Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.031 глас(а)
    80,5%
  1. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Кратко и јасно, не! И многу да го сакам и многу да ми значи, такви работи не простувам!!! :x :x :x

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.589
    Категорично НЕ!!
    Нема изговор за такво нешто. Ако јас можам да му бидам верна, може и тој мене.

3. angie.ley

angie.ley Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    не во никој случај :devil:

4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.564
    Допаѓања:
    174.868
    Дискутабилно е...Мислам дека феминкиве што се во брак повеќе време и се во мои години ,ќе се сложат со мојата прва реченица.
    Па сега,знаеме дека кога нешто ќе се скрши-колку ида го лепиш внимателно,пак ќе се познава.
    Е сега прашање е ,дали треба да се фрли тоа скршеното па лепено или пак да се проба да се користи-можеби ќе држи вода.
    Незнам,дискутабилно.
    А од друга страна пак,живи луѓе сме.Кој пробал -знае,кој не пробал-подобро да не пробува.Потешко му е на совеста на оној кој изневерува,отколку на изневерениот.Мада ,боли и тоа проклето боли...

И да,му простив неверство.
    Не згрешив,се надевам...

Простив,ама не заборавив.

На SiMpAtIcNaTa, lady.v, UbavkaBube и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Имам простено но тој пак си продолжи , таа 1 ипол година беше пекол во мојот живот и тоа само поради него.

Сега сум во хепи врска , се сакаме премногу , верни сме , но ако би ме изнерверил нема никогаш да го погледнам.Ќе стане мртов за мене колку и да го сакам и да ми значи.

А да , кога си во брак и имаш деца полесно е да простиш (заради децата) отколку да ги оставиш да растат со разведени родители.

6. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    јас сум во ситуација дали да простам или не?!?!? многу и значи плус немавме официјлна врска се подготвуваме на тоа но ете постапуавме исто како во врска само што не бевме официјални и ете ме изневерил ја го фатив не ми признавас но ете призна и сеа као не требало ова она и ке се видиме денска зошто има клипче од мене и другрките како дуваме и се глупирам морам да му го земам и да бидам фина со него само за тоа а за друго незнам дали сакам или не само знам дека ме боли многу!

7. florosita

florosita Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Секако дека не...ако отиде со некоја друга,значи не ме сака,а ако не ме сака зошто усвари и да биде со мене..

8. HplsRomantic

HplsRomantic Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Кој изневерил еднаш - ќе изневери пак! Ако види дека му простувате, тој нема да запре!!! Вредите многу повеќе за да го дозволите тоа! :)

На zdravkova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Би простила ако ми го прости и тој мене :rofl: ,сепак кога се работи за врска,а кога е во прашање бракот не би го простила а ни јас тогаш не би изневерувала...

10. prezagrizena

prezagrizena Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    E znachi da ne beshe zhalno ova deka se prostuvalo ednash,ke bese smesno!!! Nema nikakvi okolnosti nitu situacii sto opravduvaat neverstvo. Vo edna sekunda pred neverstvoto sekoj ima izbor-da napravi nesto ili ne!
    Baska sto niedno neverstvo ne se gotvi 1 sekunda,treba najmalku nekoe vreme...znaci site neverstva se SO UMISLA...dali se tufkal pola saat ili pola godina pred da napravi nesto,voopsto ne e bitno!

Prvo i osnovno otsekogas sum vikala deka nema da prostam neverstvo,no do skoro vreme nemav moznost da proveram dali stavot mi e tocen.I vo pravo bev!

E pa pred povekje od eden mesec doznav deka decko mi me izneveruva! Gotovo bese megju nas vo momentot koga go soochiv so dokazite i koga nemase kade da bega i prizna kako najgolem grev!
    Samo da istaknam- me izneveri vo ponedelnik t.e. prviot den koga otide na sluzben pat,samo sto sletal zemal ista soba so nea! Znaci dogovoreno uste prethodno kojznae kolku vreme :) ahaha,smeshno!

A do prethodniot den (nedela) so meseci sovrsheno ni bese,sekoj den bevme zaedno,po stopati vodevme ljubov,zaedno izleguvavme,imame ist vkus za se-muzika ,filmovi,stavovi za religija,obrazovanie ( i dvajcata sme vozrasni intelektualci),delevme mislenja za familijarni problemi itnn... Situirani,samostojni....itn...

Taka da mi se blue koga ke slushnam deka nekoj nevernik go obvinuva toj sto e vo vrska za neverstvoto !!!
    Nas ni bese super i bez nitu edna kavga pa gospodinot sepak se drzna da izneveri...Porano mislev i jas deka nesto mora da falelo stom toj baral nesto na strana. No eve sega sum dokaz deka ne e taka. Znaci seksot ni bese fenomenalen,ne pominuvase bez povekjekratni orgazmi za dvajcata. On ne mozeshe da se nasiti! Posle toa gushkanje,mazenje,spienje zaedno,doruckuvanej zaedno,maltene ziveenje zaedno...Po stopati na denot slushanje itn...Ni na kraj pamet ne mi bese deka nashol vreme da si se dogovara so bivshata! Nitu pa od kaj mu e energijata na tolku sex sekoj den utredenta pak so nea!E pa 3 dena da ne moze da se vozdrzi??? Ama ete nauciv deka sekakvi gi ima! :)

I toa go fativ slucajnoi,a ne mi kaza sam...Da ne go fatev,ke si terashe,ke si se vratese od pat kako nisto da ne bilo. Znaci spored mene postojat dva tipa na debili sto izneveruvaat:
    -- toj sto kazuva samo saka da si ja olesni sovesta, za sto ke bide debil so moznost da go gledam bar so 1% pochit za hrabrosta.
    ---Ovoj sto ne kazuva e debil sebichen sto mozam samo kako kukavica i grev da go gledam.
    (taka da tie sto ste gi fatile i vi se ligavat deka im e zal,znaete za sto im e zal? Zal im e samo sto ste gi fatile. Ne im e zal sto vodele ljubov so druga bez ic da im tekne na vas :) )

Covekot sto go sakav vekje ne postoi.Toj sto sum mislela deka e,ne bil! I nema drugo objasnuvanje...

Za site vas sto mislite deka ednas treba da se prosti,gospod da vi e na pomos! Za neverstvo nema izgovor! Toa e svesen izbor.Sekoj sto vika poinaku ve laze i pravi budali od vas. Ako vi e polesno da si se ubeduvate,samo slobodno napred! Ama dushichkata vasha si znae koga ke se poglednete vo ogledalo na sto si lichite...E za toa mi e zal i za vas...Bez da planirate,ste stanale detektivi po profesija.So srekja!

Se nadevam deka site vie sto vikate deka ste prostile i ste srekjni nema da se vratite na forumov posle nekoe vreme da kukate kako ste se zeznale! Valjda posle vtor pat ke vi bide sram od vas samite,ako ne vi e sega! Izvinete sto zvucham grubo,no mora nekoj da vi ja plesne vistinata vo ochi da ne se zalazuvate. Ili nemate pocit kon samite sebe ili ste isti kako nevernicite pa mislite deka ne zasluzuvate podobro! Vo kojsto slucaj ste sovrsen par na dvajca nevernici!

A tie pa sto se falat ovde i se gordeat so toa sto izneverile,a ne bi prostile?????
    Tie pa uste pozalosni sustestva mi se! Si go hranat egoto od toa sto izneveruvaat zosto mislat deka vredat za onolku partneri kolku sto ke uspeat da zavedat so lagi. Ili pa poklopuvaat eden decko so drug za da ne ostanat sami posto togas se osekjaat deka ne vredat.....E pa dragi moi, so lagi sekoj znae da zamae nekogo. Da ve vidam fatete nekoj so vistinata,t.e. so toa sto navistina ste!!! Ne mozete,taka? Taka i si mislev. Zosto od start samite ne vredite dovolno za nekoj d ave saka takvi kakvi sto ste,pa mora d avarate. Izvinete pak ako navrediv nekogo,no morase nekoj direkten da bide.

Za prostuvanje...Ovde nekako site kako pogresno da go sfakjate prostuvanjeto.
    Prostuvanje znaci da ne ziveete so lutinata i gorcinata sto vi ja pricinila polkata od neverstvoto! I da ne dozvolite istata da vi ja unisti srekjata vo dinina!

No prostuvanjeto ne znaci deka smetate deka toa sto toj go napravil e vo red i deka ke go toleriram. Srekjen mu pat.Mu posakuvam se najubavo,no nema da sum tuka da go vidam toa zosto za nego mesto vo mojot zivot vekje nema!

Vo toj kontekts,da,mu prostiv,i zasluzuva vtora shansa...so nekoja druga!
    Ako ova sto mene me izgubi bez zbor da mu prerecam i bez da slusam nikakvi objasnuvanja mu e lekcija on da se podobri i nauci deka izgubil nesto vredno,se nadevam barem deka slednata ke ja ceni (iako cisto se somnevam)! Se javuvase i ligavese posle toa,duri i mi donel poklon,ama malce morgen....malce kasno!

Iako premnogu go sakav i koga doznav mi padna mrak pred oci i piev apcinja za smiruvanje zosto bolkata bese pregolema i ne mozev da sfatam kako koga ni bese super sepak nesto takvo napravi,sepak ne preminuvam preku toa...Na samo i doma si go prezaliv,go isplakav,go ispcuv,go mrazev,sakav da se odmazdam & se toa traese edne period i mu prostiv pa si prodolzuvam so zivotot bez nego...bolkata uste ja osekjam,no poleka pominuva....

Smeshno mi e i tie sto si se lazat deka site izneveruvale,pa moralo i nivniot maz/decko. E pa takvite izgleda deckoto gi ubedil deka e taka pa gi drzi vo mreza ubeduvajki gi deka nema podobar da najdat...I toa e tocno-nema da najdete podobar dodeka se cenite malku i dodeka smetate deka nevernik e najdobroto nesto sto moze da vi se sluchi ;) Super,blaze si vi!
    Verni mazi ima & jas poznavam mnogu takvi...Ne e tocno deka site lazat. Jas nikogas ne sum izneverila,nitu pak imam namera! Imam posilen karakter i nemam potreba da s emuvam so sto za da si ja zgolemam samodoverbata i vrednosta. Znam deka zasluzuvam najdobro i ako ne sum so nekoj takov,togas -klocite i marsh!

A deka mazite morale da izneveruvaat,a zenite ne??? kakva glupost! Pa sme evoluirale malce da mozeme da si gi kontrolirame nagonite...Ne sme zivotni. Ako bese taka,ajde da sereme i mochame do kaj ke stigneme zosto ni doslo! Ma povtorno izgovori....

Ne mi ni teknuva kako uste da kazam NE NE I NE na prostuvanjeto....Samo kazete mi situacija i ke vi objasnam zosto ne treba da se prosti za sekoi okolnosti i za sekoja situacija!

E sega,za onie sto ne daj boze nemaat kaj da odat zosto nemaat pari,rabota,rodnini..iskreno socustvo zosto tie mozda mora da trpat za da ne ostanat na ulica...Ma da i niv doma bi gi pribrala samo da ne trpat nepocit!

Pozz :)
    [mod-kirilica:edk00cez][/mod-kirilica:edk00cez]

На elen4e22, artemidis, artemis и 2 други им се допаѓа ова.
  11. prezagrizena

prezagrizena Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    Да,заборавив да додадам!!! Ако не дај боже накачите некоја сексуално пренослива болест да знаете дека ви е од вашиот „еднаш неверен„ партнер! Зошто тие многу не бираат дали ке стават презерватив или не зошто кај нив симптомите и последиците се минимални!!! Жената ке се убие од прегледи,апчинја и третмани што знаат д абидат и болни за да се излечи...дури некои болести оставаат трајни последици по плодноста. А на мажите не им се манифестира така,2-3 апчиња,евентуално крема и толку! А и да стават кондом,не е доволна заштита!
    Јас ја имав таа можност за првпат во животот да накачам нешто такво само 2-3 недели откако бев со него. И покрај фактот што нон стоп користевме кондом за целото време на односот,има работи што се пренесуваат и само преку допир со кожа!!! Сите лекари ми викаа да се провери он и дали има некоја основа за сомневање ,а јас наивна ставав рака во оган дека не се од него зошто он се колнеше!
    Среќа што сега знам знам колку вреди неговиот збор!
    Затоа,пред се едуцирајте се,проверете со кој си имате работа и не еден,два презервативи плус доместос за таквите што не бираат која ќе ја легнат!!!

На zaguben, butterfly6223, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.
  12. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Денес, на ден Прочка јас го разоткрив дека бил неверен. Имам цврсти документи кои тоа го докажуваат. Не чувствувам некој посебен бес..онака можеби чекав цело време и мене тоа да ми се случи. Не знам зошто...А добро функционираме како пар. Јас дури и живеам кај него..70% од моите ствари се во неговата куќа. Не треба да простам..знам, но ако заминам од кај него треба да почнувам се од почеток, во мал град живееме, ќе се сретнеме...и знам дека ќе попуштам ако заминам..се познавам убаво колку сум попустлива спрема него..Дали да простам???..Не знам...не знам ни како да му кажам дека знам се. Збунета сум во моментов..дознав пред само еден саат..Ако имате некој совет би бил добредојден :$

13. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Значи свесна си самата дека ке му простиш. Но сепак еве еден совет од мене :) . Неверството не е мала работа, тоа е знак дека нема почит спрема тебе и не те сака.. ако еднаш те изневери тоа пак ке го направи.Дали ти би жиеела со човек кој постојано ке те изневерува дали си подготвена на таков живот.. Можеби имаш страв да не останеш сама или страв дека нема да успееш да изградиш нов почеток да имаш друг живот.. но размисли убаво подобро врапче во рака отколку гулаб на гранка...а велиш не чувствуваш бес, значи рамнодушна си.. тогаш што би те задржало кај него ако си ти само таа што сака... неможеш цел живот така .. подобро да се спречи отколку да се лечи.. биди малку посамоуверена и стој си на своето јас можеби он знае дека ке му простиш и намерно така ти прави.. не дозволувај никој да те гази ,биди си своја ,покажи малку карактер.. почитувај се повеке себе за и другите да те почитуваат.. човек може да постигне се само ако верува дека може... Се надевам ти помогнав малку се најдобро ;)

На zaguben му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.456
    имаш цврсти докази,или документи :^) ?можеби потсвесно си знаела дека те изневерува ,штом си очекувала и ,,тебе тоа да ти се случи,,.
    мислам дека не треба да му простиш,сеедно дали сте во мал град,или дали ќе се сретнувате :!: .се знае како,ќе седнеш и отворено ќе разговараш со него,зошто како и со која те изневерува?колку трае тоа?мислиш дека ако му простиш,тој ќе ти биде верен отсега натаму?спремна си да го носиш тој товар до крајот на животот?
    не сакам да изигрувам паметна ,само би те советувала добро да си одговориш на сите мал милион прашања кои ти се вртат во главата,сега си збунета разбирам но пред да направиш нешто добро размисли.
    ајде со среќа што и да одлучиш :*

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Hermosa i Summer Love Фала ви на советите. Тоа е единствено разумно решение. Добро ќе размислам па ќе видам што ќе направам. Поздрав :)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Inloveee

Inloveee Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Јас мислам дека не, бидејќи ако ве сакал искрено не би ве изневерил

17. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Stom se mislis odgovorot e deka 90% veke si mu prostila....
    Bez razlika kolku % sum vselena kaj nego,za tolku brzo I ke me snema od tamu bez da se mislam,ni vlakno od kosa nema da mi najde
    A za nov zivot,da ke si pocnam so zadovolstvo koj saka neka me gleda ne sum go izneverila jas nego...
    [mod-kirilica:6igib7ei][/mod-kirilica:6igib7ei]

18. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.256
    Во никој случај не би простила неверство. Не прифаќам никакви изговори од типот дека бил под дејство на алкохол, паднал на провокација и сл. Сметам дека доколку чувствуваш љубов нема да го направиш тоа.

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Можеби ке кажете дека не сум во право но понекогаш ВРЕДИ да се прости....според мене
    бидејки јас го изневерив дечкоми ми прости едвај но ми прости .... И верувајте дека имаме мнооооооогу поубава врска од порано и многу повеке се сакаме после тоа затоа што кога ке осетиш болка и кога ке помислиш дека некого можеш да загубиш засекогаш ке го засакаш многу повеке.... искрено се кајам што го изневерив но тоа беа луди млади години кога мислев дека се што лета се јаде сега сме заедно и среќни сме и неверство веке никогаш !

20. andrej69

andrej69 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Во никој случај :devil: