Кој го изгубил срамот да му кажеме кај да го пронајде. Тоа толкави мажи, да не пишам толкави волови во бракови ршум прават, ене читај и погоре зошто демек простила, ти па ќе ги опаметуваш. Греота само кога ќе уништат некоја или некои поштени особи, а за друго исти нека си се бираат и ај таму. Јас знам за случај ја изневери таа одма дома и си кажа па од стрес блиска особа срцев удар. И не му прости...абе ко ништо да не било. Толку да не се цениш и почитуваш, сакаш себеси еве не разбирам.
Тоа чувство на „не би направил, не е таков“ сепак се случи. Запомни дека грижата за децата не значи дека твоите чувства не се важни. И ти имаш право на мир и на живот без недоверба.
Да, но кога ќе ги видиш тие деца си викаш " зарем сега сонот да им го уништам? Скандал да направам? Трауми да им создадам? Куќата да ја превртам, да ја запалам? Да ги влечкам по судови? Да ми ги испрашуваат од социјални служби? Да ми доаѓаат дома проценители колку можам да ги чувам? Што да направам?" Да, како жена бев понижена и повредена ама уште бев мајка, сакав да видам здрави, цврсти деца пред мене, еден ден кога ќе им кажам зошто заминувам тоа да ги повреди минимално. Не е само направи пекол и замини си. Лесно е да направиш скандал, да доведеш блиска личност до срцев удар... јас не го сакав тоа, сакав здрави, стабилни деца и мајка што ќе ја гледам подолго жива. Сега имам пред мене такви деца, може да се разговара со нив. Кога еднаш ќе станиш мајка, веќе не си сама... да, одсега ќе ги бранам моите чувства, и тој го знае тоа. Знае дека е крај. Ти благодарам за твојов одговор
Бурмата... таму е некаде, фрлена на некој автопат во некоја држава. Можеби некој ја нашол досега, 3 години и 8 месеци се поминати. Тогаш заврши тоа...