Што? Пример има гужва во сообраќајот има 3 опции да не патуваш да друг вози или да немаш чуства кон гужвата. Сите се решенија за различен случај најдобри. Така и ова.
Моето мислење и став се дел од мојот идентитет а тоа е многу битно за самодоверба. Јас ценам туѓи мислења и идентитети. Ти мислам дека не го правиш тоа.
Идентитети во тема за неверство, океј. Ондак да те дефинираме ко жената што гордо ги носеше роговите на глава. Да, кажи ми дека не го правам тоа. Јас барем се ценам, за разлика од тебе која сакаш да си го брца во друга, па во тебе. Без кондом! Ама ајде, нека читаат луѓе како не треба да се прави, поука од твоите мислења.
Каков е тој исправен став кон животот што вклучува мислење дека изневерувањето е во ред? И како тоа да е по здравјето? Можам на пример да БИДАМ ПО розе вино, или да бидам по телешко месо, ама ДА БИДАМ ПО здравјето ,не постои таков израз....или сум здрав или недајбоже не сум
Нема да простам. Уште полошо е кога знаеш дека нешто има што води кон можност да си изневерена, но секако он одбива да признае. Губам почит и целата слика што ја имам за тебе е скршена, штом веќе еднаш ми дадеш причина за сомнеж. Личност сум што простува, но интуицијата ми е на ниво високо како Еверест, мене не можеш да ме лажеш.. Сепак, мило ми е што сега не морам да се занимавам со ништо, мирно спијам вечер и исполнето се чувствувам.
Prosti ama oddaleci se od takva licnost. Oti cel zivot ce go nosis to neshto, a to e gnev i mozebi omraza, prosti... i izbrisi go/ja od tvojot zivot.
I did. Не ми треба ништо такво. Сакам хармонија и тишина, а секогаш ќе имаш немир во себе ако останеш со некој кој покажал дека не вреди.
Isto i jas, ama seto ova ti go zboruvam oti sum go pominal na mnogu pobolen nacin samo za da si dokazham sebe si so prethodno na nekoj nacin go pretcuvstvuvav.
Не дека мислам дека прави нешто. Не дека сакам. Ама ако му се деси еднаш два пати најверојатно нема да го оставам. Нема да ми се свиѓа. Но не ми менува смета премногу ако е само за некој секс еднаш два пати. Јас не сакам не ми прави мерак. Барем така размислувам сега.