Интересно мислење Ретко кој/која го кажува ова на глас, а многу често ги има, некој ќе рече ради финансии жената најчесто трпи и останува во брак, но денес и жените работат и се самостојни едноставно не сакаат да го растурат бракот најчесто ради угледот. а иначе за првото прашање, никој за ништо не може да се налути ако не знае
Мене ептен ми е жал што се случува сето ова и од мој карактер и видување се досеа шо сум искусил сум простил за да не ја носам таа огорченост цел живот и да патам, ама не сакам да ја видам личноста пред очи. Јас да имам деца и да ме изневери некоја, че ме скрши многу, ама секако че се разделам и нема да сакам да ја гледам. Јас стварно не прифаќам сексуално изневерување (а најчесто доаѓа и емоционално, поврзани се). Како побогу можеш да се најдиш во таква ситуацијата и во таа интима со сосема трет човек. Тоа значи дека си гад од карактер.
Никогаш.Ако ми е маж и ме изневери ќе го однесам на суд и де ќе му земам не дека ми треба ама казна мора да сноси.Ако нешто ме нервира и мразам е неверство и не можам да ги разберам жените кој што свесно сакаат да се вмешаат помеѓу двајца.Има жени и девојки кој што свесно прифаќаат да се трето тркало.Ужас.
лесно е да се каже дека нема да простите неверство ама има многу ситуации кај што многу други фактори играад улога - деца, финансии живеалиште итн
Нема што да се разговара после неверство. Не е тоа нешто што може да се избрише, се случило и нема што да се зборува. Секое неверство е свесно направено, свесно си го погазил партнерот, не ти било ни најмалку гајле за неговите чувства, што има да се зборува? Само да се залажуваме дека нема да се повтори, дека несакајќи било, дека го сакаш, епа не фала, подобро сама ќе бидам, отколку да се нервирам секој ден и сама да си ја погазувам гордоста и да немам самопочит простувајќи му на некој што не знае што е љубов и верност.
Не дека сакам да ме изневери ни дека јас сакам но има и позитивни страни. Може да ја казнам и да добијам некои работи кои ми значат повеќе од секс со еден. Најверојатно би останал со неа ама некои работи кои сега ме нервираат ќе мора да ги смени и да ја прекине таа врска. Ако не сака тогаш чао.