Да се прости или не? тешко прашање да сум во таква ситуација би размислила многу добро зависи каква е личноста ако е некоја на која и е се исто дали ќе и простиш или не,некоја која за неверството зборува како да и е сеедно тогаш мислам дека не треба простување,а ако е некоја личност која се има покаено за тој чин,ако веруваш во неа дека нема да го повтори тоа пак тука може да се размисли за такво нешто.Сепак ако некој те сака и те цени тогаш не би требало да ти направи така истот се однесува и од наша страна ако некого сакаш и цениш не би требало така да му направиш.Јас мислам дека многу тешко би поминала низ такво нешто неверството би ме повредило и тоа многу па мислам дека не би простила или пак ќе ми треба многу време за да можам да поминам низ такво нешто
Еднаш простив и повеќе не. Не постои изговор за неверство, па макар и цурата се сопнала и ти паднала на таквооото (да не ти бил здрвен немало да биде ништо ) Ако нешто не ти чини во врската, разговор и секој на своја страна. Неверството не е решение, туку проблем плус.
Da se prosti neverstvo pa normalno deka NE. Ova e moe mislenje ama jas ne bi prostila takvo nesto, mozebi zatoa sto ne sum bila do sega vo takva situacija ama ako toa se sluci ednas ke se sluci i drug pat sekako. [mod-kirilica:2ifvexks][/mod-kirilica:2ifvexks]
E pa eve vi edno prirodno pravilo za razlikata kaj mazite i zenite. Kaj zenata...nema seks bez ljubov A kaj mazot...nema ljubov bez seks!, E pa sea, ...cenete sami, kaj mazite seksot e temel i osnova za gradenje na ljubovta, zivotot, familija, opsto se. Dali gi znaete trite osnovni pravila za soprugot da ne vi seta po drugi i da go napravite srejken? Eve gi: 1. Daj mu 2. Davaj mu sekogas koga saka 3. Davaj mu i koga ne saka Hehe, i ke imate srekna vrska., Za razlika od niv, zenite imaa okolu 50 pravila, rodendeni, godisnici, osmi mart, datumi... nepamtam, mnogu se, za zenata da bide zadovolna i srekna. Zatoa za zal mazite nemozat da gi ispolnat ocekuvanjata na zenata i zenite sekogas se razocarani od mazot.
По дефиниција не би простила..ама имам еднаш напревено исклучок..не зажалив за тоа..ама сепак го има стравот од неверство..секогаш коа не ми крева, коа некако ќе ме "шитне" или нешто кога има некоја кавга секогаш го прашувам дали се десило тоа пак може малце и претерувам ама тоа е. п.с не станува збор за секс.
jas ne bi prostila zatoa sto ke me ubiva psihata celo vreme i dodeka ne vratam da si go napunam egoto nema sansi da ostane toa taka, taka da i da i da se desi takvo nesto podobro da ne znam podobro da neznam
A na primer ako si vo vrska edna godina a parterot te izneveril na pocetokot t.e prviot mesec od vrskata ii ti toa da go doznaese nekade okolu 8-9 mesec od vrskata bi mu prostil/a ili? [mod-kirilica:zqbjljqm][/mod-kirilica:zqbjljqm]
Не би простила неверство, затоа што оној кој изневерил, нема да се задржи само на тоа неверство. Од криминологија би рекле дека тешко е да се изврши првото убиство, првата кражба. Штом криминалецот еднаш пуштил раче, ќе има и втор пат и трет пат,... Кај луѓето кои се решаваат на неморален чекор, во својата свест, тие ја поместуваат границата на моралните вредности кон полошо, со секој следен чекор. Прељубникот во својата свест мисли дека не прави ништо лошо, само да не биде фатен.
Не.Што ќе му е друга?значи јас не сум доволна а???нема шанси како сега што сум во посериознам врска да ми направи нешто такво,ма нека не помислува веќе на мирење,јас после тоа ќе неможам да помислам пак со него како кошмар ќе е пред мене кога ќе го гледам со другата
Нема шанси. Ако навистина ме сака ќе иде кај друга?Многу едноставен одговор,краток и јасен.НЕ!Многу нормално,која девојка би допуштила да се случи такво нешто?! Јас неможам да го замислам дечко ми со друга,а не да видам и да простам!Попрво ќе ми се скрши срцето,па ќе добијам срцев удар и така ќе заврши мојот живот.Ќе ме има по весниците „Умрела кога го фатила дечко и со друга“ .Најозбилно,го сакам толку многу,ако тој не ми возвраќаше сепак немаше така да го сакам.А ако тој не ме сакаше ќе идеше кај друга.Јас ќе го откачев,и чао пријатно!Ама друго е некој што го сакаш,го љубиш со цело твое срце,а некој што ти бил така,по лабаво да кажам. Неверство во брак е можеби најлошата работа во бракот што може да се случи.Го фаќаш мажот со друга,а недајбоже да имаш деца,нема да можеш да го откачиш толку лесно,само поради една причина.Таа причина е детето да не остане без татко одгледано.И во право е таа мисла. Многу работи може да расипе неверството,многу срца да скрши,затоа е најдобро никогаш да не се ни помислува на него.Било вие да изневерите или вашиот партнер,многу лошо ќе се чувствувате.Јас лично би пропаднала.Би полудела.Многу јасен одговор-никогаш не би простила неверство.
Не!!! Во никој случај! Чувството кога ќе дознаеш дека си изневерен е многу лошо. Особено ако е дело на некој кој ти значел премногу.
здраво .Oд неговото неверство има поминато еден месец јас простив но зосто незнам казете вие мислене. 12 GOD во брак едно дете јас бев повејке ангазирана во домот од него тој има кронова болест и се бесе на мој раце и зенски и маски раб,јас го залав за се и срекна бев во зивотот се боревме двата да успееме финансиски средни .ова не го заслузив знам ама мора тој се кае мене некој ден ми е убаво а некој ден не кога ке разберам некои раб .ме убиваат. здрава бев.за лек не знаев а сега имам стрес и дома изигравам како полицаец оти ја изгубив довербата во него,а сите овие год јас бев искрена со него за се. Cекој во зивотот имал или посакувал друг или друга. Cега иако ми е теско до негде сум горда оти јас мислам го спасив бракот пред се сум домакинка а не ккккк знаетесо знаци ова .а за неа таа има др и пред мојот сопруг разведена е и своите деца ги остави . Hа децата му требаат родители затоа мора да се прости .ја користи фтората санса во зивотот со нас ако ја изгуби навистина ке биди крај. писете со мислите за ова ке успеам или не.
Сега за сега маж ми не ме изневерил,инаку и кога бевме во врска не беше ме изневерувал,претходната врска што ја имав пред маж ми нон стоп ме изневеруваше и јас простував ама се си имаше граници и таа вечер кога раскинавме ми рече демек јас сум била со друг па затоа му раскинувам,е сега кој си има мувата на капата ќе си ја шитка што велат старите,но зборот ми е тоа куче што оди на касапница пак ќе си оди,тоа го знам од искуство никогаш веќе не би простила неверство зошто тоа пак ќе се повтори и се така ќе си течат работите за се ти ќе си крив
Како прво зависи од ситуацијата, што точно се случило, и зависи колкаво значење има личноста во мојот живот
Не, не и не! Од мое за жал, лично искуство знам дека ќе простиш т.е. ќе мислиш дека си простил а после ќе се претвориш во невротична личност која не може да го оттргне минатото од себе.. Затоа, подобро да не простуваш какво и да било изневерувањето, да останеш достојна на себе и да продолжиш понатаму со дигната глава!
е ова не ми се допаѓа.ако е богат?што се бре тие богатите?од некоја посебна раса?богат,сиромав нека се осмели да ме изневери би му вратила двојно.леле ако е богат мора да му трчкам по газот и покрај тоа што се влече со која ќе стигне.ма ајде.за мене тие девојки што трчаат за пари се обични кккк.во кој век живееме за да не можам да работам и да си барам спонзор.