Вака не терате далеку со бракот. Ти го рчнуваш, па тој ќе се налути, ќе се карате, и после од инает да го дотолчиш, си сексташ по интернет. Ова од срце го зборам, сфати ме најдобронамерно, те молам. Греота е некој да го мачиш и да го држиш во таков брак... ако не ви оди, разговарајте ко возрасни, ко луѓе, ако и тоа не оди се знае чаре. Ова инаку кон ништо не води.
Имаш желба да го повредиш маж ти оти се карате за работи кои ти ги почнуваш? Тебе треба медал да ти дадат
Во голема заблуда си. Што демек не може тука жената да го остави мажот ако ја изневерил забрането и е? Опишуваш некое време пред 50 години кога било срамота да се разведеш. Денес жените апсолутно ги имаат сите права и можат да го остават мажот кога сакаат. Не е проблемот до менталитетот или до балканскиот маж како што кажуваш туку во изборот на квалитетен партнер, а за тоа секој сам си одбира и одлучува дали му одговара некој карактерно или не, нема никаква врска тоа со некаков менталитет.
Баш затоа овде бараат совети и одобрување дека е нормално да останат во брак со партнер кој ги изнверува. А јас, ни најмалку не сум во заблуда, ниту 50 години назад, туку менталитетот овде е тој, да баш пред 50 години. Мама, тато, слугинката дома и слободен дечко надвор, во меѓувреме!
Ако направил нешто во минатото и не можиш да го заборавиш и да простиш има други решенија. Со допишување со други нема да го повредиш само него туку и самата. Ќе се расправате, ќе се наруши довербата, утре можеби и тој ќе сака да ти врати и до недоглед ќе оди. Престани со допишување прво. А второ, да си ја подобрите комуникацијата со сопругот. Ако ве мачи нешто седнете разговарајте, не со детски игри да се повредувате. Ако ти смета минатото и не можиш да се помириш, мислам дека најдобро е разделба, бидејќи секогаш ќе биди причина за кавга. Или продолжи понатаму, не си создавај проблеми каде што ги нема, поминало тоа и гледај за иднината.
Ај замисли ти маж ти да и пишува на некоја што би и правел кога ќе ја види и кажи дали ќе го сметаш за неверство
Дечково си збори повеќе, ама крива сум да, му давам поттик да си зборува. @Ugly Duckling јасно ми е се, заедно сме скоро 13 год од кои 9 во брак, имаме и дете, неодамна дознав некои работи, за него може банални ама за мене не, нешто што сокрил на почетокот кога почнавме да се гледаме, и сега замисли после толку години јас случајно дознавам, разговор не помага , одма се кара избувнува, па уште господинот жртва се прави, ке сум го умрела јас а го сакам премногу, како воздухот ми е потребен, не знам како би ставила крај, секогаш на секоја кавга пак одам да го гушнам, бакнам, овие три дена решив да сум на дистанца од него а горам од желба да го прегрнам. Ни со него можам без да префрлувам, да се карам , ни без него.
Me izneveri ama ni prostuvam ni zaboravam.Uste sme vo brak ama kako da ne sme.Nisto ne e kako porano nema ni da bidi ,kolku da se boram da zaboravam ne mozam .
Ако не се разведеш ,а не можеш да простиш и заборавиш ,како ќе живееш со маж ти ? Остатокот од животот ќе треба да го поминеш во нервоза.
Mnogu razmisluvam i ne znam kako ke ziveam so ovaa bolka i omraza ama nesto me koci i ne mozam da donesam odluka.Toj e dobar glumec pred moeto semejstvo i tie go sakaat kako sin i sega posle 30 godini brak ova da mu go kazam toa za niv ke bidi golem udar kako ke go preziveat ova za niv se plasam.
Нема потреба да им кажуваш,реши си го сама проблемот .Што ќе се смени ако знаат ? Само ќе се нервираат ,а можно е и да не ти веруваат (со оглед дека е добар глумец ) .Олади глава,размисли и одјеби го .На крај краева најди си и ти некој со кој ќе ги потполнуваш празнините ( не се решава така проблемот,ама па гајле нека не ти е,уживај си ) .Ако се разведеш е сосем друг муабет ,мнолгу полесно ќе ти биде.
Никогаш не би простила неверство.Обично луѓето кои изневеруваат се слаби карактерно, немаат морални вредности.Простувањето е само губење време со непотребни луѓе.
Твоето семејство не е тоа што е битно тие после разделбата разводот ако сакаат и дома нема си го земат тебе ич да не ти чуе ти заврши со таа приказна и ослободи се затоа што ако ова е вистина ти ќе паднеш во депресија ќе се само уништиш
A sto koga izneveruvanjeto ne go doznaete? Jas bi prostila, i ne bi izbrisala tuku taka brak zaradi negovi 2 min so nekoja. I plus sose deca, zaednicka kuka i slicno. Vreme pegla prolaze.