Неверството и лагата не се грешки туку избор што личноста свесно или несвесно го прави.Ако ја слушнете познатата фраза: „Грешка беше…“ не дозволувајте партнерот да се скрие позади зборот „грешка“.Луѓето сами избираат дали да ја оправдаат или изневерат довербата што некој друг им ја дал .
Во никој случај не би го простила тоа,зашто ако тоа се деси еднаш ќе има и втор пат колку и да се кае тоа никој неможе да го смени.
одекогаш бев против тоа..секогаш викав никогаш нема да простам,но сепак простив...се деси на почеток на врска сепак небеше при себе,му простив но го мачев(му се понашав),бев одвратна 5месеци трпеше правеше се иии уште се кае што го направил тоа.Кога ќе си подразмислам кривоми е невикам не,но сепак сигурна сум дека нема пак да му сe повтори
Знаеш како викаат-ако неверство се случи еден пат,може но и не мора да има втор,ама ако има втор пат,со сигурност ќе има трет. Надевам се ти ќе ја побиеш оваа теорија!
Никогаш! ако те изневерил не заслужува да те има. Точно е дека повеќето машки не се верни за жал и затоа многумина нема да те заслужуваат. Но, кога ќе го најдеш оној кој ќе те сака сама ќе почуствуваш дека нема никакви шанси тој да те вара.
Зависи од ситуацијата и од личноста која е покрај мене,прво би размислила добро да не е грешката во мене ,не дека е тоа оправдување,ама ќе мислам да не несвесно сум го поттикнала на тој чекор,доколку е таква работата ќе простам само еднаш а втор трет пат нема ни да дозволам да има
Никогаш не би простила,колку и да го сакам.Едноставно,кратко и јасно.Јас за него повеке не постојам.И нема да се лажам со тоа дека нема да му се повтори.Кој излажал еднаш ке излаже пак,кој изневерил еднаш ке изневери пак. Тоа значи дека не ме цени. И не е грешка. И не постои оправдување за тоа. Ако сака со друга,нека ми раскине мене,па тогаш може со која што сака да прави,ама додека е со мене не може со друга да биде.
Зависи од ситуација. Поголемо неверство може да се каже дека е да сака некоја друга а да е со тебе, отолку само еднаш да замини со друга. Сепак ни едното ни другото не е оравдување.
Целосно се согласувам! :up: Незамисливо ми е возрасна личност да се вади на тоа "грешка" за ваква работа. Сите имаат избор, само не сите имаат цврст карактер. Инаку да си кажам, НИКОГАШ не би простила неверство. И не се водам по тоа дека ако еднаш се случило ќе се случи и втор и трет пат, такви реченици мене лично не ми значат ништо бидејќи не може да се генерализира. Не знаеме ние кој, како се чувствува и дали ако еднаш се случи би го направил пак истото. Така што мене ми е доволно да знам дека еднаш се случило и да ставам крај, за понатака никој не може да знае. Штознам, мене лично би ми било болно ама би издржала машки. Се знам себеси и знам дека ќе ставам крај и крај ќе биде засекогаш. Прво ако некој вистински сака нема да го направи тоа, тргам од себе, буквално никогаш не сум ни помислила на друг дечко, а не да изневерам, така што од старт ќе знам дека не ме сака и дека не сака да биде со мене. Второ, ќе знам дека не е личност каква што јас сум мислела дека е, ќе сфатам дека е манипулатор, довербата моментално ќе се распадне, ќе сфатам дека не бил искрен како што јас сум мислела, почитта што сум ја имала исто така моментално ќе исчезне и толку. Без доверба, без почит, без љубов и да сакам таквата врска да продолжи нема да трае ни две недели. Само измачување би било и за двајцата. А да не зборам дека и ќе ми се згади од него за цел живот. Да бил со некоја и после мене да ме гушне, бакне или после се со мене односи да има... НЕМА ШАНСИ. Цело време филмови ќе си правам и ќе си замислувам. Ќе ми биде одвратен што ќе го гледам, а не да ме допира. Ниту па би му враќала или не знам ти што, тоа па уште по мизерно и долно ми е. Ако тој бил кретен и ако тој решил да биде ѓубре и да се погази себе, зошто па јас да бидам како него. Всушност со тоа само ќе покажам дека и јас не сум ништо подобра и дека за една одмазда спремна сум да паднам премногу ниско, што ни најмалку не вреди. Абе само чао, пријатно, среќен живот, не ми се појавувај пред очи и крај. Поголема казна од рамнодушност има ли? Така што бидете сигурни дека некој ако вистински ве сака и почитува нема да ве изневери. Па макар и Андријана Лима да му се соблече... А тој што не ве сака, само ќе си бара изговори и ќе се вади на познати, ефтини оправдувања на кои во никој случај не треба се верува. Сакајте се себеси, почитувајте се себеси и не простувајте вакви одвратности зашто бидете сигурни дека секој ама буквално секој заслужува подобро од вакво нешто.
Ќе те боли и вака и така. Не разбирам која е разликата ако ми раскине и после 2 дена фати друга девојка, или пак обратно, прво девојката-па раскинувањето.
Баш за болдираното сакам да кажам. Точно дека е така... Познавам другарче а ја знам и женска му. На одмор ја изневери. Потоа по 2-3 недели од одмор повторно се сретнаа со девојката од одмор. И бидна тоа што бидна...знаете веќе. Пред неколку денови ми кажа дека повторно се видел со таа од одмор. А неговата женска сеуште не знае,сеуште се во врска. Значи ете - еднаш ја изневери на одмор...и продолжи да ја изневерува. Жал ми е за девојчето(женска му) ..
Никогаш не вели никогаш ама јас познавајки се себеси не би можела да поминам покрај тоа.Ако еднаш ме изневерил може пак и пак и пак.И дури и да простите на некого неверство сепак нема ништо да е како порано и на секоја караница ке му го префрлувате тоа. Јас имав сл ситуација со тоа што јас го бев изневерила партнерот и иако тој неможеше никако да дознае утредента не можев да издржам му кажав и раскинавме и со тоа си ја упропастив врската
Мислев дека би можела да простам неверство се додека не го запознав сегашниот дечко. Него не би му простила ни лага.
ако се мисли на тоа да ме изневери мм....не знам....мислам дека единствено поради децата би му простила...ама НИЗ НОС ќе му го извадам неверството, и после ќе се разведам... Спојлер се разбира у некоја далечна дадена прилика ќе ги изедначам резултатите а доколку ме изневери роднина, пријател или личност на која и верувам...е тоа не простувам...нема шанси
Jas doziveav neverstvo od soprugot! Zaedno sme 19 godini, 12 vo vrska i 7 vo brak i imame 2 prekrasni deca. Da, izminatava godina brakot se svede na sluzbena komunikacija vrzana za decata, no samo izminatava godina, ostanatite bea prekrasni. Mnogu go sakam, poveke od samata sebe i koga ne e do mene kako da mi fali organ od moeto telo (ova cuvstvo e nepromeneto, bez ogled na losta godina). Neverstvoto se slucilo i traelo 8 e... meseci, iako, spored nego, imale seks 3 pati. Samiot fakt sto traelo dolgo i sto e skoro paralelna vrska, me izmacuva do tolku sto, iako prostiv vo istiot moment, me izluduva sekoja sekunda. Da, ja znam sopstvenata vina kako udel vo ovaa tragedija i da, imam dve deca koi zasluzuvaat harmonicno semejstvo i dvajca roditeli koi gi sakaat neizmerno mnogu! Vozrasna sum, trezvena i prilicno racionalna, no ova e klasicno pomatuvanje na umot. Se mi kaza, iako jas go fativ, no se doznav i placese kako malo dete, pritoa kazuvajki mi deka jas sum taa, deka samo mene me sakal i me saka, deka se cuvstvuval valkano, no seto toa bilo nacin da se najde resenie i pritoa se izgubil. Znam deka me saka, znam deka se kae i znam deka da moze, se ke izbrise. Ni, mene crvot me jade! Ne ednas, mozebi cuvstvuva nesto kon nea i samo prasanje na vreme e koga ke izlezeme od sokot i koga ke se svesti deka mozebi taa e taa, a ne jas, neznam dali da veruvam, neznam sto da mislam za sebe poveke - kolku samo bedno se cuvstvuvam! A, mnogu go sakam! Ocajna sum i pisuvam zatoa sto mi tezi, pa pomisliv deka poveke glavi se poumni od edna, iako sekoe neverstvo, kolku i da e vk osnova isto, razlicno se dozivuva, opravduva i pominuva. Blagodaram na site!
можеби не сум баш компетентна да ти солам памет, сепак друго е кога има деца а друго кога си само во врска. Ама ти сигурна ли си дека си спремна и да простиш,а пред се да заборавиш. И ако стварно те сакал зошто не прекинал одма со таа, туку сигурно уште ке одел по други ако ти не си дознала. можеби навистина се кае ама како ке ти е секојпат кога ке се задржи на работа, или ке излезе некаде, нема ли да ти се јави сомнеж дека е пак со неа или со некоја друга,тешко е да се справиш со тоа. Сепак не е лесно бидејки имате деца, ама ако веке не оди подобро е на време да се прекине. подобро за децата да имаат разведени родители, отколку да живеат со родители кои секојпат ке се караат, тепаат, ке знаат дека татко им води КУРВИ,незнам треба мнооооооооооооооогу да размислуваш. Знам дека не ти помогнав многу ама ке кажам само едно, еднаш исцепаната слика колку и да ја лепиш никогаш нема да биде како што била, исто е и со довербата. поздрав
Жените имаат само една маана и не е само поговорка него чиста вистина....често забораваат колку вредат Да сум на твое место не би му опростила....разлогот би бил јасен кога еднаш изневерил врската веќе никогаш нема да биде иста....исто како кога носиш кола на сервис крпи ја крпи ја ама до кога,.разнишаната доверба тешко се гради од почеток често после таа грешка се урнува кога ќе стигне до пола и многу е тешко повторно да биде целосна. Јас незнам каков е односот помеѓу сопругот и вашите деца, ама би сакала да ти споделам едно искуство со моите родители.......тие од секогаш се жртвувале и останале заедно само поради нас но секој ден следеше доза на расправии и дерење тоа многу лошо влијаеше на мене и сестра ми......ако се жртвуваш само поради нив да го спасиш бракот би била лоша одлука бидејќи кога и да е тие ќе осетат дека нешто не е во ред и повеќе ќе патат кога ќе ве гледаат вас несреќни.... подобро размисли си која ќе биде твојата одлука за понатаму во животот...бидејќи после таа одлука ти следи сосема нов живот и нетреба да се избрзува често избрзаните одлуки се грешни.
Не,затоа што штом еднаш се случило преголема е веројатноста да се случи повторно.Затоа што нема да биде исто како порано.Ќе се чувствува некоја празнина која секогаш ќе стои како мост меѓу нив.Затоа што ако врската била доволно силна и полна со љубов немало ни да се помисли на неверство... Значи не.