Неверство – да се прости или не?

Discussion in 'Врски' started by Karma, Jan 24, 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 vote(s)
    19.5%
  2. Не

2,029 vote(s)
    80.5%
  1. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Неверство- самиот збор ви кажува. Оној што бил еднаш изневерен,ке биде и следен пат. Неверство, лично во никоја ситуација не би простила... но све,зависи до можноста и причината за случајот.

2. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

нема шанси.. :x

3. kikav

kikav Популарен член

НЕВЕРСТВО?! НЕ ПРИЗНАВАЈТЕ! ЕВЕ ЗОШТО.. го читав сега па реков да го споделам со вас

Грижа на совест – добро, се случило што се случило. Но вашето признавање ќе ви користи само на вас за мирно да спиете. А за него тоа ќе значи само скршено срце и ништо повеќе! Затоа заборавете на тоа како никогаш да не се случило!

Затоа што го сакате

Велат дека она што не го знаеш, не може да те повреди, а во случајов е токму така. Поштедете го од нервози и болка. Наместо да признаете и да го скршите, потрудете се тоа да не се повтори.

Не ви значело ништо

Можеби се случило поради премногу алкохол во крвта и покасно сте сватиле дека тоа било голема грешка. Тогаш продолжете да живеете како и претходно и јазик за заби.

Може да ви се освети

Понегогаш се случува изневерениот партнер да се обиде да се ослободи од болката и потиштеноста правејќи го истото што и вие. Меѓутоа е сосема јасно дека уште едно неверство нема да донесе ништо позитивно и најчесто значи крај за врската. Затоа не ја предизвикувате судбината со вашата искреност.

Ќе ве остави

Кога ќе дознае дека рацете на некој друг маж шетале по вашето тело, дека некој спиел со неговата сакана, машкото его и достоинство понекогаш не издржува и како последица на вашето признавање може да ве остави. Затоа е подобро извесно време да живеете со грижа на совест отколку да живеете без човекот што го сакате.

Nine25 likes this.
  4. sara81

sara81 Активен член

jas sega go izneverif mazot so mazotmu na taa sto toj me izneveri dali dobro postapif ili ne ama sega se mi e seedno dali ke ostani ovoj brak ili ne ve molam pisete mislenje!!!!!!!!!!!!

5. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Кога веќе си го направила тоа за што бараш мислење? или бараш оправдување?
    Јас искрено кога би била изневерена нема и јас да изневерам за да вратам за тоа што ми го направиле затоа што не го оправдувам тоа така да би расчистила одма со таа работа односно ќе му кажам ЧАО.
    Дали со тоа што го изневери ти помина лутината?
    Ќе му казеш дека си го изневерила со мажот на таа со кој тебе те изневерувал?
    И што ќе постигнеш со тоа што го направи?
    Не сакам да мислиш дека те напаѓам тоа си е твое право како ќе му вратиш ама и погоре пишав дека неверството за мене е неподносливо па така да и не можам да те оправдам и ако сваќам дека тоа многу повредува па може си направила нешто непромислено.....па со среќа понатаму и сигурно ќе го решиш ова со развод зошто читам дека веќе ти е сеедно значи одлуката си е донела уште пред да изневериш

6. femina90

femina90 Популарен член

Мит #6 – Еднаш изневерил/а, секогаш ќе изневерува
    81% од испитувањата укажуваат сосема на спротивното. Всушност не може ни да се генерализира бидејќи луѓето изневеруваат од различни причини. Доколку изневериле зашто не биле среќни со партнерот и подоцна ја поправат врската или пак, си отидат и започнат сосема нова врска од која ќе бидат позадоволни, големи се шансите тие веќе никогаш да не бидат неверни.

BBojana and 1209 like this.
  7. BBojana

BBojana Истакнат член

Толку сум запрепастена во последнава недела, више почнав да се прашувам дали останаа вистински мажи... Која е таа голема потреба на мажот кога има до себе некоја прекрасна што го сака, и значи СЕ на светот, гледа дека дење ноќе се тресе над него да му биде се задоволено и да има потреба од некој др??? Дознав за толку прекрасни жени (убави, со кариера, деца му родиле..) и нивните мажи со швалерки, и овие им опростиле и пак останале заедно. Па толку ли е големо тоа машко его? Што сакат да покажат со тоа,пред кој се докажуваат пред сами себе или некој др? Искрено ми е жал и ме фака страв да не бидам во таква ситуација... И правев муабет со некои другари и децкоми и од сите го добив истиот одговор: Така било одсекогаш и така и ке биде... :o :o :o Дали сериозно????? И што да очекувам јас од дечко за кого имањето швалерка или да плесне некоја за една нок го гледа како нормална работа... Како потреба која ја има и треба да се задоволи во моментот и после нема да остави последици??? Па до каде ке тера нивната изобиченост.... :worried:

A дали би простила или не, незнам. Не сум сигурна ни дали сакам да знам дека имало нешто такво... Од самата помисла ми се лоши уште повеке. Што мислите вие, би сакале да знаете?

8. XMaN

XMaN Популарен член

Не те излажале, навистина е така од секогаш и најверојатно така и ќе остане :) . Во генот на машкото е да користи прилика кога може со секоја што му е сексуално привлечна. Дали ќе извараш или не, не е толку дека не сакаш туку свесно се воздржуваш за да немаш последици по врската инаку најголем дел машки би си оделе со неколку девојки истовремено.

Сепак не секој ќе те извара така да има и машки што ќе бидат верни но како што ти кажав тоа ќе биде повеќе дека не смеат или не можат а не дека нема да сакаат.

Машки, харем, ти текнува :)

9. femina90

femina90 Популарен член

Не би рекла дека е до генот, и жените посакуваат некој маж и имаат прилика но нема да изневерат. Разликата е што жените веднаш се осудувани како промискуитетни, а мажите како мачомени, понекогаш дури и од самите жени што е трагично и не се осмелуваат да направат нешто такво. Па некои жени се уште на сексот гледаат како на нешто што мажот треба да го заслужи, а не како на сопствено задоволство :o
    Во превод, изневерувате зашто низ годините жените сами ви го дале тоа право. И тоа дека колку мажот повеќе жени врти е поголем фраер, исто така сум сигурна дека потекнува од самите жени.

10. doll.a

doll.a Популарен член

Хммм дали би простила неверство ... НЕ :) Ми се има десено да ме извара еден и раскинав со него но после 1 недела му простив само за да му вратам и тоа беше се . Но сепак одкако му простив видов уствари дека врската не беше тоа што беше порано немаш доверба не е исто и ред други работи .

А и уствари не знам зошто луѓево изневеруваат ако веќе не го сакаш партнерот или нема чувства и тие исчезнале ондак раскини па прави што сакаш а да извараш само заради забава или зошто ти било досадна таа вечер или си се начукал па не си знаел што правиш е тоа дефинитвно не го сфаќам.

11. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

НЕ!Кога еднаш ќе ја изгубиш довербата после тешко е .Нон стоп ке го конролираш Каде си ? Зошто си таму ?Што правиш таму? и итнн И да го сакаш и да му простиш минатото пак ќе те прогонува.И се ќе мислиш дека и понатаму те изневерува .Сигурно нема цело време заедно да бидете. :) :)

12. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Јас би простила неверство ама ако било за една вечер, се запознале му се допаѓала се бакнале неколку пати и толку. Нема за една болва да го палам јорганот. Ама ако се повеке болви, или ако е една ама постојано да ја има тогаш ич не се ни расправам одма гејм овер.

Сум им велела на сите дечковци бивши дека не планирам на млади години да го држам врзан, ама па не сакам и да ми се смеат лугето да ме прави будала. Ако му се допадне некоја нека излезе со неа, само да не го гледаат луге и да не го дознаам. Можеби заради ваквата толеранција досега сите ми биле верни. А многу остро око имам да забележам дали некој на некого му се допаѓа. И така скоро го фатив дечко ми како благо флертува со една пријателка негова и два дена го зафркавав за муабетите. Нека е човекот, нека пофлертува да не заборава, и онака скоро сме раскинати па ке му треба тренинг во флертување.

Salome and marama like this.
  13. Sartela

Sartela Истакнат член

би простила во зависност од тоа колку време сме заедно, што планирам со него во иднина, зависно од неговото понашање после тоа, неговата постапка за тоа што направил, неговото оправдување, во случај на пијанство,мала кавга :))

14. lilybeth

lilybeth Активен член

Sekako deka ne bi prostila , da sme na muvanje ili prijateli so benificii ne mi e gajle toa ne e neverstvo poso ne sme ni vo vrska , no da prostis neverstvo za mene e izraz na nedovolno samodoverba i slabost( mislis deka ne mozes bez taa licnost pa ke pomines preku se ) isto taka dokolku kako sto pisuva pogore ne sakam da go drzam "vrzan" togash zosto i bi bila vo vrska so nego ,pa mozeme da si praime samo kef od vreme na vreme , toa ne e do vrzuvanjeto tuku do pocitta eden kon drug... neverstvoto e i nepocituvanje ili izraz deka fali nesto kaj drugata strana .

15. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Jас ќе кажам Не. :)

16. zarah

zarah Популарен член

Не можам стриктно да кажам ДА или НЕ на ваква тема, а и не сум била во таква ситуација.
    За вакви работи сум многу строга и си стојам до принципите. Ако разговара со мене, ми каже дека се тоа било непромислено, ако ме сака, тогаш ќе оставам простор да размислам. Но колку што се знам себеси, знам дека и да му простам, тоа секогаш ќе ме јаде одвнатре, секогаш ќе оди по нас во нашата врска и ќе му го извадам низ нос. А таква врска нема иднина, така да и да му простам пак ќе завршиме разделени.
    Не само што ме изневерил, ја изневерил мојата доверба и се што постепено сме граделе во таа врска. Доверба - нешто што кога ќе се изгуби еднаш, многу тешко може да се добие пак назад.
    Зашто некој да се испонаша соу факинг ниско и да изневери, кога може со мене да има се? Кога нешто му фали, тогаш се знае дека треба да раскине па нека биде со која сака после. А ако случајно прикрие од мене дека изневерил, па и ми се прави на Тошо кога ќе дознаам, тогаш нема апсолутно никаква шанса ни за простување, а да не зборам па за продолжување на врска. Тогаш е дефинитивно крај. Нема да дозволам никој да ми ја земе гордоста на таков начин.

Не сум човек што може да направи такво нешто, ама да не биде никогаш не вели никогаш. Зошто никогаш не се знаат околностите што ќе те наведат на такво нешто.

17. sara81

sara81 Активен член

DA MU VRATIV DA ZNAE KAKO BOLI I SVATI DEKA ZENATA I DETETO SE NA PRVO MESTO ZNACI POSLE MOETO NEVERSTVO JAS SAKAV DA BIDI KRAJ NA NASIOT BRAJ A TOJ TOLKU SE IZBORI ZA MENE I DETETO ODNOSNO NE MOZI BEZ NAS A I NIE BEZ NEGO SEGA NI E SUPER KAKO SEGA DA SME PONOVO VO BRAK NA POCETOK SE TRUDIME DA ZABORAVIME NA SE OVA E LEKCIJA ZA SITE AKO IZNEVERI ILI KE MU VRATIS ILI RAZVOD A DA SE OPROSTI NE MOZI NIEDNA ZENA DA ZIVEEE SO TOA DA BIDE PONIZENA JAS STIGNAV DO PSIHOLOG NISTO NE MI POMOZI KAKO POLICAEC BEV I STAPIV VO KONTAKT SO SOPRUGOT NA NEGOVATA SVALERKA ZA DA DOZNAAM SO SE SLUCI TOJ POVREDEN JAS POVREDENA I SE SLUCI TOA NE NI TREBAA NA DVATA DOKTORI ZA DA GO POMINEME NIVNOTO NEVERSTVO NI TREBASE UTEHA NIKOJ OVANE MOZI DA GO SVATI SAMO TOJ SO GO IMA POMINATO VAZNO E SO SME ZAEDNO DVATA KE SE BORIME DA USPEEME SEGA NEMOZIME EDEN BEZ DRUG PORAKI BAKNEZI SETAJNE RABOTITE ZAEDNO GI PRAVIME SUPER E POZDRAV DO SITE ZENI I ONIE KOJ SAKATT BRAK DA RASTUTAT AMA NEMOZAT PRVO NEKA POKUSAAT SVOJOT DA GO SREDAT LUBOVTA STO GOSPOD JA STVORIL COVEK NE MOZI DA JA RAZDELI JS TAK MISLAM

18. BeautyQueen

BeautyQueen Истакнат член

Одсекогаш моето мислење беше дека нема да простам неверство. Но сега сум во поинаква ситуација не сум изневерена ЈАС ГО ИЗНЕВЕРИВ. И тоа со бившиот со кој не знаеме ни јас ни тој до каде сме и што сме всушност. Но ете дојде со другар му и една моја другарка и се случи не знам зошто но го направив. Помина една недела и сама му кажав на дечко ми што се случи бидејќи сметав дека ќе биде полошо кога ке дознае од други. Го молев многу но рече дека оваа е завршено и дека никогаш повеке нема да може да ми верува и колку и да се смениле работите во неговото срце никогаш тоа немало да се промени. Ве молам дајте ми совет што да направам да ми даде уште една шанса бидејќи знам дека не му е сеедно.

19. LadyH

LadyH Истакнат член

кој мислите дека е способен да опрости? сакам ваше размислување
    некој на кој што премногу му значите? некој кој што го става целото ваше минато како многу побитна работа одколку едно неверство, или некој кој што веќе ве има изневерено? :?:

20. BeautyQueen

BeautyQueen Истакнат член

Некој на кој премногу му значиш :)