ako vistinski se sakate nema potreba od neverstvo jas sam vo vrska 5god nikogas ne sam izneverila i mu imam kazano na deckomi dokolku saka so dr devojka neka mi kaze jas ke se trgnam dokolku doznam nikogas nema da prostam ke go izbrisam od mojot spisok na mojot zivot. sporet mene dokolku sakate so dr momce modobro pred vreme raskinete pa preminete so taj sto go sakate pozz posle da ne ispaden jas ne ova ona primete sovet [mod-kirilica:3okvj52j][/mod-kirilica:3okvj52j]
не простувам неверство,ако ме сака нема ни да му падне на памет тоа...како јас не помислувам на тоа оекувам исто и од него....
Се разбира дека не.... а ако случајно простам таа врска повеќе нема да биди врска зошто кај и да оди јас ќе мислам дека е со друга
Луге сме се случува да грешиме,човечки е да простуваме..Како рекле прости за да и тебе ти биде простено..
простување на неверство е лична деградација и навреда кон самата себеси... „Ма нек иде по ѓаволите, ако сака неверна и неморална... Да даде Господ да остане со таква цел живот“... Деца? - Поубаво сама да ги пораснеш и да им пружиш љубов, неголи да се психички оптефретени со недоличните однесувања на таткото ... (или на мајката... има и такви случаи) Ако нешто се искрши, ти можеш да се потрудиш да го залепиш.... ама сепак, ќе се познава дека било скршено некогаш... И има поголема веројатност лепакот да попушти и пак да се искрши, баш таму каде што било скршено
Се согласувам али ни под разно не спаѓа простување за неверство, една од 10те заповеди е да не се прави прељуба-доколку веќе зборуваме за изреки не е човечки некој така да те деградира, јас имам поминато низ тоа-што траело цела година а не еднаш... така да стојам на моето дека доколку некој изневери значи дека му се случува нешто во потсвеста, не може да е несакајќи
никогаш не би простила неверство! со тоа само се резонира колку те почитува,те сака ,колку му значиш. и се што ке биде кажано од негова страна се само измислени ИЗГОВОРИ! никој не изневерува ненамерно!
Ако си ти верна, не треба да простиш. Ама ако си шврљаш немаш право да се љутиш... На еден бифши му простив, се смвал со некоја у дискотека, стуб пијан... Да бев со чиста совест немаше да го погледнам, ама и ја не бев баш светица во таа врска Ваљда дека немаше љубов
Во никој случај! Визијата за себе,сета самодоверба и самопочит би отишла во неповрат.Нему можеби би ми дошло како олеснување ,без оглед на тоа колку се кае,но верувам дека ни тој мена да го има истото мислење за девојката која му простила и му се понижила, а не си продилжила нормално со животот и не му покажала каде му е местото.Штом еднаш се осудил да изневери - секако ќе има нареден пат, тешко е додека да се скрши мразот ,а потоа...
Како да не ке му простувам него да ме прај магаре,НЕМА ШАНСА ТЕОРЕТСКА со то шо ке му го простам ке ми се рушии сето она што сум го гредела цел живот самодоверба самопочит гордост и слично,чао пријатно и толку па тој нека сфати што изгуби.Само женски немојте да му вракате на дечковците со то што и вие ке ги изневерите оти тоа е низок удар и значи дека сте како нив,туку заминете со крената глава
Имам дечко и одиме долго време и сега искрено мислам дека можам да му простам неверство..барем делумно Според некоја моја теорија доколку ме изневери со девојка која ја бендисвал долго време и правел план за да биде со неа нема теорија за втора шанса(дури и да не направи ништо со девојката го сметам за неверство), но доколку му се случило дали поднапиен или нешто др што навистина не било ни посакувано ни барано тоа можам да го простам! е сега многу зависи и како ке ме изневери..дали е бакнеж или нешто повеќе!
Најискрено не знам, ми се менуваат мислењава со текот на годините ептен многу. Порано ептен бев против неверство. И сеуште сум против. Искрено до сега немам никого изневерено, а ни јас немам добиено рогови, и не планирам ни да дадам ни да добијам Но, еве неверството станува нормална работа. Стварно не знам како би изреагирала, секако дека е тешко и одвратно чувството..
јас мислам дека под никакви ама апсолутно никакви околности не би простила ако тој не ме почитува мене јас ви никој случајзаради тоа што во последно девојчината му простуваат на дечковците за неверства затоа машките си земаат сила да ги прат почесто и да понижват