Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.029 глас(а)
    80,5%
  1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Секогаш сум против неверство...најниската работа во една врска со која те понижил комплетно...мене ме боли самата помисла да бидам изневерена а не пак да ме изневери можам да замислам како би с е осеќала... :doh: за неверство нема никакво оправдување :fubar: ...некои сакале да пробат нешто ново-ок,расчисти со врската и пробувај што сакаш,некои не можеле да одолеат,на некои им било досадно итн....во принцип правилото-Не прави им го на другите она што не сакаш тебе :!: не би простила неверство и не би изневерила

2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Никако. Штом некој го направил тоа докажал колку му значам и колку малку заслужува да ме има. Треба да сум јас доволна кога веќе одбрал да е со мене, не? Доколку веќе дојдам во такво искушение, радо би ја прекинала постоечката врска која ми стои на патот, и би продолжила со вториот.

3. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    никакоооооооооооооооо
    NEVER EVER

4. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Ако станува збор за физичко неверство, без емоции, би простила, но незнам како би живеела и би го поднела тоа.
    Ако станува збор за неверство во кое има преплет на чувства и емоции, никогаш не би простила. Ѓабе ми е он да спие со мене, а да замислува и сонува друга, да ме споредува со неа..
    Не, не фала.. :x
    И во двата случаи подобро сама, отколку во лошо друштво.

5. simonceee

simonceee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Peperutka mene decko mi em izneceri fizicki i ne znam zosto mu prostiv.Do sega go nemam fateno pak ama nikogas poveke nema da mu veruvam.Jas mislev deka so tek na vreme ke zaboravam ama sekoj den sum u somnez deka ke go napravi toa pak.Ic ne mu veruvam.Mislam deka zgresiv sto mu prostiv. Uste sum so nego ama ne e toa so bese.Ednostavno se se smeni.Nekako cuvstvuvam gnev ili malku omraza poradi toa i ne mi e ubavo vo vrskata.Ne znam sto da pravam dali da stavam kraj.Ovaka vekle ne mozam.pozz. pomos
    [mod-kirilica:1fze1ifn][/mod-kirilica:1fze1ifn]

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    не го оправдувам неверството и не би простила и не дај боже да ми се случи такво нешто до сега сум немала такво искуство да ме изневери некој па не очекувам и од сопругот да ми направи такво нешто сега ќе полудам

7. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Срцко вака само ке ти кажам прочитај го болдираното од твојот пост, и ете ти го одговорот. Тука веќе ти не се чувствуваш уваво, врската не те прави среќна, па зашто бре дете да се малтретираш без потреба за некој? Јас кажав од мој аспект (јас сум во брак) а во врска никогаш не би простила, ама баш никогаш. Па не сум јас најдена на улица бре па да му бидам златна резерва, он да си дупчи кај ке стигне, а јас после да му ги простувам гревовите. :^) Па крај краева ни му е златен, ни па е последен маж на светот за него да го тинтраш. :devil:

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не оправдувам неверство и не би простила. Незнам како би реагирала ако дознаам дека се случило такво нешто... несакам ни да помислам. Во секој случај НИКАКО не би простила.

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    да би ми се случело ваква работа прво ќе наплатам многу скапо и на крајот ќе го остам
    немам милост еднаш кажав еве уште еднаш не не се простува

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Неверство неможам да замислам да простам, никогаш не ми се случило мене и не сакам да ми се случи. Инаку јас сум изневерила, сегашниот партнер, таа беше огромна грешка не знам каде ми беше паметот, тој дозна направивме пауза 2 недели и ми прости, сега се дури и подобро од предходно. Понекогаш ме маваат флешови дека ми простил за да ме изневери и тој мене за да видам како е, но кога ке ми текне дека 24/7 е со мене... нема шанси :inlove:

11. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Никогаш не би го простил.
    Ако го сакаш некој, малце ќе се замислиш пред да направиш такво нешто.
    Ако не, клоците в г*з и ајт создравје. :)

На kuklica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Прво да разграничам една работа.
    Ако свесно одберам дечко кој бил плејбој или Казанова значи љубител на жени во една бесконечна граматичка множина, сама сум одбрала да бидам изневрена и најчесто е прашање на време кога.
    Бидејќи илузија со розева обоеност е да верувам како тој цел лајф-стајл ќе го смени поради мене и јас ќе сум последната во низата. Можеби и ќе бидам - привремено.Значи може привремено и сам да верува како значи фактот дека е соул-мејт во игра го „излечил„ ама... АМА ти е многу страшен збор, зарем не?!Па менувањето е слично на одмор во Египет, се смешкаш додека правиш фотки пред пирамидите и Сфингата, ама не одиш да живееш т.е. трајно да се населиш таму, повеќе е дојдов, видов, супер е и се враќам на старо т.е. патот под нозе и дома. Значи и тој бил на симпатичен одмор од промискуитетот.
    Муабетов ми е некои примероци се повеќе наклонети кон оваа појава. Ама па и никој не може да ми тврди дека ќе е имун на ова засекогаш. Многу често го среќавам низ темава изразот „Јас никогаш не ќе изневерам„ . Ок, дај Боже да излезе така кај сите што дале таква изјава. Јас ќе речам само НИКОГАШ за мене е многу обврзувачки облигационен збор тежок неколку тони, а животот е доста долго време полно со непредвидливи настани. Е, па јас оставам простор дека можеби и ќе изневерам или бидам изневерена, а посакувам да не ми се случи, бидејќи „никогаш„ ситуациите се лоша карма и бумеранг кој не треска директно по глава кога сме најопуштени без никаков гард и после кукања од типот „како можев/можеше тоа мене да ме снајде?„
    И не велам дека никогаш и не би простила, значи оставам простор и тука, за да не си го погазам зборот и облигацијата на многуте „никогаш„ бидејќи треба апсолутна сигурност за вакви изјави и тврдења, а јас повеќе сакам да оставам простор како може да се случат, а сепак да не дојде до тоа, отколку категорично да се фрлам во оган и да горам дали директно или индиректно некогаш во иднина. Тоа е мој избор и мое размислување, иако најфер е ако некој почувствува вакви потреби ли, нагони ли, ниски или високи страсти прво фино-лепо расчисти сметки со постоечката личност па потоа пробувај нешто со новата. Но, ретко кој игра фер-плеј.

На mamma-mia, bigfish, Hopeful и 3 други им се допаѓа ова.
  13. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Не гледам зошто би му простила ???подобро е да ми раскине ,да ме остави отколку да ме изневери .Тргнете од тоа дека сте прекрасна личност ,се грижите за него ,вложувате во врската ,па дури сте се бореле против сите кои на почеток ве осудувале на пропаст ,го сакате со целото свое срце и душа а тој како ви враќа ?

14. m.a.l.e.c.k.o.t.o

m.a.l.e.c.k.o.t.o Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    па би му простила, поточно кажано му простив ама и истиот момент го оставив!

15. kuklica

kuklica Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Da mu prostam za neversto??? NIKOGAS nedaj boze dosega 9 godini vo vrska i 1 vo brak ne sum se nasla vo takva situacija ama i ako nedaj boze nekogas se najdam toa bi bilo kraj za nas dvajca.Pa jas da mu go posvetam nego celiov svoj zivot i mladosta a za vozvrat da dobijam bolka e pa ne nemas sansi da prostam
    Mada sto ako ne 100% nekade 99.9% sum sigurna deka nema da mi se sluci toa iako site se obiduvaat da mi go dokazat sprotivnoto kao demek nema maz sto ne izneveril.E kako da ne mojov si e takov ihuuuuuuu

16. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    587
    Не би простила кога веќе го направил тоа нека иде со неа од мене само едно чао

17. Toksichnata

Toksichnata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    3
    зависи на пример ако премногу го сакам .. би му простила .. под услов ако не му се повтори тоа .. а ако не го сакам јас сум имала таква случка нема да се замарам без размислување ќе му раскинам ..

18. Idealno.losha

Idealno.losha Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Никогаш не би му простила!

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Еднаш се најдов во таква ситуација, јас да простам може, ама не би била повторно со него.
    Во тој момент кога ќе дознаеш за неверството ти се руши цела слика за него, се прашуваш уствари кој е тој? Ги руши сите идеали што си ги имала за него.
    Во ред, му простувам, човечки е да се направат такви грешки, ама не поминав преку тоа, едноставно многу полесно го заборавив, не беше човекот што замислував дека е, ме разочара, никогаш повеќе несакав да имам ништо со него, ми се одмили после тоа и тоа е тоа.

На Astrid му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    НЕ! НЕ! Најголемата грешка во животот: да простиш неверство. Затоа што колку и да си сигурна дека си преболела, одоговорот е НЕ, не си простила, секој ден ќе префрлаш, во секоја кавга ќе го искажуваш, за накрај да му раскинеш за тешка глпост кога сите знаеме која ќе биде причината. Така да поарно да не се мачиме и да го мачиме тој до нас, неверство=крај на врската, и готово. :)