуство и немора да важи за сите! Неможеш да збориш дека секогаш има и втор пат, ако тебе ти го направиле тоа....

На lovergirl19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    јас мислам дека треба да се прости затоа што никој не е безгрешен секој човек може да згреши... сега викаме дека нема да проастиме затоа што ние никогаш нема да изневериме но никогаш не се знае .... не значи дека ако изневериме не го сакаме тој што сме заедно.. тоа е момент на слабост... јас би простила ... НЕЛИ СЕКОЈ УЧИ НА ГРЕШКИТЕ И НИКОЈ НЕ Е БЕЗГРЕШЕН!!!

17. Mija

Mija Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    25
    Мислам дека нема да простам неверство,но не сум се нашла во таква ситуација ама мислам дека нема да простам.Никогаш не сум помислила да изневерам(а сум имала прилика) и нема да помислам.
    Е сега имам едно прашање....нели врската е поразлична после неверство на некој им се зацврстува ама како не ми е јасно јас секогаш кога ке го погледнам ке знам дека ме изневерил и нема да му верувам никогаш.... :$

18. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Не сум се нашла во ваква ситуација досега. Мислам дека би простила :?: Ако било еднаш, ако сум сигурна дека нема да се повтори, ќе простам... Ама има да вратам па што сака нека биде :devil: Знам дека него повеќе ќе го боли од мене, сум била со друг, а он бил крив за тоа. :^) Нема да се помири до крајот на животот сигурно :lol:

19. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    [mod-navredi:3voxbyzs][/mod-navredi:3voxbyzs]

20. ma4e-94

ma4e-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    42
    хххммм! :?:
    па се зависи од каква причина?дали бил пијан или трезен.ако е пијан и ако некоја друга му се ’нафрлила’
    секако дека ке му простам и ако во тој момент сме скарани и ако тоа нејзино ’нафрлување’ било за да ние се разделиме и за да и се исполни ќејфот на таа...ДА ке простам нема да дозволам некоја си да ми ја уништи среќата и врската!
    но ако тој бил трезен и тој сакал да биде со нејзе и ако таа вечер му значи нешто секако дека НЕМА да му простам и ке му смислам некоја казничка има да се покае (не дај боже да му дојде на ум таква идеа :D ) ]:) :devil:

МРАЗАМ НЕВЕРСТВО!!! :puke: :rofl:
    :) :* :hug: