Неверство – да се прости или не?

Discussion in 'Врски' started by Karma, Jan 24, 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 vote(s)
    19.5%
  2. Не

2,029 vote(s)
    80.5%
  1. nikolova123

nikolova123 Истакнат член

после 2ипол год врска отидов за америка и кога се вратив ми кажа дека ме изневерил но дека бил под наркотични дејства а бидејки во текот на тие 2ипол години имаавме само 2 секс затоа што јас се плашев да имаме односи тој цело време бесе до мене но кога се вратив друго дознав. му простив си дадовме шанса и сега ни е ногу убаво. Добро ли сум постапила или не.....................:)

2. A-j-a

A-j-a Популарен член

Чим сега ви е убаво тоа е најважно. Секој заслужува втора шанса која според мене е и последна зашто ај еднаш може на сите да ни се случи али ако го направи тоа пак ќе го направи и третпат и четврти пат...

3. nikolova123

сега пак ке одам за Америка па ко ке си дојдам ке видам што ме чека сега ми вика дека немало никакви шански да го направе тоа ама некако не ми се верува како со викаш ако се десило едншка ке се повторе тоа па

4. A-j-a

A-j-a Популарен член

Мој совет ако повторно го направи тоа откачиго без око да ти трепне, тогаш таков човек не ги заслужува твојата љубов и внимание. На крај краева не е еден и единствен на светот, ќе дојде друг кој ќе ја заслужи твојата љубов.

Не се знае може ќе си најдеш некој во Америка, никогаш не се знае од кај ќе те погоди љубовта. Убаво да си поминеш во Америка. Поздрав

5. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Нееееееееееееееееееее :^)

6. nikolova123

zasoooooooooooooooooooooooooo

7. kankus

kankus Популарен член

кратко и јасно нееееееееееееееее ;)

8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

НИКОГАШ ама буквално НИКОГАШ во живот нема да простам неверство !!!!

9. L0ve

L0ve Истакнат член

зависи од ситуација, ама мислам дека не!!!

10. shaa

shaa Истакнат член

Нјпрво треба да се дознаат причините состојбата чувствата и начинот на неверството па потоа треба да се одлучи дали да се прости или не

11. Marina89

Marina89 Истакнат член

Јас не би простила,стварно нема смисла,ако јас сум можела да бидам верна,зошто да не може и тој???и многу се нервирам кога ќе речат ако е вистинска љубовта можело да се даде втора шанса,ви се молам,мое меислење е дека ако била вистинска љубовта нема да има потреба од втора шанса на прво ќе се погодела....некој можел да биде ок а другиот па морал да И зведува глупости,кратко и јасно НЕ! :x

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Не, не и не. Никогаш не би простила ! :x :devil:

13. tweety88

tweety88 Истакнат член

Никогаш не би направила,а не верувам и дека би простила...Пак сега после ова следи никогаш не вели никогаш, ама сепак мислам дека не би можела да поминам преку тоа.

14. Aniston

Aniston Истакнат член

Зависи од врската... мада да дојде мене и да ми признае изневера, или да го фатам па признае, само ке речам ај сега ти седи дома, ја ќе одам со друг да се поеб*м малку, па чисти сме.. сигурно нема буквално да одам веднаш со друг, ваљда ке одам кај другарка или нешто но нека види како е па нека ми каже тој дали е за простување работата или не :)

15. mila.s

mila.s Истакнат член

Никогаш не би простила неверство. Според мене тоа е целосно непочитување... И како да бидам после неверството со личност што мене не ме почитува? Нема шанси!!!

16. liliput22

liliput22 Истакнат член

да простам неверство?зашто?некој да оди да си врши работа со кого стигне и после да дојде кај мене и јас да го пречекам со раширени раце?!море клоцата у гз :D Никогаш ама апсолутно Никогаш не би простила па да знам и дека е последниот на светов за мене не би можела да живеам со тоа!!!уф ми се гади од самата помисла на зборов :puke:

17. modest-girl

modest-girl Истакнат член

Не би простила неверство...Не би се помирила со тој факт..дека ме има заменето со некоја друга...сигурно нема да отрчам веднаш во прегратки на некој друг за да му вратам..но ке се потрудам да свати колку многу згрешил..!!!

18. DESTIN

DESTIN Истакнат член

До сега имам простено бакнеж,што за мене исто така е неверство.Раскинав,но истиот ден се смиривме.Долго време го префрлав тоа и многу влијаеше на мојата самодоверба.Простив,зашто поверував дека навистина било грешка и зашто многу се каеше за тоа и на колена ме молеше.Се сменија и многу други работи,на подобро,се зацврсти и врската многу после тоа,а се променив и јас,не бев истата будала.Дефинитивно е многу тешко,зашто јас целосно се предавам и посветувам на една врска,а некој така да ми врати.Инаку,никогаш до сега немам изневерено,а не би ни можела тоа да го направам.

19. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Ако простиш или си будала или будала се праеш ! Всушност, тој те напраил више будала кога те изневерил а ти пробуваш нова шанса да му дадеш.. Дефинитивно НЕ ! ;)

20. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

НЕ! НЕМА ШАНСИ! и НЕ!
    Како што има пишано Marina89, кога сум можела јас, зошто да не може и тој да биде верен?
    Уффф не дај боже да се најдам во ваква ситуација, јас мислам дека би збеснала дури и за бакнеж да се работи, не пак за комплетно неверство, со сите примеси :) :P

Дефинитивно НЕ би простила, а доколку направам (пак ќе речам, не дај боже, сите некои жички не маваат некогаш), не ни очекувам да ми се прости и прва ќе бидам што ќе му кажам. И ондак то. :)

Aniston likes this.