Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    170.435
    Простувам, попушам, ама не и пред ова. Никогаш. Ако решил да направи еднаш грешен чекор - ќе направи уште еднаш.

2. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Во никој случајј...ако се случи неверство..батали љубов...нема тука љубов..дефинитивно!!! залажување само :)

3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Не сум била дојдена до таа ситуација да простам неверство , ни па сум била изневерена барем колку што знам јас 8) индивидуално е доста ова прашање, не знам како би постапила во тој момент , можеби би простила и би се правела како да не било ништо а можеби би му ги ископала очите него. познавам многу кои се силеле и тврделе јас вака јас така ама на крај го подвиткале опашот и си дремеле само да не ја изгубат саканата личност поминувале низ се, е па сега ни тоа не е во ред , не може за да го задржиш некој да дозволиш да те гази на секој можен начин ;)

4. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    јас сум моментално во ваква ситуација каде што ме извара дечкото пред некој ден...
    не знам што да правам ич..ама баш ич..

(типот мислејќи бидејќи е далеку нема да дознаам ако не ми каже, а не му се веруваше дека дознав пола саат после настанот :lol: )

5. kiki.love

kiki.love Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    дефинитивно да не се прости. :!: ако доволно ве сакал девојки он немало да има потреба да го направи тоа! јас порано бев во таква ситуација, му простив, и што се случи? повторно ме изневери :@ и знам многу други случаи каде што било така, простиле дека го сакале, неможеа животот да го замислат без него и пак им беа набиени истите рогови.

6. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.347
    Јас простив. Не прашувајте како ама простив и сеуште сум со истата личност.
    Патем неверството беше пред 5 години.
    И да додадам дека воопшто не се каам што сум простила, врската ни се промени на многу подобро...

Но, :!: сега да ме изневери после толку убав период поминат заедно, нема простување, друго беше тогаш кога бевме мали. Заедно пораснавме и сега размислуваме за многу посериозни работи за разлика од тогаш.

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    Сите пишувате не,никако никогаш не би му простила,а да се најдете во таква ситуација и незнам баш дали ќе зборите така.
    И јас бев иста кога и да се отвореше таа тема јас си стоев зад тоа дека никогаш не би простила..ама кога дојдов во ситација кога ми збореа дека ме изневерил и и јас се сомневав во тоа..тогаш и немислев баш така..не беше лесно да му кажам ајде чао,ме изневери,а јас неможам да ти простам оди си.
    Се затварав дома и размислував дали да му простам..да,несакав да бидам со некој кој ме лаже и изневерува ама го сакав премногу за така лесно да се откажам од него..
    Сепак за среќа на крај испадна дека е само празни разговори од неколку девојки кој ми беа "другарки".
    Па после тоа не размислувам баш така..сега после толку долго време нема да му простам зашто долго сме заедно и ако ме изневери нема да можам да му простам..ама да го направеше тоа кога бевме пократок период заедно може и ќе му простев...

8. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Не сум била во таква ситуација и дај боже и да не бидам никогаш, но имам еден став и мислам дека и тогаш ќе стојам на истото.
    Доколку неверството не е планирано туку се случи спонтано, на излегување се запознаваат се случува нешто меѓу нив, подоцна се кае, ми признае,после таа ноќ веќе не се види со таа девојка, нема размена на телефони или било каква комуникација можеби со тешко срце ќе простам.

Но, доколку се е планирано се знааат па комуницираат на фб, се слушаат, се видуваат, трае тоа со денови, недели, месеци, недај боже и со години и подоцна да ми признае со надеж ќе простам никако. Во никој случај тоа ни во врска ни во брак нема да го простам.
    Не е само изневерување во прашање, тука има и лажење, сите тие денови додека со неа се гледал а мене ми измислувал приказни онаму сум оваму сум, мене ме гушкал а на неа мислел.
    Не не тоа никогаш нема да помине кај мене.

9. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    A што ако не е ни планирано ниту случајно.
    Пример машкото има женска. На одмор заминува со другари и таму се запознава со едно девојче. Остануваат сами ( случајно) и ниту едниот ниту другиот не дава повод да си заминат. После 3-4 часа муабети и сл машкото превзема чекор и започнува нешто со девојката. Цел одмор го поминува со неа СВЕСНО иако знае дека има женска. Си разменуваат и броеви. Нема смелост да признае дека има женска се додека не се враќа секој во својот град. Е сега во случај неговата женска да дознае што мислиш би требало ли да му прости? :)

10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.807
    Никогаш не сум изневерила,и никогаш не би простила неверство(да чува Господ)не би можела да живеам со таа помисла...затоа што тој што сака никогаш не би изневерил :!:

11. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Мислам дека не треба да се прости. Сепак тој свесно поминува со нема неколку дена, за тие неколку дена сигурно се слуша со девојката и вели дека му недостига дека ја сака, а одкако го исклучува телефонот оди со таа таму. Сепак не е за простување.

Едно е само да започне нешто една вечер и прекинува со тоа истата вечер и признава. А друго е кога тоа нешто трае со денови.

12. AnaMKD

AnaMKD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    115
    Ма какво простување, поголема навреда од неверство нема, посебно за долга и пожртвувана врска. Осетив на своја кожа и фрлив во вода 4 годишна врска. Кога тој можел да не размислува за последиците, така и јас решив да ставам крај. Еве и после 2 месеци како не сме заедно, сеуште боли и знам дека уште долго ќе боли. Ама дојдов до констатација дека неможам повторно да бидам интимна со тој човек и тоа е тоа.

На vokica, LaraSolare, Ilinaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  13. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Ме изневериле и простив, но не за долго. Се измачував после тоа, а и него и никогаш повеќе не беше како претходно. Одвратно е чувството да дознаеш дека те изневерил/а.

На vokica и kristii им се допаѓа ова.
  14. femtinka

femtinka Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    jas licno ne prostuvam takvi raboti. ako covekot so koj sum zaedno moze da mi bide najbitniot, da go sakam i da go pocituvam ( ma i da ne go sakam tolku nema srce da imam takva podlost da mu napravam!) togas ocekuvam toa sakanje i respekt da bide dvostrano. koga ke vidam deka ne e. ednostavno se povlekuvam. i toa e toa sto sekoja devojka treba da napravi. ima i drugi maski na svetot, koga mozes da bides korektna i ekstra devojka zasto da ne si najdes takov decko?

15. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    НЕ! Никогаш не сум изневерила и се надевам никогаш и нема да бидам. :) Доколку вистински се сака не се повредува тој/таа без разлика што и да е.

16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.574
    Луѓе значи,се случува да се лизнеш и да паднеш на снег и лед,а да се лизнеш и паднеш во туѓ кревет ,тоа не е случајно туку свесно.
    И ако се влезе во друга врска тоа е само и само заради тоа што партнерот не се сака.Кратко и јасно.
    А дали да се прости или не,горенаведеното го покажува мојот став.

На cresa-jagoda, Ilinaaa и Daydream им се допаѓа ова.
  17. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    577
    Нема поголемо понижување од ова, барем за мене. Никогаш, ама баш никогаш не би простила колку и да го сакам и колку и да ме боли.

И уште нешто, ако ме изневери некој кој не ми значи многу, едноставно на игнор ке го ставам и нема да се замарам околу него, арно ама ако ме изневери некој кој премногу се трудел околу мене за да ме добие и ми ветувал толку многу работи, некој со кој имам поминато премногу.. како со овој што го имам сега.. Ке плати. А знам и на каков начин. На начин кој многу ке го боли и многу ке изгуби..
    Затоа што знае колку сум била повредена и колку имам поминато низ животот.. и тоа да ми го направи. Е нема бе.. |(

Отсекогаш сум викала, нека ми се скара прво, па после нека прави што сака.. така многу повеке би го испочитувала отколку да проба да ме заебава.

Некој ке рече сурова е одмаздата, јас ке речам уште посурови се тие што те поттикнале на неа. Мило за драго. ;)

На AnaMKD му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dence

dence Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    Не..Моето мислење е:АКО НЕКОЈ ИЗНЕВЕРИЛ,ЗНАЧИ НЕДОВОЛНО САКАЛ,И НЕ СЕ ДАВА ВТОРА ШАНСА.

19. LalitaGrosa

LalitaGrosa Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    18
    Јас му имам прегледано преку прсти (да не кажам му простив) и сеуште сум со него. Ама да има однос со друга ... ма ќе му го исечам на парчиња и ќе му го фрлам. Се смувал со една на новата година лани али затоа цела годна му ја зборам. Не дека му простив ама ајде може и мене да ми се случи да се смувам со некој. Ама стварно да ме изневери.. никогаш нема очите да ми ги види колку и да го сакам.

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    11.308
    Би простила но :!: , под услов далеку од мене да е, тоа е дефинитивно крај ! Би простила ради себе, не сакам душата да си ја разјадувам, да се нервирам, да се полнам со омраза, или пак да враќам со иста мера, тоа во никој случај не ! Не би можела да се замислам да ме изневери а јас сеуште да бидам со него, не знам да сакам некој кој не знае да ме сака и цени, некој што не знае да ме почитува, зошто ми е ? За да ме повредува ? Не благодарам . Сакам покрај мене вистински човек, во чии очи се гледа љубовта што ја чувствува кон мене, искреноста, а јас тоа го имам, се надевам ќе трае вечно :) .