Форумџика на годината

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. Goddest

Goddest Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    42
    Месец време бев отсутна од Скопје, а со дечко ми сме заедно веќе година време. Не знам дали е можно да бил со некоја за тој период и сакам да откријам некако бидејќи тој не покажува никакви знаци а и таков карактер си е, нема шанса да дознаеш ако сторил нешто. Сега е на одмор со друштво т.е само другари и објави слика од една женска поточно го сликал нејзиниот задник и ја објавил сликата на фб. Не знам што се случува. Помагајте мои феминки ве молам. Ми требаат вашите совети ;(

2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Нe. Toлку просто и едностано, што има тука за објаснување.

3. Goddest

Goddest Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    42
    Дали дечко кој има девојка би се осмелил да објави слика од задникот на некоја таму?

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    9.098
    Goddest,какви слики какви задници објавување :^) ?Oди таму тресни му еден шамар и прашај го зошто објавил таква слика цц не ми се верува месец дена те немало он што прави :x

5. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Никако. Тоа го прават само недоволно зрелите “мажи“. :D

6. JohnLennon

JohnLennon Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Се зачленив бидејќи прочитав доста интересни темички на ова форумов. Јас бев изневерена од дечко ми. И тоа беше само бакнеж, без односи или слично. Се случи во периодот кога премногу се расправавме, му се понашав на секој можен начин, и ете тоа едноставно се десило. Враќање нема. Неможам да го вратам времето и да ја сменам грешкава. Фактот дека бил со типка во рок од 15 минути и се лапал со неа, да одвратно е. Најмногу во таа ситуација, ја ценев неговата искреност. Јас не дознав од некоја сосема друга особа, туку од него. Ми кажа како било, бидејќи сакав да знам. Првите месеци бев ладна со него едвај ме натера да искочиме, но можам да кажам дека има една позитивна работа. Ни се подобри врската, не бев онаа што се понашаше стално, ни стана стабилна врската. Мислам дека секој заслужува шанса. Но, не би му простила ако го направи тоа повторно. Се гледаше дека се кае, и знам дека немаше воопшто чувства спрема нив двајца. Ако имаше,воопшто немаше да му простев, без разлика колку го сакав. И јас порано пред да го искусам ова си викав нема никад да простам неверство, никогаш никогаш, па ете простив. И не се каам воопшто. Самиот ми покажа колку ме сака и колку му значам со дела.Веќе помина година и повеќе откако се случи тоа. А за заборавање, нема никогаш да заборавам, сум простила, али не заборавам. :)

7. Claire

Claire Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    164
    До неверство доаѓа кога нешто недостасува во врската, па едниот од партнерите си го бара на друга страна. До душа сите различно, обично изневеруваат недозреани мУжи,па и жени! Статистички гледано, повеќе изневеруваат жените,само што ретко се дознава! Но да не навлегувам во други теми.

Јас.. Нема да простам. Зашто!?
    Јас лично никогаш нема да изневерам, во било каква состојба да сум. Прво ќе прекинам, па потоа ќе си бидам со друг. :!: И нема да можам да продолжам со таков човек покрај мене, цел живот јас да имам сомневање. Ќе се уништувам себеси. Таков карактер сум што не кажувам се, многу работи си ги чувам за себе, ќе пропаднам, ќе пукнам нема да кажам на никој од срам, само мене ќе ме јаде внатре. А на себе да си го направам тоа, не.

Ах и ова, не ве разбирам како тоа би простиле,а не би заборавиле никогаш?
    Не ми е јасно, епа зашто тогаш простување,ако не е заборавено!? Како ќе се одвива врската,како ќе си тече!? На кое ниво ќе биде довербата, ма што зборам јас, дали воопшто ќе ја има !? Како понатаму!?
    Кога веќе се изјаснувате дека сте простиле,или би простиле, зашто кажувате но не заборавено! Епа како функционирате!? Не ми е јасно! Кога веќе е простено, треба да е и заборавено,за нормално да продолжи врската! Или пак на секоја караница ќе се спомнува тоа!? :?:

8. Stronglady

Stronglady Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    15
    Не бидејќи да ве сакал немало да направи таква грешка :)

9. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Неверство во долга врска или во брак. Едно големо НЕ.

10. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Pfff kolku ima devojki/momci pa partnerite im imaat shvalerki,a ti za edna slika ;) Se shalam ;)
    Zatoa treba da se otvaraat ochite i da se gleda so kogo chovek ke gradi idnina,da se zapazi i dali mu sharaat ochite levo-desno(eden megu prvite znaci na partnerot dali e tezhok shvalerchina)oti ako se zveri po drugi,lepi sliki od drugi,komentira(ne soodvetno) za sprotiven pol turi mu pepel na takov,takov i vo vrska i vo brak isti ke si bide.

11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Епа сега ако е ставил некоја слика од Адријана Лима, мислам сите си фантазираа за недостижното, но ако е од некоја што лично ја познава, е тука... :?:

12. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    ми се гади од самата помисла што бил пред мене со други :lol: па камоли да ме изневери колку и да го сакам нема да му простам никогаш...

13. IamOnlyYours

IamOnlyYours Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    ТОЈ ШТО САКА ИСКРЕНО НИКОГАШ НЕМА ДА ЈА ИЗНЕВЕРИ СВОЈАТА
    ЉУБОВ И НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ НАЈДЕ ВО СИТУАЦИИ НА ИСКУШЕНИЕ -
    ДАЛИ ДА СЕ ОПРОСТИ , Нммм ТОА Е ДИСКУТАБИЛНО И КЕ НАПИШАМ ВО ДРУГА ПРИЛИКА СТО МИСЛАМ ОКОЛУ ТОА
    СИГУРНО НЕ БИ - ДОКОЛКУ ТОА ГО СТОРИ ТОГАШ ИМА СКРИЕНИ ЖЕЛБИ И ФАНТАЗИИ ... ПРАВИОТ НИКОГАШ НЕ БИ ГО СТОРИЛ ТОА ....
    ТОЈ ШТО КОЈ ГО ИМА ОНА ШТО ГО САКА , УСРЕЌУВА , ИСПОЛНУВА НА СЕКОЈ МОЖЕН НАЧИН НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ЗАГЛЕДУВА - ``РЕГИСТРИРА`` ДРУГИ ОСОБИ - ТОА СЕ ОДНЕСУВА НА ДВАТА ПОЛА :hai:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. green-angel

green-angel Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Искрено јас не би простила без разлика колку таа личност ми значи,а мислам дека и не постои некоја што би простила. Убаво било додека сето тоа траело. Но, пред да бидеш во врска со некого треба прво подобро да го запознаеш да видиш каков карактер има, секако и да биде убав и да не е женкар да те сака и ти да го сакаш него да бидете искрени еден кон друг . Но, ретки се тие што се верни и што не се женкари. ;)

15. ivannax

ivannax Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    42
    Во никој случај не смее да се прости.

16. bubu123

bubu123 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Според мене неверство не треба да се прости, бидејќи штом партнерот те изневерил значи не те сака, и не гледам потреба веќе да се остане со него... Не прифаќам изговори како пијан бев и слично, секогаш може да се најде начин да се контролира, доколку стварно сака..

17. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    91
    Не,никогаш не би простила неверство бидејки ако еднаш направи такво нешто ќе го направи и втор пат :envy:

18. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Што е до мене не простувам неверство и ако дечко ми ме изневери очите ќе му ѓи извадам :devil:

19. LakeGirl

LakeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    Јас лично не би простила. Штом еднаш се прости, дечкото или мажот ќе сфати дека тоа проаѓа. Е не може тоа така! :) Следната прилика што ќе му се укаже, пак ќе изневери, само многу повеќе ќе пази да не биде фатен.

Еден мој пријател има негова скрипта за следење на разговори преку Скајп. Тој тоа го прави за родители кои сакаат да знаат што нивните деца разговараат на скајп и со кого разговараат. Еднаш така една клиентка му побарала тоа да го направи и за акаун кој го користи мажот и, и имало што да се види. Преку 200 страни ноќни интимни разговори со некоја пријателка.

Ако се сомневате дека има нешто, доста е веројатно дека има. Инстинктите не не лажат. Жената тоа најдобро го чувстува.

20. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Во последно време, преку една организација, запознав многу девојки кои се од неколку европски метрополи. И така низ муабет со неколку од нив со кои се зближив, зачнавме слична ваква тема. Јас им кажав дека во Македонија веќе нормално е личноста која расипува нечија врска да е некоја блиска другарка. На нив им беше по малку чудно тоа. Јас пак отсекогаш сум мислела дека тоа во останатите земји ите како повеќе се практикува, но ете грешка сум била.

Taka да отварајте си ги очињата.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.