Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.025 глас(а)
    80,6%
  1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    6.772
    Никогаш ни во најголемо искушение не сум го изневерила дечкото . Затоа и не сакам да бидам изневерена , и да не го сакам несакам да ме изневери бидејќи би се чуствувала искористено , како да е со мене бидејќи нема друга работа ( како да тепа време ) . Не е убава таа работа , имав другарка која дечко и ја изневеруваше при секоја прилика и таа му попушташе бидејќи го сакаше , а знаеше дека не и е верен .
    На крајот сепак свати и почна да се цени самата.

2. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Не сум била во ситуација нит да изневерам нит да ме изневерат.
    Но,според мене..ако дојде до изневерување,значи нешто не е во ред,нешто во врската фали..нешто што го натерало партнерот да изневери.
    Ако личноста што е покрај тебе,ја сакаш навистина и те прави среќен/а не гледам ниту една доволно добра причина за неверство.
    И после тоа,не гледам причина зошто би простила неверство.
    Јес да има од неверство,до неверство..меѓутоа после неверство ништо нема да биде исто.
    Секогаш ќе си префрлате еден на друг,и ќе има недоверба и страв дека тоа повторно би се случило.

3. theothertwo

theothertwo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    а што ако знаете дека дечкото ве изневерува? а несакате да ја прекинете врската зашто ви е одлично/освен погорниот факт/???..ени саџешчнс???

4. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Мене навистина ме интересира како може да ти е одлично, а да знаеш дека те изневерува?!

5. theothertwo

theothertwo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    хахах..да во право си..добро прашање...веројатно ми беше дури не дознав..значи можеби вистинското прашање е дали да му кажам аутлауд дека знам..и по цена го изгубила??/зашто знам дека нели како и секоја маж ке одрекува :)/

6. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    А што има врска тој што ќе одрекува, нормална рекација на секој што е фатен во лага (со чест на исклучоците), ако ти знаеш тогаш не знам што воопшто молчиш. Јас да дознаам таква работа значи автоматски под дифолт ќе го отерам у три лепе..(тит). Значи вас не ви чини врската, колку и да се залажуваш. За простување не знам, лесно е да речиш дека ќе простиш, и да човечки е да простуваш, ама овде останува она колку можеш да заборавиш. Колку и да било безначајно, се нарушува довербата што е еден од главните столбови за успешна врска.

7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    :headbang: Простете, морав.

Еее жени, жени, кога на нас ќе ни дојде паметот?!

Theothertwo, ела да ти шепнам нешто во поверење. Ти веќе си го изгубила :| Со самото тоа што знаеш дека те изневерува, значи не е со тебе, значи е истовремено со некоја друга, епа собери си 2 + 2.
    И прашуваш дали да му кажеш? Па види, има повеќе начини да се каже нели - зависи дали сакаш да му кажеш директно во фаца, или сакаш да си „поиграш“ со него заради тоа што те боли колку ја изневерил твојата доверба и на некој друг начин да го фатиш на дело и да му плеснеш се во фаца.
    Само се ми се чини дека тебе некако тоа што те изневерува не ти ни пречи. Такво чуство добив, можеби грешам.
    И навистина малку се чудам зошто сеуште се двоумиш дали треба воопшто да му кажеш? И зависи од тоа каква врска сакаш. Ако сакаш триаголничиња, тогаш - молим лепо, остани си во таква врска знаејќи дека си тера на страна со уште една. Може во некој подобар случај и тројче ќе удрите, од кај знаеш.
    Ако не - кажи му. Јасно ко солза. Мислам дека совет не ти е ни потребен ;)

На Zlatusko и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. kika987654321

kika987654321 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    jas prostiv dva pati, ajde da receme deka prviot pat ne bilo varanje zaso ne idevme, ama vtoriot pat mu raskinav, me molese i ne mozev padnav vo depresija i se smiriv, sega e isto ama na momenti me fakaat bedovi i mislam deka ne go zasluziv, ne mu dozvoluvam da iskac, go kontroliram celo vreme i koga ke spomnat na tv za varanje mi se place, zaso go imam oseteno na moja koza, ne znaete kolku e tesko... ama ako se desi uste ednas resiv kraj zasekogas...poz

9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Е ова е тоа што мене ме вади од такт... Па добро бе девојче пред да му простиш зарем не мислеше дали ќе можеш да се избориш со тоа и да преминеш преку неверството. Контролата ништо не ти менува тој ако сака ќе најде начин да го направи тоа, ќе ти рече на работа сум или спијам и имаш ли 100% доказ за тоа, нормално НЕ. Епа затоа драга моја не си требала да простиш, ако не си доволно силна да го пребродиш тоа едноставно е КРАЈ, ниту ти ќе се мачиш ниту тој ќе се нервира кога ќе мора да ти принесува сметка за се што прави.
    За да простиш неверство треба да имаш јак карактер и цврста волја, а ако простуваш ’’затоа што го сакаш’’ и секој втор ден го префрлаш тоа, многу подобро би било да се прекине врската. Но кога веќе си простила и сеуште си во врска и сакаш да продолжиш направи го тоа како што треба а вака не правиш ништо. Пред се заради себе само ке се јадеш и ќе се нервираш, друго ништо ... :hai:

10. MadHatter

MadHatter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    30
    Никогаш не сум го изневерила дечко ми.Лично НЕ би простила неверство на никого и никогаш, затоа што не би можела потоа да живеам со помислата дека сум била изневерена.А со тоа таа наречено "контролирање" нема да постигнете ништо, уствари ке постигнете спротивен ефект,со тоа само можете да го поттикнете на неверство.

11. Pecurce

Pecurce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Со самото тоа што му простуваш всушност го оправдуваш и тој чувствува како да му даваш дозвола за пак да го направи тоа. Секоја чест на исклучоците (ако навистина ги има), но според мене секој кој изневерил еднаш ќе изневери уште еднаш. Ако можам јас да бидам верна, истото го очекувам и од партнерот.

12. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457

Потполно се согласувам !! Никој не е должен да сака ама после долга врска, години поминати заедно должен е да те испочитува како личност и да те удостои со едно „РАСКИНУВАМ “ па потоа нека прави што сака...

13. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    не дефинитивно не ..........не би простила ниту кога јас би изневерила би очекуввала да ми биде простено :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

14. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    Не. Ако решил да биде само со мене, нека биде само со мене. Ако сака да биде со друга, нека биде со неа, но нека ми даде на знаење дека сака да биде и со друга па јас да одлучам дали сакам да го делам нели? А кој сака да дели? А ако дознаам дека ме изневерил и да му простам? Од кај он не ме почитувал како личност, и јас да не се почитувам? Нема шанси..

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Јас не би простила и би рекла не.. Ако ме сака, ако му е убаво со мене не гледам причина за неверство, а ако го стори тоа значи не ми значам и не ме сака - па ни јас не би сакала да бидам со некој таков :shake:

На Masnickaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    1.012
    Потполно се согласувам со ана-банана. Нема потреба од неверство, ако ме сака и гледа иднина со мене, се може да оствариме во врската, нема да има потреба да шврља на страна. Не го оправдувам во ниеден случај.

17. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
  18. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Според мене дефинитивно не

19. swatki4kaa

swatki4kaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    kakvo prostuvanje stvarno e denes bas procka ama ako ednas prostis ke ti se sluci pak istoto...

20. kuklica

kuklica Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Nikogas !!!!! e toa e edinstveno nesto sto nikogas ne bi go prostila ama bas nikogas po nikoja cena deca ova ona nema sansi sega e moderno vreme ima stanovi pod kirija se zivee podobro sama odkolku 2-ra vo necij zivot. Uf ze ezam od pomislata da bidam izneverena :devil: