Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.029 глас(а)
    80,5%
  1. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Јас му простив. На почетокот беше многу тешко, карање и се тоа. Но, сега некако стивна топката. Видов дека многу се кае за тоа што го направи а сега се труди да ме прави најсреќна и да ја оправда шансата. Сепак има моменти кога ќе ми текне на тоа што ми го направи и осеќам болка. Тажна сум, но или премолчувам или ќе му кажам, па ме смирува онака како што само тој знае.
    Еднаш простив, но знам дека нема повторно. Што и да се случи веќе никогаш нема да му простам неверство.

На lady-in-red и L-enna им се допаѓа ова.
  2. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    не јас неверство не простувам

3. thesweetesttaboo

thesweetesttaboo Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ако простиш ќе мораш да се соочиш со фактот дека постои можност да живееш со ОПРАВДАН сомнеж цел живот( доколку си со истиот човек). Не можеш навистина да простиш ако не заборавиш, а нема шанси да заборавиш дека некој кој си го сакала и си му верувала ти забил нож во грбот ! Тоа не се заборава!

4. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Во никој случај!!!
    Ако еднаш некој те изневери ќе те изневери по втор пат.
    Го имам тоа почуствувано на своја кожа и знам како е.
    Со сегашниов ми дечко се договорив ме нешто уште од почетокот на врската.
    Втора шанса нема :shake: :shake:
    Ако ме изневери или пак јас него (што никогаш нема да се случи) чао пријатно и повеќе да не го гледам ни јас него ни тој мене!
    Си го научив ова напамет и нема неверства ако си го сакаш дечкото и несакаш да си го изгубиш.А и за него истото важи. :!:

5. CrAzYShAkA

CrAzYShAkA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    66
    јас порано велев дека никогаш нема да простам неверство со дечко ми сум во врска 3 години кога ме изневери бевме заедно 2 години јас му простив сеа колку му простив не сум сигурно но како што кажаа некои над мене многу пати се прашувам кај е со кого е дури не сум сигурнаа дали го сакам :worried:

6. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Јас не просувам! Значи, дечко со кој бев 6 години, кого ниту еднаш не сум го изневерила , се дрзна да ме изневери. Рака на срце, со многу двоумење, ама решив да ставам крај еднаш за секогаш. Прво разбрав дека ме изневерува со едно девојче, за после , верувале или не , да разберам дека ме изневерил и со моја "најдобра " другарка.
    На почетокот на врската му простив едно неверство и еве дошто доведе
    Сума сумарум , волкот го менува крзното, но секогаш останува волк!

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Кога јас не сум почувствувала потреба да го изневерам толку време, и кога не ми паѓа на памет тоа, кога можам да бидам задоволна и среќна со него, може и он. Нема сила што ќе ме натера да простам. Јас на очите не си им верувам што е зборот, а камо ли да верувам на партнер што ме изневерил. Ма јок! Не сум со уназадени сваќања, едноставно имам граница за некои работи.
    Што ќе биде после тоа, на секои 5 мин ѕрррр ѕррр телефонот. Каде си, со кого си, да не ме лажеш? бла бла...Тоа би било тортура, не врска..
    Врти заврти, нема шанса.

8. Xtinna12

Xtinna12 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Јас да ви кажам неверство би простила бидејќи едноставно таква сум незнам :worried: пример ако ме сака уште и ако истото и јас го чувствувам зошто да не ама нормално не би простила туку така ако се трудии и ако видам дека навистина се кае за тоа што го направил зошто да не му простила луѓе сме сите грешиме! :o

9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Има разлика од неверство до неверство,така да зависи дали би простила.Тука многу фактори играат улога како опкружувањето :D
    Неможе мене некој будала да ме прави,сите да знаеле,а јас последна да дознаам и да простам.Инаку да,сите грешки правиме,можеби би простила.
    Се зависи до сопствена психа.Ако јас утре не дај боже дознаам дека дечко ми ме изварал (или сам ми каже сеедно) и ако можам психички тоа да го прифатам и да продолжам со него како никогаш да не се случило,тогаш е ок.

10. NiceGirlD

NiceGirlD Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки!!

Имам еден проблем во врска со ова па ке ве замолам за мислење. Имам 17 години и со дечко ми заедно сме веќе 1 година и морам да признаам дека ние е прекрасно, само со мене ме мачи довербата. Ке ви расказам шо ми се случи на почетокот на врската. Бев заљубена во друг и ке признааам дека го сакав пермногу, ама немозевме да сме заедно никогаш и покрај тоа шо тој ме сакасе мене бидејќи испадна дека сме биле далечни роднини и кога ке научеше за тоа мајка ми ке бесе големата. И во меѓувреме го запознав дечко ми кој многу ме сака и не се одказа од мене се додека не ме доби. Не се одказа од мене цели 3 месеци и на крајот јас попуштив (иако го сакав дргуот да го наречам ,,брачед ми,, и на моменти ми се чини дека усте не сум го заборавила) бидејки сватив дека е навистина добар и дека навистина ме сака и не вредит да се пропусти таква шанса. Бидна со бидна помина 3 месеци одкако бевме заедно со сегашниов дечко. И нз шо ми текна да му земам пасворд од фб. И тука почнува се. Внатре буквало шо немаше.Имасе пораки со други девојки на кои им има пишувано дека ги сака дека сака да биде со нив. Кога го видов тоа незнаев шо да прам му оставив само една порака да ме побара дека е вазно. Само шо излегов сама веднаш ме побара. И го прашав а тој се сети шо е и веднаш дојде кај шо бев. Разговаравме и се обидував да сум смирена. Ми каза дека тоа воопсто не му занчело дека не излегол со ниедна од нив дека тоа едноставно го направил од забава. Не му верував и многу малце ми требаше да му раскинам. Почна да ми доказаува шо се прави за мене дека навистина ме сака, а за то беше и во право. И преминав преку се бидејќи навитина го сакав. Но сега ми е многу тешко мислам дека ме има изнеерно ии немозам да му верувам немам диверба во него. Ве молаам за помош нз шо да прам појке. Позз

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    што знам не би простила колку и да го сакам ќе се мачам ќе плачам ама ќе преболам.не би простила од причина затоа што не го заслужувам тоа. :!:

12. lady-in-red

lady-in-red Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1

на фб секој е силен... и јас и дечко ми пишуваме со други на фб но тоа е чисто онака од зафрканција бидејќи не го изневерувам во живо и зошто да не се зафркавам на фб. знам дека и тој пишува со девојчиња и не му бранам се со мера СЕ ШТО ПРАВИ НА ФБ ДА ОСТАНЕ НА ФБ нашата врска е супер мислам дека немам заслужено со ништо да ме изневерува дека има се што сака од мене и со мене, на почеток ми беше тешко да се помирам дека пишува со некоја друга па си реков зашто да му бранам фб кога и јас таму можам да се опуштам, но од друга страна боље на фб да се курчи него у град сите да ми се смеат. прости му но немој да бидеш света дева марија зашо никој фала нема да ти речи НО ЗАПОМНИ СЕ ШТО ПРАВИШ НА ФБ ТАМУ И ДА ТИ ОСТАНИ

13. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Кој може да живее со фактот дека прва мисла при секое будење и последна пред заспивање ќе му биде дека е изневерен ( и тоа forever ) нека прости. Јас се з... и сега има проблем да верувам на било кого.

14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Простување?Аre You F*cking Serious?... :^) Да простам и утре пак да ме направи будала ?И повторно да ветува дека нема да се случи тоа?Не пагам на ефтини зборови па последен нека е на свет,не и нема простување.Штом еднаш го направил тоа нема назад.
    Настрана изговорите дека бил пијан или дека го сакаш па ке му простиш.Кај мене тоа не постои. :shake: Требало да мисли со тоа тимбата што ја има пред да го стори тоа.

Прво,ке ми се гади што се бакнувал со друга па се драпал па се онадал.Па после ке доага кај мене.Фууууууј :puke:
    И друго, секогаш ке имам сомнеж за тоа кај е,со кого е што прави и не можам да го поднесам тоа.

Точка.

На Wolf.girl95 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Wolf.girl95

Wolf.girl95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9

Токму така! Потполно се согласувам! :clap: Ако има ум во главата :fubar: ќе мислел на време. Каква е таа љубов, кога партнерот те повредува на најболниот начин, и после ти вика „извини пијан :!: бев, несакав!“ Ако не сакал нема ни да помисли на други девојки а не па да те изневери. |( Или да оди да се - грубо кажано, лигуши со некоја друга, и после да ти рече, „извини... :!: не ми значеше!“ И што, тоа повлекува дека не си му значела ни ти, зошто сега ТЕБЕ те боли неговото „незначајно“ дело. |( И оди сега ти прости му, па трескај си ја главата колку сакаш цел живот натака . НЕМА ПРОСТУВАЊЕ, и ТОА Е ТОА! ;)

16. Cija-si

Cija-si Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    50
    подолго време размислувам за одредена ситуација, пребарав по форумов и не наидов на сличен пример, па решив да отворам нова тема призна неверство после одредено време..., која експресно беше заклучена, па решив дискусијата да ја пренесам во оваа тема, ми се виде како најсоодветна.

Од разни причини, грижа на совест, и слично, неретко се случува парнерот да признае неверство, после изминат временски период (неколку месеци, години).
    Дали му се случило некому ова, како сте изреагирале, или ако ви се случи како ќе реагирате? (или вие сте признале)

- дали се што дотогаш сте верувале дека било идеално, одеднаш ќе ја смени бојата. дали целото изминато време на вистинска среќа, ќе добие предзнак лага. дали тој момент на тотална доверба (и она, дека парнерот би требало се да знае) може да предизвика конфузија во вашата глава, да ја смени сликата за вашата врска...
    можеби мислите дека е подобро да се премолчат ваквите работи? ќе ве копка ли таа ситница од минатото одкако ќе дознаете, или ќе прејдете на „кој призна пола му се прашта'' (што би било тоа пола)

очекувам да чујам интересни мислења на оваа тема, длабински, поради фактот на доверба кон партнерот кој се јавува во ситуацијата.

17. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    ЈАс не би игнорирала работи сто се слуцуваат на ФБ,од играчка мозе сесто да се слуци,јас не би му дозволила бас до дтолку да се зеза со девојки...болје спрецити него лецити,а и добро е тоа што ни јас ни он по ФБ то не сме бас и еднас на кој знае колку време отвараме

На redgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. redgirl

redgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    4
    Порано многу се плашев од неверството,немој и мене да ме снајде.И ете од судбина не се бегало требало и тоа искуство да го имам јас (други ми кажаа се разбира дека не верував но facebook во се ме убеди) :D Тогаш ми беше многу тешко бев во врска 1 година(со дечкото со кој сум и сеуште заедно)незнаев што да правам па прво што ми падна напамет беше да му се одмаздам,и кога тоа тој ќе го дознае да избришам секаков контакт со него.Имаше еден дечко на кој дечко ми многу му љубомореше,јас тоа го знаев, и мислев дека таму и ќе биде најболно да го погодам.Кога дозна дечко ми дека сум со тој дечко ,неопишлива е реакцијата која тој ја правеше(Зарем со него ,зошто ,со него ли ме замени како не и е срам,несакам да ја видам...)Јас се смеев иако тоа беа тешки зборови за мене,откако тој омекна и свати дека навистина е погрешил почна да ме бара од пријателите да прашува за мене,како било во новата врска (не ни планирав за нова озбилна врска сакав само да се одмаздам-мислев НИКОГАШ нема да му простам).
    Но како времето поминуваше мене ми беше се потешко без него,со него имав многу убави моменти имавме една прекрасна врска,постепено почна да ми се приближува,потоа излеговме на кафе,почнавме некои другарски муабети,да се сеќаваме другарски на нашите заеднички моменти,и паднавме на тоа,свативме дека тоа се што го направивме беше глупост свативме колку сме потребни еден на друг,со нашето неверство си ја зацврснавме врската сега веќе 2 години сме заедно и никогаш се немаме скарано за никаков проблем.
    Кога сега мене би ме прашале дали би простила неверство искрено незнам што би ви рекла еднаш бев цврсто убедена дека никогаш нема да простам а го сторив тоа ( и не се каам ) Сега најмногу шала правиме на таа сметка :D

На maki2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    НЕ. Никогаш. Зошто да го изневериш некој на прво место ако го сакаш? Најчестото оправдување за овие неверства е „пијан бев“. Беше доволно трезен да се држиш на нозе и да го пикаш јазикот во устата на некоја, а доволно пијан за да заборавиш дека имаш девојка? YOU DON'T SAY? А и од каде да бидам сигурна дека нареден пат нема да биде пак така пијан и нема пак да ме изневери? Кога си во врска со некој постојат некои правила, а верноста е првото од нив.

20. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    nacesto pred da nekoj mi stane decko iako mos za nekoj ke bide smesno ama jas sekogas prava dogovor so deckoto nesto kako pravila vo vrskata koj ako gi nekoj od nas prekrsi bi trebalo da raskineme,prvo sekogas da bide iskraen sprema mene za se ,da ne me laze zosto tesko koj moze da me izlaze nesto kako prvoto pravilo zs stvarno mrazam lagi, vistinata e dobra iako nekogas boli, doverba mora da ima,i normalno ne prznavam neverstvo, ovie pravila sekogas se dobri za vo vrska po mene ako normalno dvajcata se vlubeni,a i sama si kazvam deka ako me izneveri koga i da e kako i da e duri toj mozebi nema da znae ama ke se odmazdam na nego mnogu pobolno i mnogu potesko zosto sto mi znacel pa sum vo vrska so nego, sto posto imame mnou ubavi momenti zaedno, 100 posto sum dala najdobro od mene za taa vrska ,a toj da ja propasti za nekoja sto ti se pravda deka e nebitna ili ova ili ona. mene me izneveri eden samo od bivsite normalno ne mu prostiv iako go sakav , a kako mu se odmazdiv cekav da se zalubi vo edna i toa ubavo(a prethodno i bese drugaka pa mozebi i so nea imal nesto ) pa zatoa iako togas veke ne go sakav go zavedov dobro taa vecer igrav celo vreme okollu nego i toj veke nemozes da izdrzi bese mnogu zapalen i me zalapa pred ste duri i pred nea ,tie bea odvoeno izlezeni taa so drugarkite a toj so drugarite i potoa bevme uste malce zaedno za na kraj da mu kazam deka ne go sakam i da go potsetam na moeto posledno pravilo deka duplo vrakam i taka dobra lekcija mu ocitav a toj ostana i bez mene i bez taa iako ja sakal kako slusna i deka ja molel da i se vrati ama ni taa ne sakala da i prosti nevestvo posebno so bivsa zs znaese kolku beme "zalubeni"koga bevme zaedno pa sto znam si mislela ne me ni interesira,dali ostavi posledici da posle nego uste pomalku veruvav na maskite no se pojavi mojata vistinska lubov
    (segasniot soprug) so koj bevme zadno 5ipol godini i sega sme vo brak i da ako e vistinskiot nikogas nema da te izneveri plus ne mi davse pricina da pomislam deka bi napravl toa