Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

486 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.016 глас(а)
    80,6%
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.277
    Допаѓања:
    113.714
    Нека е среќен да ме изневери или па да го фатам. Ќе го набиам на кол на ред плоштад како Карпош, кје го исечам со жилет по телото и ќе го прскам со солнa киселина :devil: :swear: :devil: :devil:

На Shizika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. slatkicka20

slatkicka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ne bi prostila neverstvo. I ne bi navleguvala vo diskusii zosto toa se slucilo, normalno ne bi mi bilo seedno, no nema da prostam.
    Prvo ke me izneveri, pa posle ke bara pak da bide so mene, pa zosto da mu prostam????? Zosto JAS go sakam ?? A on mene? :)

3. ofi4

ofi4 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Дали би простила неверство?? Најверојатно не,а и ако некогаш простам, во секој случај никогаш повеќе ќе немам доверба во него и ништо нема да е исто како што било претходно

4. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    никогаш не би простила неверство!ако се прости еднаш тој ќе мисли дека и нареден пат ќе му биде простено па да си продолжи стара песна.....

5. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Интересно е тоа колку сте јаки на зборови...посебно кога пишувате.... сигурна сум дека многумина од вас сериозно не се нашле пред ваков проблем,,ако беше така поинаку ќе зборувавте...(посебно за они кои се во брак) па девојки каде е она човечки е да се греши, а уште почовечки е да се прости... Да би простила...еднаш, двапати е многу,,,нема назад...не за друго да не му премине во навика...

6. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    човечки е да се прости???ако тој има со мене се што бара со некоа друга???
    извини ама мислам дека не си во право....а за тоа дека ќе премине во навика ако му простиш еднаш тоа е факт....поз

7. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Секој си има право на свое размислување,,јас секогаш давам шанса....ама една ...кој ја прокоцка...жал ми е...:)

8. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.952
    Зависи од ситуација. И зависи колку идеме,вооптшо дали ни е толку сериозна врската.
    Јас искрено, НЕ би простила неверство, и не би варала.. За мене тоа се детски игри само,глупости..
    Еден е секогаш доволен.. И ако тој сака со мене да е, ако искрено ме сака, сигурно дека нема да оди кај други, а ако отиде кај други, го гледам со други очи. :devil:

9. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    да во право си,секој си има право на свое размислување.....ама стварно нз како би му простила и еднаш мене би ми дошло да го треснам од земја :D :D :D

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.484
    Не се согласувам дека е факт дека ќе изневери пак, ако се случило еднаш..нема да навлегувам во дикусија еднаш коментирав на темата, бев изневерена и знам како е и јас велев никогаш нема да простам но ете простив.Пробав скоро месец дена да се помирам со тоа и да продолжам, но што излезе ќе одам со глава во ѕид само поради тоа што НЕ ЈАС НИКОГАШ НЕМА ДА ПРОСТАМ!Помина скоро година од таа случка и јас стварно неможам да се пожалам дека се каам што сум простила, не се случи пак.Никогаш не вели никогаш тоа се докажало во многу ситуации во мојот живот и јас си се држам за него како пијан за стап :D Не велам дека не ги подржувам сите што велат дека нема да простат, но само велам дека излишни се коментарите како тоа дека е факт дека пак ќе изневери или такви некои изјави,можност ем, но не и факт.Ако ми се случи уште еднаш ќе пишам и ќе си признаам дека згрешив и секој збор ќе го вратам назат, но до тогаш ќе си стојам на мојот став.А затоа дека ти доаѓа да го треснеш од земја да...поминуваш ни се и сешто,секакви емоции и треба време да се средат чувствата и да се врати довербата, но тоа е можно,може да се премине преку тоа, барем јас успеав.

На Hova му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    Јака ти душа жими се.....јас мислам дека ќе скренам...не знам како би го поднела сето тоа....мислам дека би останала да на ставот да не простам....но и ти си во право никогаш не вели никогаш.....а може ќе ми дојде и да го убијам ама ќе се воздржам :D :D :D :D

12. FuffyToooU

FuffyToooU Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    119
    Така е srcka55.. ако простуваш на другите си простуваш и самиот себе.. :)

13. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    јас и не сум баш за простувањето неверство,не изневерувам и не сакам да ме изневерат но како што рече "1209" никогаш не вели никогаш :)

14. andzelka

andzelka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Vo nekoi slucai neverstvoto pozitivno vlijae na vrskata, ja zacvrstuva. Na pr. deckoto e so nekoja edna vecer i gleda ne e taa toa sto mislel pa si vika zlatna devojka moja so baram ja so ovaa (ustvari ne znam dali dckovcite taka razmislaat, ama za devojki sum sretnala nekolku primeri)
    Pa zavisi i dali nevrstvoto e planirano, znaci so nekoj intenzivno komuniciras i planiras sredba, toest nabivas rogovi na partnerot, da ne recam go pravis budala ili ednostavno spontano ke se desi nesto.
    Sosema druga prikazna e dali e neverstvoto vo vrska ili vo brak, pa uste i decinja da imaat......
    Sakam da kazam ne e temava za generalizirane DA? ili NE? Sum slusnala mn so rekle nikogas pa prostile :)

Jas na soprugot mu go prostiv neverstvoto. Kako sto staream epten vernik stanuvam pa se vodam po ona ako ti udri samar svrti mu go drugiot obraz, ama obrazi imam samo dva pa ako se sluci uste ednas si go zemam deteto i si odam!!!
    [mod-kirilica:2mfpnko3][/mod-kirilica:2mfpnko3]

15. FuffyToooU

FuffyToooU Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    119
    Во право си, а и некој ако те сака никогаш нема да те изневери! :)

16. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    е така е,а и ако има се со тебе зш да бара некоја друга.... :)

17. OlenceE

OlenceE Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Простив еднаш и ништо не излезе на арно. По многу скоро време го направи истото а и уште полошо. Така да не би простила сега неверство. Подобро да не дознаам а он да знае дека згрешил и да ми се врати од добар подобар, и цел живот да ми надоместува за неговата грешка без јас да знам за неговото глупаво неверство.

18. Sharlott

Sharlott Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    14
    Јас не би простила неверство..... Не изневерувам, многу ми е простачко тоа и на најдолно ниво, и затоа не оправдувам ниту простувам неверства.

19. eli12

eli12 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Не сакам ни да помислам за неверство,не простувам доколку ме изневери партнерот и воопшто не оправдувам неверство

На Sharlott му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Не. И самиот наслов кажува се , така да мислам нема што да се размислува на оваа тема....!!