Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.029 глас(а)
    80,5%
  1. K-a-t-e-n-c-e

K-a-t-e-n-c-e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    32
    Денеска ова се дешава дури пречесто, што доведува да не останеш ваква коа ќе дознаеш: :o :o :o
    Јас ќе кажам само дека тоа е одраз на :
    недоволни созреани личности, кои не можат да ја доловат сеуште вистинската убавина на љубовта и животот, не се стабилни и не се сигурни во себе и нормално не знаат што сакаат па се издувуваат на начин- забранет, кој боли!Полот тука е небитен и од таму и од ваму исто е!
    Доколку се случи до мене да допре нешто вакво(недај боже), и да е последно мажиште на светов не би го погледнала у суратот никад више :)
    Со дигната глава би продужила даље и знам дека би успеала у се што тогаш би намерачила:)
    Пред мене успеси, а зад мене само една огромна научена лекција ;) Он нека гледа што изгубил, а што добил ]:) ;)

На zdravkova и Shaila им се допаѓа ова.
  2. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Секогаш на манукот мој на шала му велам прави што ќе правиш ама ако дознаам црно ти се пишува... :D Не сум била соочена со таква ситуација и не знам точно како би изреагирала, може би го кастрирала а може и нешто пострашно би му направила ]:) Сега за сега мислам дека не би простила неверство иако во одлуката би влегле повеќе фактори: дали бил под дејство на алкохол, дали било само за една вечер или долг период, дали имам деца...

На MistichnA28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Сум за простување и би простила, се зависи од тоа под какви околности е извршено, па луѓе сме се се случува прво би требало да се ислушаме еден со друг па да донесеме логичен заклучок, барем тоа е мое мислење :)

4. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Истото сакав да го напишам :D :D . Јас би простила неверство САМО АКО- дознаам од него за тоа, убаво ми објасни зошто, како и кога, да не е некоја ку..а и да не е од нашиот град. Не сакам јас сите со прст да ме покажуваат кога ќе одам со него по `улица`. Тоа сакам да си остане помеѓу мене и него, а не сите да знаат (доволно ќе ме мачи тоа што јас знам, а не уште некој да ми дофрли од страна). Тоа е мое мислење и сите мислат дека сум луда поради ова. Ама луѓе сме, некогаш правиме нешто што не сакаме или несвесно. Затоа постои разговор.

5. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    би простила

6. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    не би простила и во случај некако со триста сили да му простам тоа би ме јадело одвнатре и знам дека нема да можам да го поднесам и пак ке бидне крај

7. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Порано кога бев мала т.е во 8 одд одев со еден. Значи тој ме има изневерено можеби 5 пати :D И ми има признаено на овој начин : "Те изневерив, но тоа беше одамна нема што сега да се караме за тоа" :lol: хаха .. глупости ! Но сега никогаш не би опростила неверство. Или пак би опростила но би го казнила дечко ми така што НИКОГАШ повеќе нема да му текне да направи такво нешто. :D

8. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Категорично НЕ. Болно е да се ставиш крај со личност со која си делел се, ама уште поболно е да продолжиш со нејзе и со пукнатината во вашата врска, која колку и да сакаш да ја скриеш секогаш ќе ѕирка. Оправдување нема, ниту барам, единствено што сакам е дистанца. Излитени фрази како простувам, ама не заборавам, не си приспомнувам често, бидејќи цврсто стојам зад тоа дека некои работи неможат да се простат, а камо ли да се заборават. Ценам искреност и тежнеам кон сопствено совршенство, така да немам намера да остварувам и градам 'врска' со нестабилна личност на која неможам неможам да и верувам.

9. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    би простила но можеби еднаш но вторпат веќе НЕ

10. viktorija26

viktorija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Не би можела да простам бидејќи во мене секогаш ќе постои сомнеж дали се завршило таму и тоа било единствен пат и дали и натаму продолжува да ме изневерува или не.Можеби е човечки да се згреши и да се простува но јас сум таков карактер и не би можела да го простам неверството колку и да сакам.Јас секогаш внимавам на моите постапки кон личноста која ја сакам па истото го очекувам и од неа.

11. shekerche

shekerche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    DeFINItivno NEE! ako toj te sakaa nema da go napravi toa.
    [mod-kirilica:1a2ywx7q][/mod-kirilica:1a2ywx7q]

12. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    5.272
    Никако, под никој услов. Па дури и ако изневери под дејство на алкохол - не прифаќам.

13. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    НЕ НЕ и НЕ!
    Не постои ни една доволно добра причина за простување неверство :!:
    Барем според мене!

14. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Јас мислам ако се прости ,ке игра на таа карта и повторно ке го направи тоа

15. al4e

al4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
    Неверство да простам???????
    Море бог ке го прости ако помисли на тоа а камоли да ме изневери :punch:

16. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    52
    Само едно ке кажам НЕ ДАЈ БОЖЕ !!! :!:
    пу пу пу :)
    додека не осетам на моја кожа не коментирам и како што кажав Не дај боже да осетам :x

17. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Ме изневери, простив, продолживме уште една година во пеколна врска. По една година пак ме изневери. Ладно го шутнав. Плачеше, преколнуваше. Џабе. Пука: Уште првиот пат не требало да простам. Не простувајте.

18. veterinar

veterinar Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    neverstvoto postoi i e del od naseto sekojdnevie zatoa poarno GET USE TO IT i ako ja izneveram partnerkata ne znaci deka ne ja sakam cisto za lep provod po naski za neso da se desava

19. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    конечно едно машко да прокоментира на темава и да не спаси од моралистички настроените ;) Баш така како може да има секс со некоја дечко ми и одма да ме отсака???

20. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Па одма нема да те отсака, ама кога варањето ке му стане навика, полека ке те отсака.