Имав бивши кажуваше ја сакал долгогодишната девојка, а постојано се изнерувале, и точно и знам со кого се изневерувале. Не ги сфаќам како можат да раскинуваат по неколку пати, и така да тераат неколку години. Според мене тоа е некој пресметан интерес, додуша за мене врска со такви неверства не е врска.
Вие што велите : раскини, па биди со друг, изневерувачот/-ката не размислува така. Статус кво им одговара, и секако ќе бидат оставени ако партнерот ги дознае, па играат на ризик, забранетото е повозбудливо. Да беа слободни или разведени, предизвикот немаше да е толку вреден. Да се прости или не, не е едноставно прашање... Викторија Бекам прости, Хилари Клинтон такоџе, и мал милион жени.. Има и мажи што простуваат, познавам и од едните и од другите. Деца, пари, престиж, се е во игра.. За заборавање оди потешко, простување е полесно. Бар така мислам.
А јас со денови ненаспана- дали Швајнштајгер ја вараше Ана или не (смајли шо грицка нокти) ... и ќе му прости или не...
Зависи каков е предбрачниот Би . Чим онаа Бланка хрватицата му прости на белгиецот спортски "славен" водител, елем договорени си биле, за овие колај работа
Развод! Со одмазда ништо нема да постигнеш, од такви избрзани работи направени од гнев и одмазда само сама дополнително ќе се повредиш и ќе си отежниш. Најдобро е да направиш нешто затоа што ти го сакаш и посакуваш, кога ти е тебе ќеиф, отколку од одмазда. Ама изборот си е твој на крајот од денот.
Развод,што ќе покажеш со одмазда дека си иста како него?Верувам дека си бесна сега и се ти иди на ум,ама после да не се каеш.Подобро излади си ја главата,и одлучи што е најдобро за тебе.
Veruvaj deka toj ne se ni zamara dali ti ke go izneveris ili ne. Seedno mu e. Taka sto podobro e razvod.
Разведи се одма и прекини секаков контакт со него. Немој никако да се одмаздуваш, ќе се покажеш паметна и зрела со тоа што ќе поставиш граници на здрав начин, а не со агресијаако се одмаздиш ќе оставиш црна дамка на твоето минато, твоите блиски.
Никогаш не сум за развод, ама.. . Пробај да го подјебаваш со проштење, као развод сакам, па после влечкај се со тоа, па се што можеш да му земеш ќе му претиш, ама да не забегаш туку така лежерно, отмено Да не правиш глупости да се одмаздуваш
Ni odmazda ni razvod. Bi mu napravila film za oprostenje, bi go razvlechkala so godini, bi go solupila finansiski, na emocii kon familija bi mu ja rasturila vrskata.Na gospozata ne bi I go oslobodila lesno mestoto dodeka ne si najdam seriozno choveche za vrska. Da mi obezbedi mesto za ziveenje,rabota,kola I se sto treba. I posle koga sakam togas ke mu dadam razvod,da mi se izbistri glavata I srceto I so ladna glava ke donesuvam odluki. Ako e golem donzuan da si iskeshira.