Се може да се прости, ќе се најде решение.. али за неверството има решение да - ЧАО! Кој еднаш изневерил - ПАК ке изневери! Така да такво допуштање на партерот не би му дала па нека ми се качи и на глава ако треба!
Многу си во право за ова..ја не би можела ни да замислам после тоа да ме допре личноста што ме изневерила а не па пак да бидам со неа...
Доколку има љубов не би имало превара, нели?? Инаку во никој случај не би му простила на дечко ми доколку направи нешто такво!! ќе го убијам на лице место!
Definitivno site vikame kategoricno NE megjutoa koga sakas nekoj ne daj boze da mu se sluci na nikogo ne veruvam deka ke bideme tolku cvrsto reseni da kazeme Ne....bidejki da te povredil no se zavisi od karakterot na covekot ako prostis sekako ke se odrazi toa na vrskata sekoja karanica ke ve potsekja na toa!!
Би размислила од секој можен аспект, но сигурна сум дека крајниот одговор пак би ми бил „не.“ Колку и да сум open minded, ваквото нешто ми е врв на претеризмот. Освен за оние „фраери и швалери“ кои имаат се` а им мрда на страна (за кои не ни сакам да правам муабет бидејќи ги сметам за безмозочници), ако дошло до неверство, значи сепак нешто фалело во врската/бракот, при што партнерот си решил да го побара истото кај друг/а, наместо да седне со другиот партнер и отворено да разговара за тоа што му пречи/недостига.Значи, недостиг на храброст, тоа е негативност број 1. Самите оправдувања кои ги смислува за да се најде со „резервата“ се негативност број 2 - лажго/лажга, која иде во пакет со негативност број 3 - правење будала од другиот партнер. Негативност бр.4 - автоматско губење доверба. Кој би имал понатамошна доверба во човек/жена кој/а лажел/а и криел/а нешто толку големо? Неверство во момент на лутина - врв на дебилизмот, лабилна личност, недостојна на своето јас. Да не ги спомнувам очајот, тагата, набивањето комплекс на пониска вредност итн. Посебно пак ако партнерот се полетал по некој лесен плен кој секој може да го има, тука комплексите стануваат најтешки кога човек е „победен“ од некој со многу помала морална вредност, што за жал е најчест случај при изневерување бидејќи нашиве „заводници и заводнички“ за најголем трофеј го сметаат ако придобиле некој што е во врска/брак. Искомплексирани суштества... И искрено, земајќи ги негативностите во предвид, никој не би сакал понатамошен живот со некој таков. Не викам, кој осетил на своја кожа си знае како е и до кај бил спремен да се справи со тоа, и недај Боже да осетиме и ние другиве, ама сепак сметам дека во оваа ситуација треба да се земат во предвид сите околности под кои настанало неверството и да се размисли со ладна глава, а не со срцето, пред да се донесе таква важна одлука, бидејќи после тоа неверство ништо нема да е како порано. Ако партнерот изневерил еднаш, никој неможе да гарантира дека нема повторно да го направи тоа, а и да не го направи, тоа едно неверство ке си стои како црна дамка во врската/бракот и секогаш ама СЕКОГАШ и при најмала расправија ке биде изнесувано на „дневен ред.“ Така да, категорично НЕ.
Не, неможам едноставно, сигурна сум дека кој еднаш изневерил ќе го направи тоа повторно и повторно. Не простувам бидејќи тие што изневеруват се сметаат себеси за големи „фраери“ и мислат секоја можат да ја легнат, епа извинете ама вие сте едни идиоти кои не знаат дека со една можат се да имаат.
Неверство никогаш не би опростила,бидејќи ако некој те сака,никогаш нема да помисли да те замени со друг/а. Неверството е најголем знак дека имало/има голем недостаток во врската кога патнерот/патнерката заменил за друг/а.Така да не го оправдувам...
Prvo da kazham deka glasav za NE, iako mislam deka toa zavisi od lichnosta so koja ste. Na primer, dokolku sum so nekoj shto mi e samo avantura ne bi mu prostila. No,koga bi bila so nekoj shto navistina mi znachi i e mojata ''vtora polovina'', so kogo imam podeleno tolku mnogu togash zashto da ne mu go prostam?! Bi prostila prviot pat,a dokolku se sluchi ushte ednash NIKAKO NE BI PROSTILA zatoa shto : Toa shto kje se sluchi ednash nemora da se sluchi dvapati. No, dokolku se sluchi dvapati togash sigurno kje se sluchi i tret pat. )) Moe mislenje na ovaa tema e toa
не не не не не и НЕ!!!! никогаш ( читај ) НИКОГАШ не би простила неверство без разлика колку го сакам и што сум поминала со него. Ако во било кој момент помисли дека не сум му доволна и како би му било кога би бил со др тогаш нешто не е во ред со врската, а во тој случај ако јас би му значела би требало да се потруди да го решиме проблемот а не да ме изневерува, без разлика дали таа му значела или му била авантура тој мене ме повредил со тоа а тоа нема да го простам бидејќи да простиш значи да продолжиш понатаму без да му ја качуваш на глава грешката а јас тоа не го можам. во врска давам најмногу што можам и истото го очекувам за возврат па аналогно на тоа не би изневерила и не би простила некој да ми го направи тоа
okej,toa e tvoe mislenje dokolku vidam vistinsko kaenje vo negovite ochi, a sum pominala so nego toooooooolku mnogu,zashto da ne mu prostam? rekov, se dodeka vidam vistinsko kaenje. zatoa shto,i da sum 100 godini so nego, toj mozhe da ne se kae. togash,zashto bi mu prostila vo toj sluchaj ?
Ова е многу тешка тема за да се зборува хипотетички бидејќи има многу околности кои решаваат дали да се прости неверството или не, но сепак јас мислам дека личност која се почитува и цени себе си не би простила неверство од причина што тоа е еден вид навреда на неа како човек. Јас би раскинала кога би ми се појавиле вакви чувства кон некој кои се доволно силни за да го направам тој кобен чекор и да изневерам. (Флертувањето е безопасно се додека се користи само за хранење на егото дека сме сеуште привлечни, а ние после флертот си одиме само дома искористувајќи ја таа страст врз партнерот ) Мислам дека тоа е фер плеј и би сакала и мене тоа да ми го направат- да ми раскинат пред да ме изневерат. Точно, боли кога знаеш дека некој кој ти значи веќе не те сака, но уште пострашна е раната на изневерувањето- кога го гледаш а знаеш дека лежел со друга и се смееле на тоа колку си ти глупа и не приметуваш (па и да не се смееле тие бре, после ти доаѓа и да гледа во очи, те гали и ти вика те сакам ) Не, никогаш не би поминала преку тоа, тоа би било лажење на самата себе. Затоа никогаш не сум сакала и не сум изневерила некој- бидејќи знам колку боли да повредиш личност на тој начин, знам како ми било мене и колку згазено сум се чувствувала тогаш. А колку пати му реков да раскинеме, немој да ме изневеруваш (врска на далечина) и он стално, те сакам, зарем можеш да помислиш такво нешто и на крај ме изневери кога беше тука, близу до мене- а не таму Не простив, иако многу инсистираше. И не жалам за тоа. Ми олесна кога му реков дека никогаш нема да биде со мене. Се почувствував пак силна. И продолжив со гордо крената клава, без да дозволам веќе да си игра со мојата доверба.
Не не би простила неверсто никогаш. Ако некогаш би се случило нешто такво би заминала без размислување . Ако се случи да се појави некој друг во мојот живот ке бидам искрена и ке му кажам на партнерот дека е готово а такво нешто очекувам и од него и се надевам дека ке биде искрен .
Страшно е шо можда нашиве дечковци не мамат,а ние појма немаме Си продолжвиме со нив и можда и ќе се мажиме без да сме свесни дека некогаш ко копиљ дур сме биле во врска тој одел позади школо и се дрпал со некоја