Не би простила неверство од проста причина што мислам (т.е. не мислам туку така е) дека врска е помеѓу двајца, и ако се најде некој трет секогаш е вишок. Неверството за мене е знак на не почитување према партнерот и се што сте створиле заедно, така да зопто воопшто да бидеш со некој кога не те почитува тебе и тоа што го имате.
Нема причина зошто да се прости... ни тоа што стекнале заедно, ни тоа што правеле се заедно, дури ни самата љубов не е доволна за да се прости... па зарем за тој што изневерил овие работи не му биле доволнипа го направил тој чин? Категорично НЕ за прашањево.
Доколку некој навистина те сака нема ни да помисли да те изневери. А и доколку би простила, секогаш дури и за најмала причина би помислила дека ме изневерува, би му го проверувала телефонот и слично. Едноставно не може да се живее со тоа. Од мене едно не.
Јас мислам дека не би простила.Со тоа многу би ме понижил.А доколку би простила тоа повеќе не би било врска.Знаете како викаат:"Скршеното стакло се лепи.Ама откако ќе се залепи лепената линија засекогаш ќе се познава".
Да простам неверство!?! НЕ! Според мене за неверство нема никакви оправдувања, ни пијанство, ни осаменост поради х причини, ни сакав чисто онака да пробам како е до друг/а, ни изјави од типот: „Ама мене ништо не ми значеше, јас тебе те сакам“ Yeah, right!!! Ако сакаш некого, ќе помислиш три пати пред да се втурнеш во авантура, било за една ноќ, било на подолго време. Прво немаш почит ни спрема тебе ни кон твојот партнер. Ако веќе некој не ти е доволен, разговарај, види до кај сте, има-нема шанси да се оправи работата, ако е death end - секој на своја страна и тоа е тоа! Но решение од типот, долго време свиѓам еден/една дечко/девојка па денес чао, утре имаш веќе нова љубов, ве молам не! Ако некогаш некој ти значел, испочитувај го и не влегувај утредента во нова врска, оти тоа е рамно на неверство! Сега многу ќе речат е добро де не сме веќе заедно, ќе ви речам едно помислете вашиот до вчерашен партнер, денес да има љубов, па видете! Си простил ли неверство се омаловажуваш себе, и во твоите очи и во очите на партнерот! Дека ќе те сака повеќе ако простиш нема шанси, може ќе го мачи само вина пред да се случи пак истото!
Ако можеш да останеш мирен со истиот човек крај себе после неверство, прости го... но јас не би можела. Ако тој човек сум го сметала за оној вистинскиот, ако сум му дала се во животот и покрај сетто тоа да ме изневери, ќе ме скрши на милион парченца, а после тоа нема да можам да се соберам и да продолжам со тој човек. Ако некого вистински сакаш, нема никогаш да го изневериш!!!
ако по некоја случајност простам само ке се караме само тоа ке ми се врти во главата,и на крај пак ке се скараме,и колку мн да го сакам и колку мн да сме биле во врска ако ме изневери,готово,поке за мене тој човек не постои значи не ме ценел и не е за мене,ја на дечкоми му имам кажано дека ако тоа го направи нема ни сенката да ми авиди повеке
Ок горе долу сите сме сложни дека не би простиле, не дај Боже да доживееме такво нешто велат оние што пред нас го виделе сонцето. Ама... како да се спречи? Што мислите кој е најефективниот начин да препознаеш дали партнерот е на пат да те изневери и како да го фатиш на лице место? П.с. Предлогот „Прељубници“ е забранет!
Не може да се спречи. Ако решил да го направи, ќе го направи. А дали ќе доѕнаеш, тоа времето ќе покаже.
Не можеш да спречиш такво нешто. Најефикасниот начин да дознаеш дали партнерот те изневерува е неговото однесување и промената во вашата врска. Секако, не мора да значи дека ако се промени те изневерува, но 70% би дала повеќе за тоа. На пример, јас ако се најдам во таква ситуација(не дај Боже), прво убаво ќе истражувам и ќе си молчам цело време за на крај кога ќе сум сигурна 100% во тоа да му го плеснам во фаца. Ти мене така ќе ми правиш а ? Тоа е тоа.. Тешко може да се спречи неверството, но можеш да дознаеш и да му вратиш.
Никогаш не би му простила неверство. Колку и да го сакам.Не би му ни вратила едноставно би го оставила.
ako me saka nema potreba da me iznevere . nikogas ne bi prostila [mod-kirilica:1zvjkn38][/mod-kirilica:1zvjkn38]
Уффф, на оваа тема може да се филозофира до бескрај... Во секој случај лесно е да се зборува ,,што би било, кога би било,, - тогаш сме сите силни... Не дај боже никоја од нас да не се најде во таква ситуација, ама тогаш сите филозофии и муабети од типот ,,неее, јас нема шанси,, - паѓаат во вода! Теоријата е едно, а суровата реалност е нешто сосема друго. Во серијата Сексот и градот имаше многу добра епизода баш на оваа тема.Епизодата завршува со размислувањето на Кери - ДАЛИ ДА ПРОСТИМЕ, АМА ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ или ДА ЗАБОРАВИМЕ, АМА ДА НЕ ПРОСТИМЕ?!
На темава мислам дека мислам дека најправилно би ви одговориле ние што сме доживеале нешто такво. Јас убаво го јадев стапот. Доколку решил да те изнеевери ќе те изневери а и не мора да се познава нешто во врската т.е. да осеќаш некои чудни промени. Не зависи од ништо! Тоа не се простува, на што ќе личи после тоа врската? Да полудиш од грижи кај е што е, со кој е. Ма нек си ебе матер! Не те заслужува доколку те изневерил!
Не би простила неверство.Како може да замислам да спијам со истиот човек доколку ме изневери Не ,не и НЕ