Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Демек штом не и‘ го пикнал пенисот во вагината, туку само и‘ го закопал јазикот в грло, тоа не е право неверство.
    Си го мамиме и ние умот.

На cresa-jagoda, LaraSolare, BeautyAndTheBeast и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    И утре кога ќе те изневери пак (или досега сигурно пак те има изневерено) друг ќе ти е крив ! :fubar:

А, ако и тебе може да ти се случи да се смуваш со некој, оди мувај се, што бараш во врска кога си незрела за врска ? :puke:

На Inola му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ти ниту си му простила, ниту си му прегледала преку прсти, ти си оставила џокер во случај да го изневериш, бидејќи ќе можеш да ја завртиш топката кон него и муабетот ќе биде: И ти мене ме изневери на таа и таа прослава на Новата година- сега сме квит!
    И да не заборавам, тој стварно те изневерил со јазикот, да не му го исецка на парчиња случајно?

На srcence1607, LaraSolare, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  4. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    Што знам само сексот да е неверство јас мислам дека бакнежот е поголемо неверство ,за да бакнеш некого треба да почуствуваш нешто кон таа особа

5. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Не :) Не изневерувам и за возврат очекувам момчето да не ме изневери. Секако, не можам да му ставам катанци, ако сака слободно нека оди ама ако дознаам јас нема да му простам. Ќе ја завршиме приказната.
    Сметам дека ако некој те изневери не те сака, не те почитува доволно и дека ако еднаш се прости неверството ќе се повтори.

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.114
    Допаѓања:
    135.386
    Изневеруваат само луѓе кои се со мала самодоверба и глупи луѓе. А кој сака да биде со глупи луѓе?

На LaraSolare, tessie, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. flower08

flower08 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Сите викате нема шанси, али ја викам дека од неверство до неверство постои многу разлика. На пример јас имам изневерувано али мислам дека имам оправдувања. Затоа ако некогаш дознаан (недај боже) прво ќе размислам мнооогу добро како ќе продолжам и дали ќе ја продолжам врската. Знам дека нема веднаш да ставам крај.

8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Неверствата може и да помогнат да се подобри односот со оглед на тоа дека после прељубата, жените чувствуваат самодоверба и сoгледуваат што им фалело во врската, заради што го подобруваат и својот однос кон нивните партнери. (себично, во секој случај)

Истражувањата покажуваат дека денешните жени изневеруваат исто колку и мажите, но жените се многу помудри во прикривањето на трагите.

Најискрено, мислам дека шансите да простам неверство се 50:50. Нормално дека никој не сака да биде изневерен и сите викаат дека никогаш нема да простат ама СЕПАК не е мал бројот на тие што простуваат. Никогаш нема да знаеш се додека не ти се случи такво нешто. :|

9. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Лага НИКОГАШ не простувам, неверство би простила еднаш за втор пат сањај :)

10. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Ако те изневерува значи не те лаже? :D

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Не им ни верувам многу на луѓето што изневеруваат . Тие што ги изневеруваат партнерите , ги изневеруваат и пријателите . Кога можат некој со кој го делат креветот да го изневерат и пак да легнат во истиот без или со грижа на совест што останува за пријателите . Тие што изневеруваат сами се понижуваат и за жал докажуваат дека сеуште (и во голем број) има мали луѓе кои потпаѓаат на ниски страсти . Не прифаќам ни психичко неверство од типот допишување , флертување , лајкнување слики на непознати девојки или познати за кои се знае дека не се другарки. Ниту сум изневерила , ниту сум помислила да изневерам , само исклучителни личности можат да одолејат на искушенијата и јас се трудам да се градам себе си како личност во таа насока , а не да докажувам наоколу колку сум несигурна во себе и да проверувам дали уште сум посакувана од други мажи .
    Не се секирај мила , се се враќа , ако не ти врати тој , ќе ти врати некој друг , важно се се враќа , се се плаќа и да не се дознае нашироко и партнерот да не дознае , правдината не бега никому , таа секогаш си знае што и кога да врати ;)

На lilybeth, cresa-jagoda, bubamara12345 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    според мене неееее би простила неверство, еднаш таква грешка направив затоа што мислев дека некој се променил и е искрен, ама не вределоооооо верувајте. Kој го направил тоа грдо дело еднаш, во најголем број случаи ке го повтори истото........

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vokica

vokica Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ха... можам да го разберам и да прифатам објаснување ,но не можам да простам.Како и да е ,трба да се биде доблесен и да се признае дека љубовта згаснала,ја нема повеќе и дека е некој друг во игра а не да се лаже под било каков изговор

14. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Тоа е тешка одлука више .. зависи од ситуацијата

На mili4ka123 и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.075
    Не би простила неверство.Ако еднаш се случи,значи дека има причина.Ако се прости,голема е веројатноста да се повтори.Со партнерот сме разговарале на оваа тема и тој го знае моето мислење.

На Femina777 и vitomir им се допаѓа ова.
  16. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    10.096
    Не сум размислувала на оваа тема,ја има мојата доверба комплетно.
    А доколку се случи тоа нека бега што подалеку,нека се сели оти ако мое око го сретне ќе има кастрење :D
    Таква сум,кога ќе ја издаде мојата доверба не само што нема да му простам тоа е мање битно после што ќе следи ќе е интересно :D

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Ма какво простување, :swear: мрш у 3 лепе... :lol: :fubar: .

На Rubiii, Femina777 и AnaMKD им се допаѓа ова.
  18. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    Никогаш не би простила :!:

19. Ella.David

Ella.David Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    17
    Јас не сум нова на форумот,ве следам често но не коментирам.Но ете имам голема макаа..во дилема сум дали да ставам крај на врска или не но сепак 2 години не се малку.Ако има некоја слободна да ми даде некој совет.. слободно нека ми пише во инбокс.. поззз :)

20. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    НЕ , Никогаш , тоа не е грешка..тоа е избор :)