Неверство – да се прости или не?

Discussion in 'Врски' started by Karma, Jan 24, 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

491 vote(s)
    19.5%
  2. Не

2,031 vote(s)
    80.5%
  1. Hipica

Hipica Форумски идол

Демек штом не и‘ го пикнал пенисот во вагината, туку само и‘ го закопал јазикот в грло, тоа не е право неверство.
    Си го мамиме и ние умот.

2. Silver.E

Silver.E Популарен член

И утре кога ќе те изневери пак (или досега сигурно пак те има изневерено) друг ќе ти е крив ! :fubar:

А, ако и тебе може да ти се случи да се смуваш со некој, оди мувај се, што бараш во врска кога си незрела за врска ? :puke:

Inola likes this.
  3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Ти ниту си му простила, ниту си му прегледала преку прсти, ти си оставила џокер во случај да го изневериш, бидејќи ќе можеш да ја завртиш топката кон него и муабетот ќе биде: И ти мене ме изневери на таа и таа прослава на Новата година- сега сме квит!
    И да не заборавам, тој стварно те изневерил со јазикот, да не му го исецка на парчиња случајно?

4. pikolino

pikolino Истакнат член

Што знам само сексот да е неверство јас мислам дека бакнежот е поголемо неверство ,за да бакнеш некого треба да почуствуваш нешто кон таа особа

5. Roxana

Roxana Истакнат член

Не :) Не изневерувам и за возврат очекувам момчето да не ме изневери. Секако, не можам да му ставам катанци, ако сака слободно нека оди ама ако дознаам јас нема да му простам. Ќе ја завршиме приказната.
    Сметам дека ако некој те изневери не те сака, не те почитува доволно и дека ако еднаш се прости неверството ќе се повтори.

6. Cka

Cka Форумски идол

Изневеруваат само луѓе кои се со мала самодоверба и глупи луѓе. А кој сака да биде со глупи луѓе?

7. flower08

flower08 Активен член

Сите викате нема шанси, али ја викам дека од неверство до неверство постои многу разлика. На пример јас имам изневерувано али мислам дека имам оправдувања. Затоа ако некогаш дознаан (недај боже) прво ќе размислам мнооогу добро како ќе продолжам и дали ќе ја продолжам врската. Знам дека нема веднаш да ставам крај.

8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Неверствата може и да помогнат да се подобри односот со оглед на тоа дека после прељубата, жените чувствуваат самодоверба и сoгледуваат што им фалело во врската, заради што го подобруваат и својот однос кон нивните партнери. (себично, во секој случај)

Истражувањата покажуваат дека денешните жени изневеруваат исто колку и мажите, но жените се многу помудри во прикривањето на трагите.

Најискрено, мислам дека шансите да простам неверство се 50:50. Нормално дека никој не сака да биде изневерен и сите викаат дека никогаш нема да простат ама СЕПАК не е мал бројот на тие што простуваат. Никогаш нема да знаеш се додека не ти се случи такво нешто. :|

9. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Лага НИКОГАШ не простувам, неверство би простила еднаш за втор пат сањај :)

10. smiley22

smiley22 Истакнат член

Ако те изневерува значи не те лаже? :D

Daydream likes this.
  11. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Не им ни верувам многу на луѓето што изневеруваат . Тие што ги изневеруваат партнерите , ги изневеруваат и пријателите . Кога можат некој со кој го делат креветот да го изневерат и пак да легнат во истиот без или со грижа на совест што останува за пријателите . Тие што изневеруваат сами се понижуваат и за жал докажуваат дека сеуште (и во голем број) има мали луѓе кои потпаѓаат на ниски страсти . Не прифаќам ни психичко неверство од типот допишување , флертување , лајкнување слики на непознати девојки или познати за кои се знае дека не се другарки. Ниту сум изневерила , ниту сум помислила да изневерам , само исклучителни личности можат да одолејат на искушенијата и јас се трудам да се градам себе си како личност во таа насока , а не да докажувам наоколу колку сум несигурна во себе и да проверувам дали уште сум посакувана од други мажи .
    Не се секирај мила , се се враќа , ако не ти врати тој , ќе ти врати некој друг , важно се се враќа , се се плаќа и да не се дознае нашироко и партнерот да не дознае , правдината не бега никому , таа секогаш си знае што и кога да врати ;)

12. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

според мене неееее би простила неверство, еднаш таква грешка направив затоа што мислев дека некој се променил и е искрен, ама не вределоооооо верувајте. Kој го направил тоа грдо дело еднаш, во најголем број случаи ке го повтори истото........

bubamara12345 likes this.
  13. vokica

vokica Нов член

Ха... можам да го разберам и да прифатам објаснување ,но не можам да простам.Како и да е ,трба да се биде доблесен и да се признае дека љубовта згаснала,ја нема повеќе и дека е некој друг во игра а не да се лаже под било каков изговор

14. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Тоа е тешка одлука више .. зависи од ситуацијата

mili4ka123 and bubamara12345 like this.
  15. poenta

poenta Форумски идол

Не би простила неверство.Ако еднаш се случи,значи дека има причина.Ако се прости,голема е веројатноста да се повтори.Со партнерот сме разговарале на оваа тема и тој го знае моето мислење.

Femina777 and vitomir like this.
  16. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Не сум размислувала на оваа тема,ја има мојата доверба комплетно.
    А доколку се случи тоа нека бега што подалеку,нека се сели оти ако мое око го сретне ќе има кастрење :D
    Таква сум,кога ќе ја издаде мојата доверба не само што нема да му простам тоа е мање битно после што ќе следи ќе е интересно :D

vitomir likes this.
  17. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Ма какво простување, :swear: мрш у 3 лепе... :lol: :fubar: .

Rubiii, Femina777 and AnaMKD like this.
  18. Femina777

Femina777 Популарен член

Никогаш не би простила :!:

19. Ella.David

Ella.David Истакнат член

Јас не сум нова на форумот,ве следам често но не коментирам.Но ете имам голема макаа..во дилема сум дали да ставам крај на врска или не но сепак 2 години не се малку.Ако има некоја слободна да ми даде некој совет.. слободно нека ми пише во инбокс.. поззз :)

20. Twinkles

Twinkles Истакнат член

НЕ , Никогаш , тоа не е грешка..тоа е избор :)