Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

486 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,6%
  1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Остај, будали сме ние.

На cresa-jagoda, sj *O* и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  2. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Наде ти имаш синче не маженце си погрешила во пишувањето.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Е а замисли децата ако ги има како си ги учела.
    Ќере да трпи и ќути, а синко да прави што сака, битно да е он жив и здрав, добра жена ќе истрпи се.

На Angie1432, hellocity, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Pa ako ne trpi zhenata, znachi ne e domakjinka, si rastura semejstvo za sitnici(sho ako imal seks so druga, ne ke mu se istroshi) i treba vednash razvod da i se pobara.
    Razvod po brza postapka!
    Koja e zhenata da bara vernost od mazhot?!
    Mazh e on, sho saka mozhe da pravi!

На forumce, cresa-jagoda, bicycle и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    Страшно како генерализирате значи не сте воопшто во право. Во долгогодишен брак за жал ретко да познавам таков пар кадешто не се случило неверство без разлика дали се работи за маж или жена. Премногу пристрасно застанувате на страна на жените како да жените воопшто не изневеруваат. Познавам еден куп бракови наоколу подолги од 10 од 20 години некои ги познавам лично, за некои сум слушнал неверства фрчат на сите страни и мажи и жени изневеруваат подеднакво. Строго сум против неверства но еве луѓево во подолги врски и бракови не знаат да останат верни за жал.
    Намалете малце со двојните стандарди и виктимизирање само на жените пошто за да се случи неверство потребни се 2 страни. Тој што врши прељуба и тој што се впуштил во прељуба со зафатен маж/жена. Така да работите не се само црни или бели и мажи и жени се подеднакво криви кога е изневерување во прашање.

6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    ^ А според тебе за да нема виктизација што треба?
    Дека припаѓаш на машки род да ви се дозволи секаква акција и излет?

Притоа алудираш дека е нормална појава во долгогодишен брак да е нормално изневерувањето.

Не, не е нормално!

На мажот оти има звонец во ѓаќите не му е дозволено и опростено да го пика каде сака, еквивалентно на тоа ајде ако не сите со сите да се изневеруваме, оти нели според тебе тоа е сасвим нормално?!

Е од вакво просто размислување секој втор е разведен и ниту една жена не смее да си дозволи од себе да прави будала за некој недоквакан, неизживеан неандерталец!

На sj *O*, Maca Macka, Lady D ❤️ и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.031
    Допаѓања:
    14.424
    Ама мажот да го пика ко што викаш мора да има жена, а таа жена е некогаш зафатена, некогаш не. Не сум читала наназад во темава само ова ми падна во очи. :)

8. Bouncing Joy

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    Незнам кај прочита дека прифаќам изневерување и го претставувам како нешто нормално. Нормално не е ич, но го има за жал и тоа многу и фер е да се каже дека и жените изневеруваат исто како и мажите. И пак ќе нагласам за неверство се потребни двајца а тој што влегува во такви излети со личност што е во брак е исто толку виновен колку и неверникот.

Така да глупаво е да се каже дека мажите само изневеруваат кога во самиот акт учествуваат и машко и женско подеднакво. А жртвата исто може да биде и машко и женско бесмислено е да се генерализира и стигматизира само едниот пол како виновен.

Последна измена: 14 декември 2022
  9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    ^ Да, во врска/ излет влегуваат двајца и маж и жена, ама не може да биде виновна спротивната страна, односно швалерот/ката, туку партнерот сопствен.

И секое оправдување и опростување на ваков низок удар треба да е крај уште во самиот почеток.

Се останато е реприза на настаните!

На Lady D ❤️ и Just.do.it им се допаѓа ова.
  10. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Зошто швалерката/ швалерот би бил виновен колку тој што изневерува?
    Бракот си го одржаваат сопружниците, а не други луѓе.
    Третата страна е крива за ниска самопочит.

На baby-star и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  11. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Kaj vide vo moite mislenja dvojni standardi?
    Citiraj mi moe mislenje so dvojni standardi.

12. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    По некогаш третата страна не ни знае дека е трета страна. Така да не ја гледам вината во третиот или третата.

На Nena48, Осе и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Жената мора да е жртва и мајка, жена кралица. Хахаха

14. Bouncing Joy

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    Ниска самопочит и непочитување на туѓ брак. Човек со етика никогаш не би се умешал во туѓ брак знаејќи дека можи да повреди трета страна во вакви случаеви сопружникот на личноста со кого го прави неверството. Така да првостепено точно е дека сноси помала вина но второстепено со самото тоа што е учесник во неверството има и тоа како вина.

Btw оваа Наде што сите ја нападнавте дека трпи и си трае мене ми личи баш обратното дека она го има изневерено сопругот и затоа нема никаков проблем и тој ако ја изневери нека ми прости ако грешам.

Последна измена: 14 декември 2022
    На manako1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.056
    Дали се смета за неверство и доволна причина за крај допишување со друга особа, во тие допишувања и безобразни работи како што ќе си прават кога и ако се видат, нешто така во тој стил. :^)

16. Arkann

Arkann Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    243
    Podgotovki za neverstvo

На Осе, cresa-jagoda и desperate15 им се допаѓа ова.
  17. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Повеќе од доволна причина, неверството не мора да се случи физички за да биде неверство, неверството започнува уште во главата на човек кога е со намера да изневерува.

На cresa-jagoda и desperate15 им се допаѓа ова.
  18. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Има и во странство неверства, ама таму бате одма клоците во газ му ги даваат, па секој на своја страна.

Овој затуцан менталитет кај нас му дава за право на балканските мажиња, уште не тргнати од сукната на мама, дома да ги чека жена и деца, притоа да му е таа домашната и слугинка и боксерска вреќа, а надвор да брка млади пи®иња.

На Just.do.it, cresa-jagoda и tambelina им се допаѓа ова.
  19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Па ништо чудно :)

20. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.056
    @Arkann @Wideperpetual ви благодарам, тука станува збор за мене, почнав да пишувам со особа со која се знам уште пред да го запознаам мм, особата гаи сипматии спрема мене со години, низ сите овие години секогаш знае да пише да се пошегува дека мајка ми не ме дала за него ( се знаат со мајка ми) дека уште ми го има меракот , да се видиме и сл. никогаш не сум возвракала на муабетите, секад сум ги террала на шега, ама овој пат возвратив а искрено не дека сакам да го изневерам мм, едноставно во лутина и гнев ( се караме лошо периодов за работи од минатото кои јас ги рчнувам) почнав да си пишувам.
    Инаку и мм го познава дечково и примети дека ми пишува ама не обрна внимание го смета за безопасен оти со години си пишува тој :D
    Имам грижа на совест а воедно и гнев и желба да го повредам маж ми. Не можам да си најдам нзс. :?: