сум простила на погрешниот човек и реков дека никогаш повеќе нема да простам. сега со нов човек,што го сакам повеќе од се', сепак пак ни простила.
Никогаш. Јас неможам да сфатам како некои опростуваат. Стварно мислат дека ако некој еднаш ти ја погазил љубовта и довербата што ја имаш за него/неа нема да те изневери пак кога тогаш? После сето ова очекуваат да имат и понатаму среќна врска/брак или цел живот ќе му биди со кавги и обвинувања? You can fix what has been broken...
Па ако е пролазен швалерај многумина жените поготово простуваат .За децата ,за народот и се помируваат него мене ми е пострашно откако простиле,читај продолжиле неверниот си оди со сосема трети лица и тоа е најтешкото мислам дека таквите варалици не престануваат со неверство никогаш.
Nema praštanja nema zaborava Nikako nema soživot ponataka, skršena čaša pa lepena kaj i da e kje proteče, ne ja biva više rabotata. Srkako treba razgovor što i kako se desilo, DALI se desilo, da ne se izbrzuva, ama ako e taka, nema što povekje. Edino fiktiven brak vo dmisol ne se razveduvame, ama nikoj nema obvrska prema drugiot, di pravat koj što saka, edino pod istnkrov što spijat, u različni sobi. Kolku za okolinata, ima i takvi.
Ништо не е црно-бело. Зависи и од причината. Има луѓе со insecurity issues, repetition compulsion итн. Ако не побараат помош и не си го решат проблемот, нормално е дека другата страна не би се нафатила на врска/брак.
Да се биде или не ,прашање е сега.Да се прости или не , одговор е можеби се зависи од вложениот капитал кон личноста. Тоа е сублиминарно и синергично прашање.Но сепак сметам, дека лојалноста е на прво место и со простувањето дали ќе ја вратиме изгубената доверба доколку не е тогаш треба секој да си продолжи по својот пат кој е опсипан со знаци на судбината. Можеби Доверба и Судбина
Не би простила,ако ме сакал немало да имал потреба од друга.И ајде тоа ама кој еднаш изневерил и втор пат ќе го стори тоа.Како да имам доверба во некој што гледајќи ме во очи ме лажел и си водел двоен живот.
Ако има љубов, зошто би дошло до неверство? Нека расчисти со сопругата, па нека ги менува колку сака. Тоа е според мене непочитување , не е до тој што е изневерен, до тој што изневерува е. Тој не е сигурен во себе.
Содржи: доверба, искреност, почит, поддршка, договор, разговор. Кога едниот изневерил значи ништо од горе наведеното не постоело за него. Не,неверството не се случува зошто жена му не му дава секс, зошто он да е човек на место ќе каже жено, вака и вака... Па ќе најдат чаре. Ама чим е неверство, значи е скриено и другиот партнер не е информиран.
Прашањето дали неверството се простува е многу лична и комплексна тема, која зависи од многу фактори како што се природата на врската, вредностите и верувањата на поединците, причините за неверството, и нивото на доверба и комуникација помеѓу партнерите. Некои луѓе успеваат да простат и да работат на својата врска по неверството, особено ако има силна желба од двете страни да ја поправат врската и да ја обноват довербата. Ова обично бара отворена и искрена комуникација, разбирање на причините за неверството, и работа на зајакнување на врската. Од друга страна, има луѓе кои не можат да го преминат неверството и чувствуваат дека тоа ја уништило основата на нивната врска. За нив, продолжувањето на врската може да биде премногу болна и недостижна опција. Без разлика на тоа, простувањето е личен избор и не постои единствен одговор. Секој треба да го најде својот пат и да донесе одлука која е најдобра за нив и нивната емоционална благосостојба.