Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

493 глас(а)
    19,3%
  2. Не

2.056 глас(а)
    80,7%
  1. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    3.863
    Кој го изгубил срамот да му кажеме кај да го пронајде.
    Тоа толкави мажи, да не пишам толкави волови во бракови ршум прават, ене читај и погоре зошто демек простила, ти па ќе ги опаметуваш.
    Греота само кога ќе уништат некоја или некои поштени особи, а за друго исти нека си се бираат и ај таму.
    Јас знам за случај ја изневери таа одма дома и си кажа па од стрес блиска особа срцев удар. И не му прости...абе ко ништо да не било. Толку да не се цениш и почитуваш, сакаш себеси еве не разбирам.

На Mumoftwo30, Raven22, Panda00 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    2.196
    Тоа чувство на „не би направил, не е таков“ сепак се случи.
    Запомни дека грижата за децата не значи дека твоите чувства не се важни. И ти имаш право на мир и на живот без недоверба.

На senjorita-v и mece23 им се допаѓа ова.
  3. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.478
    Да, но кога ќе ги видиш тие деца си викаш " зарем сега сонот да им го уништам? Скандал да направам? Трауми да им создадам? Куќата да ја превртам, да ја запалам? Да ги влечкам по судови? Да ми ги испрашуваат од социјални служби? Да ми доаѓаат дома проценители колку можам да ги чувам? Што да направам?" Да, како жена бев понижена и повредена ама уште бев мајка, сакав да видам здрави, цврсти деца пред мене, еден ден кога ќе им кажам зошто заминувам тоа да ги повреди минимално. Не е само направи пекол и замини си. Лесно е да направиш скандал, да доведеш блиска личност до срцев удар... јас не го сакав тоа, сакав здрави, стабилни деца и мајка што ќе ја гледам подолго жива. Сега имам пред мене такви деца, може да се разговара со нив. Кога еднаш ќе станиш мајка, веќе не си сама... да, одсега ќе ги бранам моите чувства, и тој го знае тоа. Знае дека е крај. Ти благодарам за твојов одговор :l:

На M&M, Трагедијаупмм, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.478
    Бурмата... таму е некаде, фрлена на некој автопат во некоја држава. Можеби некој ја нашол досега, 3 години и 8 месеци се поминати. Тогаш заврши тоа...

На Aschenputtel и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    296
    Pred nekolku dena raskinav so decko mi prvo mi rece imam druga a posle vo istiot moment mi rece nemam druga sto znaci toa?

6. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    3.863
    Значи дека те излажал, ако има друга ти признал па после одрекол, ако немал во старт те излажал, па признал нема друга.
    Батали го, не заслужува да го мислиш.

На senjorita-v, Ane_na_Bisera16, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.478
    Значи дека е идиот ;) имам, немам. Тој колку години има?

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    296
    39 godini, Ako imas imas cao prijatno, Ako imal druga nema da kaze vo ist moment nemam.

Ako bi imal druga sto bi velel deka nema

Последна измена од модератор: 28 октомври 2025
  9. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.478
    Доказ дека мажите се едни големи деца :D ако немал друга зошто вели дека има? И обратно... зошто би лажел за тоа? За да мислиш дека те изневерил? Сакал да те повреди? Ова ако не е детско однесување незнам што е... воопшто не стои како стабилен маж. Кажи си бе! Имам или немам! Бог да чува... не го мисли воопшто, не ти треба таков. Вистински маж си стои зад своите постапки. Мојов дојде со објаснување дека го завела, дека тој не бил иницијаторот... ама беше многу добар учесник богами. Затоа сега ништо нема. Уште ми се лоши... не се замарај...

10. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    296
    A so mu znaci toa kao demek e fraer off jak fraer na 40 godini

11. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    2.338
    Или пробува да седи на два стола

12. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    3.863
    Како случајно демек се сопнуваат и паѓаат врз жениве со кои вараат?
    Барем ај твојов смислувал некое оправдание, во случај на една што ја знам му фаќа пораки со дотичнава и кажува дека овој има жена. Мажов ни извинение, ни а, ене ги изводат совршен брак, бар ти си свесна и совесна ти се гади.
    И јас и пишав не вреди да му се замара и да ја изневерил или не, а штом рекол или измислил дека ја изневерил, значи посакувал да го стори тоа, не вреди да го мисли.

13. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.478
    Да, изгледа :D што знам што им се врти во главата. Изгледа да немаш мир после раскинувањето. Да мислиш "зар дури беше со мене?" Таа мисла знае да убие... не мисли воопшто и да имал тоа не те прави помалку вредна, тоа кажува колкава вредност има тој. Мене ми требеше доста време да го сфатам тоа. Фраер голем на 40, убаво кажа :D јас ти викам класичен идиот. Знаеш дека идиот е дијагноза уствари? Во книгата по психологија од мојот предходен факултет добро си стоеше идиот како дијагноза малце над дебил, и тоа како дијагноза :D

Незнам, изгледа се сопнуваат... така испаѓа муабетот " ме заведе душо..." душо? Мрш бе! Не ја продолжувам реченицава ми се гади, и сега пробува нешто ама џабе, камен има пред него не жената што цела младост му ја даде. Не планирам да му глумам ни нему ни на светот дека сме совршени, само чекам ден да си одам. Во право си, сигурно овој имал мисла за друга... нема причина да спомне такво нешто ако немал барем мисла. Ич да не го мисли!!!

Последна измена од модератор: 28 октомври 2025
    На Ane_na_Bisera16, senjorita-v, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    2.285
    Зависи како ти го кажал тоа и зошто.. Може да било глупа шала, може навистина има друга, може те тестира како ќе реагираш ако има друга... Ама најчесто луѓето преку шала ти ја кажуваат и најголемата вистина..

На mece23, senjorita-v и milkyway^^ им се допаѓа ова.
  15. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    2.196
    Може не знаел како да ти раскине, па морал да се снајде.

16. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    296
    Pa Ako I'ma druga nemalo da kaze posle nemam koga si imas druga si imas.

17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.650
    Допаѓања:
    23.562
    Многу сте возрасни за да немате доволно комуникација па и вака детинесто однесување имам - немам друга жена..

На Ane_na_Bisera16 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.889
    Допаѓања:
    7.343
    Си требала да провериш за сигурно.
    Најверојатно сака да раскине, ама избрал на еден многу глуп начин. Можеби немал храброст да ти каже директно дека сака да раскинете и што му пречи кај тебе.

Ептен кукавички според мене. Штом не можел да ти каже директно во лице, не заслужуваш да си со него. Најди си друг кој е поотворен, покомуникативен и спротивен на овој.

Ама па и кога ќе видиш, што има да му проверуваш. Кажи му чао и очи да не ти гледам и готово.

На Mumoftwo30, Mr.Limonko и senjorita-v им се допаѓа ова.
  19. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    225
    Недај Боже некој да се најде во оваа ситуација. Имам простувано допишувања со други, сум се нашла во ваква ситуација и многу добро ги разбирам девојките кои не можат да се одтарасат од некој дури и после неверство. Сега со овој мозок, никогаш не би простила, во никој случај.

На natashaaz.09, Ane_na_Bisera16, anaja1 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Doa

Doa Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2025
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    112
    Ти што све си доживеала. Како го издржа тоа? Ама биди силна и не му попуштај. Во тој момент си направила тоа што си мислела дека е потребно заради децата но не се заборавај себеси. Јас мислам дека не би простила ама откако те прочитав тебе... незнам што би направила во твојава ситуација. Сепак децата не се мала причина. :hug:

На M&M и mece23 им се допаѓа ова.