Неверство – да се прости или не?

Discussion in 'Врски' started by Karma, Jan 24, 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 vote(s)
    19.5%
  2. Не

2,029 vote(s)
    80.5%
  1. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Значи, со ''го оправдувам простеното'', исто како да сум кажала „ќе ја оправдам петката„. Да докажам дека не згрешил што ми простил. А од моја страна во главно не би простила, а може и некогаш да постапам како тој што постапил со мене.

2. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

значи ако изневериш ти да ти простат ке докажеш дека си згрешила а ти да простиш не |(

3. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Би простила. Не онака веднаш и без размислување, туку после давање шанса за искупување и докажување. Сериозно, ако некој ми значи толку многу би му дала втора шанса, но не и трета.

4. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Да, да простиш на некого кој после тоа ќе знае да те цени и да свати колку вредиш,а не пак по старо да си тера :!:

Sherryl likes this.
  5. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Дефинитивно НЕ...Но сепак ако се смета за неверство и да се баци во уста со друга и да се покае, да. 8)

6. ancetupance

ancetupance Истакнат член

КОј тип на неверство е полош- да има секс со некоја или да се заљуби во таа некоја??? Доколку е првиот случај би простила, на тој начин себе си би си дала уште една шанса а не нему, а доколку е вториот.... е тогаш простувањето мое и ништо нема да значи-тој нема да бара јас да му простам а тоа пак значи дека јас немам уште една шанса. Се надевам ме сваќате!

m2m2m2 likes this.
  7. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Секогаш викав дека ако те сака некој НЕМА НИ ДА ПОМИСЛИ ДА ТЕ ИЗВАРА. И после 1ипол годишна врска дознав дека тој што глумеше заслепен од љубов ме варал али ај викам на почетокот било ова она и му простив. И од кога се смиривме после моето простување и трескање од земја дека бил пијан и било на почетокот дознав дека ме изварал уште неколку пати истиот тој што ми глумеше лудило и можеше да го сврти светот за мене... И така донесов заклучок дека НЕВЕРСТВОТО НЕ СЕ ПРОСТУВА!!!! :@

8. rosebush

rosebush Истакнат член

Најпаметно е да го слушаш разумот и да го заборавиш,да продолжиш со крената глава,но ете. Веројатно се кае,му простив.
    Не се сите паметни кога љубовта е во прашање,мои феминки :)

Springy likes this.
  9. marissa12

marissa12 Активен член

Сум простила четири изневерувања и еднаш сум изневерила. Според мене мислам дека треба да се прости,не сме во брак па да не се муваме со други :) .Ако изневеруваме не значи дека не си го сакаме партнерот! Добро е да се проба со други,па ако со вас му е најубаво и вие најмногу му вредите повторно ќе се врати кај вас!

10. m.maci

m.maci Истакнат член

Јас никогаш не би му простила.

11. francais

francais Популарен член

Мојата најдобра другарка му има простено на дечко `и неверствА. Не едно, повеќе од десет се, чинам. И секогаш плаче. Епа, сама треба да биде свесна за да не дојде до следен пат. Но не, на кого зборувам... Да се случило еднаш, да бакнеш некого, но да изневериш со душа и тело? Не не не. Го сака, ама неможам да никако да ја оправдам. И јас сакам, па имам свои граници.

12. eva11

eva11 Популарен член

хехех нека му прости и кога преку нок ке и соопшти дека се жени за друга гарантнт ке испадне така

13. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Никогаш,ама баш никогаш.Еве тој ме изневери ама јас не му простив :)
    A што се однесува до другарка ти,се додека му простува ќе плаче :^)

14. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Ако премногу ми значи да. Ама не повеке од еднаш.
    нели од грешките се учи ако научи нешто нема да се повтори ако не нема повеке простување.
    инаку иако ке простам во главата ке ми се мота нешто постојано дека друга го имала ....

15. Nati.P

Nati.P Популарен член

И јас еднаш простив, ама не типично физичко неверство, туку ја изневери мојата доверба. И уште ми се мотаат тие работи во глава и уште не можам да ги заборавам, а ми пречат многу. Совет? :?: :?:

16. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Нека има среќа да не го разберам, го разбрав ќе лета како куфер :lol:

17. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Јас би простила, се додека искрено пристапи на тоа, дека се случило во момент на слабост. Но, ова не значи дека ќе прифатам за оправдување „пијан бев, не се ни сеќавам како се случи“. Се додека дотичнава реченица не ја искористи, би му простила. Оф корс, потоа ќе треба да работи на тоа да ја поврати мојата доверба и да се искупи за грешното дело. А за тоа следува и соодветна казна :devil:

18. Miss666

Miss666 Популарен член

Да, сум простила неверство.. Мала бев и уште не знаев како стојат одредени работи и дека никогаш нема да се сменат.. Сега веќе не размислувам така.. Ретки се случаевите кога еднаш изневеруваш и се опаметуваш.. Сега, ако еднаш те изневери значи дека не те цени доволно, ја омаловажува твојата личност и според мене, не можам да си дозволам да бидам со некој кој ме има изневерено..

Побогу, има многу риби во морето, некогаш оставајќи риба поради неверство, ќе си наидеш на кит па поубаво ќе ти биде.. Некогаш се наидува и на морж али кој како ќе си ја сфати работата.. :lol: ;) ;)

19. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се додека сум информирана за тоа или предупредена ќе го толерирам. Затоа што сексот е повеќе потреба од љубов. И ако јас му пружам се, но не тоа што му треба во кревет, би му дозволила со мое знаење да го направи меракот со некоја друга, еднаш или двапати.
    Бидејќи во долга врска сосема е нормалное едниот да посака нешто ново.
    Но тајно и континуирано изневерување никако.
    Сепак ние сме оние двајца кои го делат секојдневието, тајните проблемите.. би требало да ја споделуваме и таа потреба.
    Исто така мојот партнер премногу ме почитува за да си дозволи некои работи со мене , за кои знае дека не ги подржувам и не ги обожавам.
    Тогаш зашто да не ги проба со друга ?

20. liily

liily Активен член

во врска сум 1година и вчера дечко ми ми призна дека пред 4ипол месеци ме варал... не сакам да раскинам а незнам како да поминам преку ова. ќе ми биде добродојден ваш совет...