Неверство – да се прости или не?

Discussion in 'Врски' started by Karma, Jan 24, 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 vote(s)
    19.5%
  2. Не

2,029 vote(s)
    80.5%
  1. lloovvee

lloovvee Истакнат член

не ја обвинувам нејзе ако некој бил крив тоа би бил тој а јас само ке и објаснам како стојат работите и да не се плетка пак околу него... а за него посебно ке размислам што ке му кажам а зошто го сакам за првпат ајде ке му проостам ама да не му престане во навика зошто друга шанса тешко се добива...

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

И што ќе добиеш со тоа?? Ако не е особа а А ќе биде особа Б. И ти што ќе правиш, ќе идеш по градов и ќе се расправаш со сите жени и ќе си го браниш моронот кој што очигледно не знае да си го задржи во панталони??? :fubar:

Стварно не можам да сватам жени кои така размислуваат. Од каде бе она да знае дека он е зафатен?? И од кај знаеш дека ОН не и се пуштил прв на девојата?? И бурма се вади а не па дечко да ти е. Затоа јас никогаш не ги окривувам другите жени, туку СКОТОВИТЕ ОД МАЖИ што немаат храброст да прекинат па вараат наоколу додека девојката или жената не дознае па ОНА да го остави. ФУЈ! :puke:

3. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

Леле, ама го нападнавте девојчево. Јас барем потполно те поддржувам.Мразам неверство, мегутоа ете да речеме од некои си икс причини би му простила, али на таа навистина би и го покажала местото, доколку секако знаела за нас двајца.А на децко ми ако видам дека навистина се кае и сум сигурна дека го направил тоа еднаш би му простила, зошто сите сме луге и грешиме.Мегутоа ако се повтори(а тоа секако ке се дознае) ке лета со километри далеку од мене.како велат излажи ме еднаш - срам да ти е, излажиме втор пат- срам да ми е(или така некако )

lloovvee likes this.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Никогаш не би спаднала на тоа ниво да се расправам со друга жена за маж. Сум била изневерена во врска, раскинав фала богу, ама НИКОГАШ не ми падна на памет да се расправам со другата. Од тоа по ниско и по простачко однесување АМИН. Сакаш со неа, ајт со здравје, не си ни прв ни последен.

Gioia, JuLleE and mims-89 like this.
  5. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

ок може дека не сум била изневерена и незнам како би се почувствувала во моментот па затоа така зборам.Може и ти си во право.

6. in.love.girl

in.love.girl Истакнат член

НИКОГАШ не велете никогаш го зборам тоа од искуство. И јас велев да му простам некому неверство нема шанси колку и да го сакам .................. ама за жал простив а како и јас незнам. :@ Но во секој случај НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРОСТИ бидејќи и после некое време ќе го имаш на ум ,,тоа" каде и да си и со кого и да си (и да не си со личноста која те изневерила) :emo:

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Од срце ти посакувам никогаш да не ја осетиш таа болка и тоа измеашано чувство на гнев и на лутина!!

mims-89 and mima83 like this.
  8. maca99

maca99 Популарен член

lloveeee ти како да ги оправдуваш изневерувањата...да,има провокации насекаде,ама тој ако има памет во глава-и ако си ја сака девојката,исто важи и за нас,не би паднал на таа провокација...Најлесно е да изневериш некого..и да немаш шанса ќе ја најдеш.Тоа е до човекот,неговото воспитување и размислување,а секако и до кој степен сака некого и колку е спремен да вложи во врската.

mima83 likes this.
  9. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Колку и да го сакам, колку и да ми значи, неверството никогаш не би му го простила. Мразам она -- еј те варав (и тоа признание добиваш откако веќе пола град знае) извини стварно, се каам сега ама те сакам само тебе. Патетично. Како прво ако ме сака така како што вика дека ме сака никогаш не би ме варал. А ако тоа веќе се случи .. е тек тогаш ќе се свири нова песна ;)

10. AmandaS

AmandaS Истакнат член

да се гледа да не се дојде со тоа :!:
    е сега ако веќе нема назад зависи од ситуацијата и околностите. и третата личност умешана во сето тоа.

11. Gioia

Gioia Популарен член

Не би простила! ако веќе имал искрени чувства кон мене што и да бил проблемот и да му сметало нешто ќе требало да ми каже а не да иде со друга! ако веќе ја почувствувал потребата без никаква дискусија или разговор за било што со мене и отишол со неа значи дека не му било баш стало до мене! нема тука што веќе да се дискутира и простува!

12. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

во никој случај не би простила ни сум изневерила ни пак сакам да бидам изневерена

13. Anja.F

Anja.F Истакнат член

никој несака да биде изневерен нормано , но да се разбереме има ситуации и ситуации :) На прв поглед да кога ке си го поставам прашањето дали би му простила доколку ме изневери би рекла -НЕМА ШАНСИ , но не се знае ..сум била сведок на ситуации каде изневерената особа е причина заради тоа што партнерот си го дозволил тој **излет**, според мене битно е да се разговара , да се слушне и неговото мислење или **оправдување** доколку го има , па да се одлучува .

lloovvee likes this.
  14. Isabel

Isabel Популарен член

И што кога ќе простиш, цело време ќе се потсетуваш на тоа, ќе ти биде лошо и неа/нему ќе и/му прирекуваш за тоа, и повторно расправии... јас мислам дека ако партнерот те сака и има две чисти во главата нема да си дозволи да го направи тоа и да те повреди. Јас не би простила.

15. Anja.F

Anja.F Истакнат член

затоа реков -зависи од ситуацијата , некогаш несвесно ја фрламе врската во пропаст и после **цацко** ни е крив што партнерот имал авантура .(независно дали машкото или женското изневерило ).
    пр. Брат ми со девојката беа заедно 2 години кога он неа ја изневери ( не го оправдувам дека ми е брат) , но да не му простеше денес немаше да бидат заедно и да имаат супер совршен брак .
    А, зошто ја изневерил ? Девојката спремаше магистерски испит и секако он имаше разбирање затоа што ја сакаше , ја оставаше да учи колку и треба итн итн ...за да несвесно она му наметне ситуација да не се гледаат со недели и кога ке се видат кај неа дома , она во пижами , незаинтересирана за ништо ..или и се спие или ја боли глава , не сака да излегува , не сака ни да поминува време со него , ама сепак го сака . Девојката го одбрани магистерскиот ...и си се навикна на тоа бабинско темпо и продолжи и понатака да се понаша така незаинтересирано ...брат ми се обидуваше да зборува со неа да му каже што не е во ред ..дали нешто треба да промени , она во тоа време како викаше он-ја мрзеше дури и да зборува ...
    И нормално на некоја искачанка ..он направил тоа што направил ( не го оправдувам ...но сепак , се си има своја граница ) и она дозна и веднаш се рабуди од зимскиот сон , па караници едно друго се до моментот додека не седнаа и двајцата не си ги признаа и сватија грешките .

16. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Прашањето е: Неверство - може ли да се заборави?
    Затоа што не можеш да простиш ако не можеш да заборавиш.

17. Look

Look Истакнат член

Никогаш не би простила! :!:

Јас сум доволно вредна за некој да ме цени и сака САМО мене.Никогаш не би си ја потценила својата гордост до толку :|

А и да простам џабе ќе биде.Таа врска никогаш нема да биде како што била.И повторно да се роди пак ќе го имам тој сомнеж и страв да не се повтори.

А кога има сомнеж, ништо не е добро :angel:

18. Stam

Stam Истакнат член

Не би простила. Кога нешто ќе се скрши можеш да го лепиш колку сакаш ама нема да биде она старото, па и да сум самата крива што ми се случува такво нешто затоа што и во случај да простам никогаш нема да заборавам, никогаш повеќе не би го гледала партнерот со исти очи и врската никогаш повеќе нема да биде иста.

19. verica94

verica94 Истакнат член

mozebi ke prostam no nikat nema da zaboravam...

MoreNa-22 likes this.
  20. Marie.m

Marie.m Популарен член

Мислам дека не би можела да простам, цело време ќе мислам на тоа, ќе го замислувам со другата девојка, ќе се чувствувам понижена, никогаш нема да можам да му верувам. НЕ! не би му простила