Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Девојче размисли убаво. Во комплицирана ситуација си навистина. За вистински совет не треба да се потпираш многу на овие мислења кои ќе ти ги пишеме. Ама ќе се обидам да ти кажам како јас мислам дека е најдобро да постапиш.
    Ако си мала мислам дека не треба да избрзуваш со свадбата. Ако навистина се љубите продолжете со врската. Види како ќе реагираш кон него, бидејќи реално постои можност да ти стане одбивен. Ете имајте врска која би траела подолго од година, запознајте се подобро. Набљудувај го како тој реагира на тебе и на други девојки кога сте искочени. И покрај се јас сум да седнете и да направите еден муабет без никакви филувања. Кажи му ти дека лошо се чувствуваш по тоа што си го дознала. Кажи му дека ти треба време за да процесираш каква врска имате и дека не сакаш да брзаш со свадба. Ќе видиш како тој ќе се однесува. Ама најбитно дај си време за да видиш како и ти ќе се однесуваш кон него.

За ти да му вратиш ОК, ако мислиш дека ќе ти биде полесно. Само пази, така ќе се искомплицира проблемот уште толку.

Се надевам ќе го направиш најдобриот избор за тебе и за твојат среќа.

2. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    На неверство се врака со неверство обично кога тоа е пресно.. Пример ако тој те изневерил минатата недела, и ти признае сега, по мала кавга простуваш. И утре ако сакаш одиш и си тераш кеиф. И после 1 недела и ти си признаваш, па почнува се од почеток. Ама ова јас не гледам како може да се примени во таква врска која е толку сериозна... Тоа со вракањето е малку детско, и чисто да си го вратиш она егото, а пред брак вакви работи не би требало да постојат...

Дури и да вратиш, пак нема да си задоволна со себе... После ке си велиш, е тој прв ме изневери јас го изневерив само од инает, е тој ме изневери со поубава и понадарена.... И ред други компликации...

Мегутоа ако ти сакаш да го изневериш за да му вратиш, а премногу го сакаш за да го оставиш, направи го тоа. Ако не друго, ке се чуствуваш поубаво :) И онака врската ви е осудена на распагање, подобро извади си кеиф да му вратиш на говедото отколку да си будала која плаче со денови. А кога ке сфати дека ти вракаш на лошото со исто толку лошо, ке се подзамисли друг пат дека што може тој, можеш и ти.

На hermosa и karenin им се допаѓа ова.
  3. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    577
    Ма клоците у гз и чао пријатно. Секој заслужува подобро од некоја будала шо го мавта наоколу како некој пит бул бе! Затоа бог ни дал разум за да размислиме пред нешто да направиме.. белки по тоа се разликуваме од животните, само во последно време си ги заменивме местата. Дојде време кога животните размислуваат повеке од нас. |(

На mime87, tessie, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    9.097
    феминката над мене убаво кажа,на пониско ниво станавме од животните.
    што се тиче до неверство,јас си кажав веќе подобро да не му прости,оти тоа боли ,а дури и да го изневери пак умот во него ќе и биде.повеќе ќе го понижи ако го остави ако го избрише од животот,и плус мирна ќе и биде совеста .ќе и биде тешко,но ќе преболи,не е прва ни последна што е изневерена,среќа во несреќа што дознала пред да се мажи со него.

5. ivanna27

ivanna27 Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Во потполност се согласувам..да се опрости неверство е исто како да се прегазиш самата себе во све

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    И да простам нема да заборавам..

"Trust is like a mirror, you can fix it if it's broken, but you can still see the crack in that mother fucker's reflection."

На Zimzelena, tinan и tessie им се допаѓа ова.
  7. elka.timova

elka.timova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    31
    би простила ако мн го сакам

8. teedybeear

teedybeear Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Доколку утре кога ке отидам кај него дома ако ме изневери нема да ме боли,ама ке се правам лута затоа што малку сакам да си играм со него.Инаку јас и така и така ке идам со други.

9. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Не би се осмелила да изневерам,не сакам ниту мене да ме изневеруваат! :)

10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Јас сум за НЕ!
    Бидејќи ако после тоа бараш прошка, зошто пак воопште си го направил тоа?
    Зарем ако оди некој со 2-3 девојки јак е? ... епа не е.
    И не ги разбирам девојките кои простуваат така лесно, ако се каел не би требало тоа да го направи. Зошто да трче кај други кога има една што го сака. Ќе му опростиш еднаш, а што ако тоа го направи повторно? Тогаш ќе е уште потешко, тогаш ќе се каете што сте простиле.

Верувајте, некој кој го направил тоа дефинитивно не ве заслужува.
    Барем задржете малку гордост во вас! :)
    Секоја чест на искучоци.

На TrueReligion и Zimzelena им се допаѓа ова.
  11. DIVA55

DIVA55 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Никогаш не би простила,кога е во прашање неверство.Колку и да го сакам партнерот неверство не би простила.Зошто? Затоа што и јас самата искрено го мразам тоа.Зошто за 5 минути задоволство,да ја изгубам саканата личност? Никогаш! И како што кажа Augustina скарај се,раскини, па после праj што сакаш. :) :)

На Venera.13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Мразам неверство,ми се гади... :puke: :puke:
    Најдолното нешто што може некој да го направи....

На Venera.13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LikeDomino

LikeDomino Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    25
    Иако не сум многу искусна во темите на љубовен план сепак решив да коментирам на оваа тема.
    Јас лично не би простила неверство.Тоа значи дека тој не ни мислел на тебе во моментот кога го правел, и дека ако еднаш успеал повторно ќе го направи тоа.

14. offtopic15

offtopic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    102
    Неверството е подмнолна работа ,ако веке одбериш да бидеш со некоја лично биди со неа ако не ја сакаж кажи и објасни и ,кругот се врти ,господ е голем .Едноствно не е убаво,размисли да бидеш на тоа место ...

15. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    како што пишала феминката над мене, како ќе ми биде некој ако тоа на мене ми го направи? дефинитивно сум против, не би сакала некој да се осеќа издадено, за*бано заради мене.

16. Male4kaE

Male4kaE Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    ДА, ако се сакате доволно ќе помите преку тоа :)

17. Therose.S

Therose.S Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    Јас искрено не би ја изневерила саканата личност, па не би сакала ниту да бидам изневерена... Тоа е најподмолен чин, убиец на врските. Никогаш не би можела да го погледнам в лице или да бидам блиска со него, без разлика дали се каел или не, "другата жена" секогаш ќе стои меѓу нас и нашата доверба.

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Iztrq

Iztrq Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    19
    Не би требало, ако навистина те сака нема да го стори тоа ;)

19. Kaylee

Kaylee Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    Јас никогаш не би простила.
    Бидејки ако вистински те сака не би го направил/а тоа.Ниеден изговор не е доволен.Не постои оправдување.Зарем ако бил пијан/а е оправдување? Ако тој/таа не го/не ја задоволувал/а е оправдување?
    Ама повеќе ги жалам тие луѓе што простиле неверство отколку што тие што изневериле.Не знам дали е храброст да простиш такво или треба да си доволно глупав и без памет да поминеш преку тоа и себеси да се измачуваш.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. hapyygirl

hapyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    jas sum mnogu protiv nerevstva i nikojas do sea nemam iznevereno nikoj partner so e bil so mene bidejki ne sum sakala nikogas da gi povredam ako veke se gleda krajot da se razdelime na prijatelski nacin sekoj po svoj pat a ne taka megu toa po mene neverstvto od strana na maskite ponekogas moze i da se oprosti bidejki so tekot na vremtro im zdosaduva samo so edna isla licnot pa sakat malku promeni i sl megutoa sekogas na prvata svojata i sigurnata si se vrakat
    [mod-kirilica:1bkv1e4d][/mod-kirilica:1bkv1e4d]