Неверство – да се прости или не?

Discussion in 'Врски' started by Karma, Jan 24, 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 vote(s)
    19.5%
  2. Не

2,029 vote(s)
    80.5%
  1. MaTo

MaTo Активен член

Видете сега, јас сум со дечко ми веќе 11месеци..тој е дете што никогаш не би имало срце да ме повреди, една моја солза за него е цел океан од солзи, но доколку се случи тој да ме изневери никогаш не би му опростила, затоа што се ќе пропадне во вода, сите ветувања, сите наши спомени, тој ќе уништи се.. Па се надевам нема да го стори тоа :)

2. lale

lale Истакнат член

Последните неколку дена а можеби и недела-две имав некакво чувство некаква интуиција дека не е се како што треба, но тоа го занемарував го игнорирав цело време си велев не е тој таков да изневерува, не би ми се случило тоа на мене. Има два профили едниот го користи само тој а другиот е општ и го користат уште неколку некоги другари. Јас ги имав само пасс. на неговиот фб. но не и на другиот , но имав чувство дека нешто мати со тој профил, мили ми е што не го игнорирав и тоа чувство и го хакнаф профилот. Таму видов разговор со една како се договараат да се видат, на друга и кажува дека му се допага. Пораките беа шок за мене, веднаш му се јавив и му кажав дека знам за неговите разговори со таа девојка што се договараат да се видат, а тој ми вели дека дека нема поима што зборувам дека измислувам , дека претерувам и дека ке зборуваме кога ке си дојде, бидејки беше во друг град поради работата... Веднаш и се јавив на другарките и и кажав дека нема да одам на вечера со нив, но неможев да бидам воздржана и почнав да плачам, излегов со нив и им раскажав за се што дознав, а тие ми кажаа дека тој веке некое време ме изневерувал тие знаеле за тоа но неможеле и незнаеле како да ми кажат за тоа. Бидејки одевме веке 1 година и 1 месец и мошне често бевме заедно ,а јас му многу верував.тоа за мене беше како гром од ведро небо...цела вечер бев со другарките ме тешеа, очекував да ми се јави кога ке си дојде за да зборуваме, но не се јави. Јас си отидов дома во 1 ипол, и тој некаде во 2 часот ми звони и ми вели да зборуваме да се укл. на фб. се укл. му кажав по нешто од тоа но му реков дека повеке на фб нема потреба да зборуваме не е тоа разговор за на фб туку разговор во лице, му кажав да се видиме дента а тој почна да се вади дека незнае имал обврски, требало да оди кај дедо му со татко м. Сватив дека сака да го избегне разговорот, му го кажав тоа и му реков дека кога ке сака да разговараме нека каже. Јас сеуште не сум му рекла дека е крај на врската сеуште не сум сменила статус на фб сеуште сме во врска ставени... но чекам првен да разговараме се да му кажам во лице дека знам за тие 2 разговори, дека дознав оти ме има изневерено со уште неколку а со една или две од тие имал и односи. што мислите за овоа првен да разговарам со него, а потоа да сменам статус да ги избришам сите слики. Дури и размислувам да му ги вратам сите подароци. Кажете ми ваше мислење за овоа како би вие постапиле.Но толку многу го сакам што и покрај се што знам несакам да бидам таа шт ке рече крај, сакам тој сега кога ке се видеме да го каже тоа... а секако нема шанси да бидам со него ако не рече тој ке речам јас.

Овоа ми е прва личност која сум ја сакала, прва врска која траеше 1 година и 1 месец. доколку имате некој совет да ми дадете за како побрзо да го пребродам оваа. како да се однесувам спрема него кажете ми ... Се надевам дека вашите совети и мислења многу ке ми помогнат

MaTo likes this.
  3. portokalova

portokalova Истакнат член

Според мене, другарките требало веднаш да ти кажат кога дознале дека те изневерува. Мислам дека штом ова ти го направил, па дури и односи со некоја друга е многу сериозна работа и го открива неговиот карактер. Тој е таков и никогаш нема да се смени. Според мене да зборите сега, да ти се извини, да ти падне на коленици и да ти каже колку му е жал, колку се кае, да ти ветува дека никат нема да го направи повеќе тоа... ТИ ќе му простиш зашто го сакаш.... ВЕРУВАЈ дека ЌЕ ЗГРЕШИШ! Те сфаќам дека е премногу ова што ти се случило и верувам дека ти е претешко. Верувам дека си прекрасна девојка што не го заслужува ова. И знам дека го сакаш ПОВЕЌЕ од се на светот! Се гледа. И мислам дека штом не си ги избришала сликите, не си тргнала статус и се друго, ти имаш уште надеж дека ќе зборите, ЌЕ СЕ СМИРИТЕ и се ќе се среди. НЕМОЈ! Штом еднаш те изневерил, тој тоа повторно ќе го направи! ПАК И ПАК.... И неуморно ќе те повредува, а ти ќе бидеш уништена. Подобро на време ова да го прекинеш додека не е доцна да речам, додека уште повеќе не си се приврзала за него и додека не станале две години, три и повеќе години врска, нешто многу сериозно, како брак... Заслужуваш ти да трпиш вакви работи, А ДА МУ БИДЕШ ВЕРНА? Заслужува да се нервираш? Кај крив, кај му даваш шанса за муабет, па наоѓа и изговори уште... Немој да му простуваш, тргни ги сликите од фб, тргни го статусот, насмеј се дека си слободна и дека МИЛИОН УБАВИ ДЕЧКОВЦИ ЧЕКААТ НА ТЕБЕ ЛЕТОВО :) Сепак, збори си со него, кажи му ги сите работи што ти лежат на срце, посакај му се најубаво понатаму во животот, кажи му го тоа во лице, биди храбра и немој да заплачеш.

Верувај ТОЈ не ти е принцот, :) некој друг многу ПОДОБАР за тебе, таму некаде те чека и те бара... А како ќе те најде ако ти уште се влечеш со некој што не те заслужува??? :worried:

поздравче! Се надевам дека некако ќе ти помогнам со мојов совет :rofl: размисли си убаво и среќно што и да одлучиш да направиш!!!

marija16842 likes this.
  4. MaTo

MaTo Активен член

Девојче не се залажувај повеќе со него, штом еднаш го направил тоа ќе го направи пак, не уништувај си ја младоста со него, продолжи напред, животот е пред тебе не е еден и единствен, ќе најдеш подобар од него и ќе бидеш многу посреќна

5. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Искрено верувам дека додека се работи само за врска (а не брак) неверството не би требало да се прости.. подобро е на време да се прекине, сепак ќе се најде некој што навистина би го ценел вашето присуство. Поготово ако е па уште на рана возраст тогаш па воопшто не ни размислувајте да простите.
    Но ако сте во брак и имате деца.. да сум јас во таква ситуација искрено и би размислила за да простам. Би свиткала опаш би простила, само за децата да растат во хармонична околина..

6. smiley22

smiley22 Истакнат член

Кратко и јасно НЕ!!
    А и јас дечкото никогаш,ама баш никогаш (и сопруг кога ке имам :D ),освен ако сум пијана и незнам што правам,а за да простам и да сакам нема да можам.

Подобро да ми каже дека веке не ме сака,дека сака да биде со друга,тогаш нека прави што сака и знам дека ке ми биде тешко,ама потешко е да те вара и лаже!

marija16842 and MaTo like this.
  7. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Нема шанси ! Колку и да го сакам неможам да си го дозволам тоа , едноставно се чуствувам повредена и нервозна и тоа не ми дозволува :worried:
    Јас имав ваков проблем :(

8. marija16842

marija16842 Активен член

NE zatoa sto ako ednas se drzne da te izneveri toa ke mu prerasne vo navika

9. elcezelce

elcezelce Форумски идол

НЕ ! Затоа што за се што има прв пат верувајте ќе има и втор пат .

10. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Нема шанси. Па дури и да му простам секогаш каде и да е ќе мислам дека ме вара , а врска без доверба ...

11. gingerchild

gingerchild Популарен член

Не.

Ова е единствената работа која нема да му ја простам ако ја направи, и никогаш не би се осмелила да побарам да ми ја простат..

xxdolcevita likes this.
  12. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

А мислите дека има воопшто верно машко ???? Јас сум уверена дека не постои такво :(

13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Ауу, а зошто да нема. Денес женските се посклони да изневерат од машките :^)

14. Kajafeminka

Пааа од мое искуство точно дека жените се посклони да изневерат :) Ама и сум сигурна дека и не постои маж верен барем јас не сум запознала личност верна.Првин би тргнала од брат ми толку време беше во врска колку ја сакаше девојка му ја вараше и он незнае зошто ете така еве сега истото и во брак го прави истото само што јас молчам.................. Колку другари знам што ги сакаат девојките и пак има нешто што ги тера да изневерат а тоа најмногу се случува кога ние девојките ја претеруваме со испади и понашањето ова е само мое мислење бидејки не сум сретнала до сега таква личност :^)

15. sakamte

sakamte Истакнат член

и8 јас го делам истото мислење,колку и да ја сака девојката пак ке се залета за друга и тоа за што ? за да си го направи кефот за една нок и утре пак злато дусо како д ане било ништо..хмм :envy: не ги разбирам машкиве

16. apple12

apple12 Популарен член

Никогаш не би простила! Никогаш нема да го изварам дечко ми, ама нема ни да простам неверство.
    Зошто нема никогаш да му верувам, а мислам дека довербата е еден од најбитните предуслови за успешна и хармонична врска.

А за тоа дека сите машки изневеруваат, не се сложувам, може се ретки ама има верни мажи, знаат да го ценат тоа што го имаат покрај себе....

17. Kajafeminka

ај да речеме дека можеби ама само мошеби...А за довеба денеска дојде ден на никој да не му веруваш на пример денска му раскинав на дечко ми бидејки му е родеден и сокрил да не му се гледаат објавите од пријателите што му ги оставаат нели малце чудно значи нешто крие од мене.Го прашувам он се прави паметен вика ништо не сокрил а можеби тоа го направил некогаш и сега не памти али затоа денеска ке си го слави роденденот без мене ;) после 4 годишна врска

18. Columbiana

Columbiana Истакнат член

Неверество дефинитивно не треба да се прости,без разлика како последица на која причина се случило(овде како најсмешна причина би го ставила пијанството),па тука се и досадата,желбата да се проба нешто ново итн.
    После неверство,врската никогаш нема да биде иста,довербата помеѓу партнерите ќе ја снема,а со тоа ќе ја снема и љубовта....

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Добро, ве читам и си мислам со умов, што туку правите поделба меѓу машки и женски, па кој повеќе бил верен, дрн, дрн.. |(

Сите сме вакви одвнатре. Имаме срце и ум. Исполнети сме духовно на некој начин, сите до еден.
    А тоа не прави разлика во тоа кој е поспособен да изневери.
    Ајде ве молам, глупости.
    Машките поспособни да изневерат, а женските часни сестри. А? :geek:

UbavkaBube and babybelle like this.
  20. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Има неколку побитни работи за една врска од верноста според мене. Еве еден линк од кои 1,2,3,4 и 7 ми се многу поважни отколку верноста, а секако ако има друга ќе ми биде важно и 6
    http://www.crnobelo.com/zivot/ljubov-i-seks/11896-7-raboti-povazni-od-vernosta