Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. Katty-Lolly

Katty-Lolly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Не...после простено неверство ништо не е исто...тој/таа (што изнерерил) секогаш ќе живее со страв дека кога тогаш ќе му вратиш, тој/таа (што бил изневерен) секогаш ќе живее во страв дека повторно ќе биде изневерен, и ќе биде ;)

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bemmy

bemmy Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
    Никогаш, ама баш никогаш не би опростила неверство! Безразлика дали се работи за љубовно или пријателско неверство. Ги мразам неверствата, ги мразам од дното на душата и дефинитвно никогаш не би опростила неверство. :!:

3. Insatiable13

Insatiable13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    367
    Ако премногу го сакам, имало бланко доверба а тој ја изневерил, јасно и гласно НЕ.
    Е додуша ако не е нешто мн озбилна врската и ако не сум нешто мн приврзана за него, да, би простила. Секому му се случуваат грешки. :)

4. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    НЕ! ако му простиш тој ќе продолжи да изневерува со мислата -пак ќе ми прости

5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Никогаш! Под никаков услов не оправдувам неверство. Дури и да ми кажи некој дека си ја изневерил девојката или дечкото, и тој ќе ми се одмили.

6. miss.bitch

miss.bitch Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    неверството во никој случај неможе да се нарече грешка,тоа е мнооогу свесна постапка.. е не е свесна кога станува збор за силување,а за своеволно да впуштиш кај друг,е свесна работа.Неверство не простувам во никој случај ! Ако сум била доволно квалитетна не би дошло до тоа ! од квалитетни личности,квалитетна врска,а во квалитетна врска нема место за такви `гнасни`мисли,а камоли дела.

7. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Откако еднаш ќе се изневери, тоа станува навика. Зошто неверство, кога едноставно можеш да раскинеш па со кого сакаш оди? Многу сум против ова.

На miss.bitch му/ѝ се допаѓа ова.
  8. miss.bitch

miss.bitch Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    незнам зошто,со многу луѓе,другарки,иам праено муабет на оваа тема..Кога се отвори темава молчат,немаат конкретен став..а уствари,она што тие го мислат е дека изневерувањето е гаранција за долга врска,идеш со друг,се вратиш на стариот,он иде со друга па пак дојде кај тебе,мислам тоа кога се скарате макар и да биде на недела дена,обавезно да се пополни празнината и као морално е да се иде со друг/а.Ете имам еден другар,има женска,идат скоро 6 години,она го изневерувала икс пати,он нејзе исто,е ете пак се заедно..и коа ги прашаш зашто тоа така се изневерувале?-Па скарани бевме.Место да живеат у надеж пак да се опростат,они ко да чекале да се скараат за да се испомуваат со други.. то ти је брате 21 век.. :talk: :fubar:

9. sweetieq

sweetieq Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Ма какво простување.. :)

Тој веќе престанал да ме цени во моментот кога отишол со друга, зошто да останувам во врска без почит? Зар јас ќе се надевам на светла иднина со него? Смешна е ситуацијата, да градам нешто врз рушевини. Малку луѓе има што ќе знаат да го ценат тоа што ме имаат? Пфф.. :)

Но сепак, тешко е кога ќе се случи при подолга врска, 2-3 години.. ми се случи мене, но бидна тоа што мораше да бидне. Чао, пријатно. :) Ништо не е исто, верувајте. А сега кога ќе ми текне, јас знам за еднаш, а којзнае колку пати се случувало тоа зад мој грб..

Ако не сакаш да идеш со мене, само кажи! Што е целта на изневерувањето, anyway?

10. Catherinee

Catherinee Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека не треба да се прости неверство, и да го простиш зарем ќе можеш да го заборавиш? и што сме направиле? само за џабе сме се нервирале за некој што не не ценел

11. LarsyLilly

LarsyLilly Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Никогаш не би опростила неверство!Па макар и да сум вљубена до уши во дечкото,го бришам од мојот живот..не за џабе рекле кој еднаш ќе изневери секогаш ќе изневерува или ако со тебе изневерил и тебе ќе те изневери.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Никогаш нема да можам да простам неверство :)

13. blondy3333

blondy3333 Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site
    Nova sum ovde i bi sakala vase mislenje.mazena so 3 mali deca,ljubov so mazot do beskraj,poubav brak zdravje,nema nisto sto fali,od domakinka do drugarka,i vecerta kurva vo krevet.znaci nema nesto sto bi falelo vo brakot kavgi i raspravii nikogas osven nesto sitno sto e normalno.ne sakam da ja objasnuvam cela situacija,mislam deka me izneveri bese mnogu pijan so eden prijatel izlezen.jas mislam deka me izneveri iako toj veli deka ne e taka deka samo mene me saka i mu e maka sto se sekiram za nekoj drugi bidejki prijatelov bil so taa devojka.go gledam deka e smenet so mene poveke vnimanie mi posvetuva i toj veli deka toa e bidejki se sekiram,se prodolzuva kako sto bese no jas kako da go smenam moeto mislenje i kako da go zaboravam toa taa vecer sakam da ja izbrisam kako da ne postoela i sekogas ke mislam deka sum izlazena i deka toj e bil a ne prijatelot.

14. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    ако мислиш на тоа дека имало нешто верувај дека имало.Од искуство ти кажувам ако има знаци дека се има десено тоа.Јас мислев долги три години дека ме има изневерно не признаваше и после три години призна.Женска интуиција е секогаш во право.

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.468
    Допаѓања:
    172.164
    Ова држи место обично мажите што изневеруваат после неверството и се улизаваат на жената дома да ја оправдат работава да не биде сумљиво а не се свесни дека с тоа се уште посумљиви ова го имам приметено кај 2 другарки мои кои исто мислеа дека ги изневерува мажот и двете кажуваа како им се лигавеле па злато да одиме на шетање на шопинг

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Зошто мислиш дека те изневерил?
    Кога бил излезен, не се јавувал на телефон? Или? По кој основ се сомневаш дека те изневерил?

Инаку во право е кристии, женската интиуција НИКОГАШ не лаже.

А и мажите се многу провидни, па со ова што демек повеќе внимание ти посветува, ако навистина те изневерил, сака тој самиот да си ја испере совеста, бидејќи штом кажа дека имате преубав брак, ако се случило неверство сигурно му е криво и тешко, па со тоа што ќе ти посветува внимание си прави да се чувствува самиот тој подобро.

Значи ова се само претпоставки, не мора да значи дека е точно.

17. Taccka

Taccka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    28
    Не се избрзува со ниту еден заклучок. Имаш право да се сомневаш и те разбирам. Од друга страна сигурна си во љубовта на твојот маж, тогаш гледај и понатаму да ви биде убаво. Ако навистина имало нешто (и било само тоа) и ако имате искрено однос - некогаш ќе ти признае. Доколку не те изневерил (како ти тоа го нарекуваш) - тогаш нема што да се грижиш. Се' ама се' Може да се случи. Колку и да се трудиме да останеме силни, истрајни и доследни на некои принципи, треба сепак на крј да сфатиме дека сме само луѓе, луѓе со многу желби и со слабости.
    Дали да се прости неверство или не - тоа секој за себе си знае. Секоја заедница е приказна за себе. Има секакви периоди во животот, добри и лоши, периоди кога сме сили и периоди кога сме слаби. Но, што и да се случува, доколку има љубов, разбирање и желба ба се истрае и да се биде заедно - преку одредени работи треба да се помине. Но пак ќе кажам, тоа секој за себе си знае најдобро. А љубовта не е нешто што само се случува ио останува такво за секогаш. Љубовта се гради. Особено во брак знаеме да се изгубиме, секојдневните проблеми и ситуации да влијаат на односот помеѓу брачните другари. Често несвесно си ги игнорираме потребите и желбите еден на друг.
    Но да не должам. Бракот не е дноставна заедница, љубовта не е едноставна и неверството не е секогаш она што ни се чини. Пред се' мислам дека не треба да не' плаши и треба да се биде во состојба отворено да се зборува за нештата. Доколку има тајни, негрижа и повторување на нештата - е тогаш треба да бидеме загрижени. Но треба да се потрудиме да не дојде до тој момент.

18. blondy3333

blondy3333 Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Znaci vaka zapocna se.bevme na slava kaj drugar nas so kerka mi najgolemata,se vrativme toj ne ostavi nas i otide vo kafana so ovoj prijatelot na 1 saat(toa ne e prv pat i nemalo nikogas nisto,no prijatelov skoro sekoja vecer e so razlicna i toa me plasi,a zena mu mi e drugarka) se razbudiv go nemase (i toa ne e prv pat ali pie so drugari i normalno mi e)si dojde za 5minuti otkako se javiv.sledniot den porucek mu stigna sms da ne kazuva nisto na prijatelot od taa devojka.I tuka pocnav jas so isprasuvanjeto inaku tipkata e mn ruzna i ne bi rekla deka ke odi so nea baska prv pat u zivot ja gleda a taa raboti kaj prijatelot.sega toj posle 1 mesec mi rece vo detali kako i sto bilo deka tie i trojca bile pijani i toj dodeka gi vozel niz grad tie pozadi se sureduvale i na kraj toj koga ja odnel doma i rekol sega sakam svirka za da ne kazam na zena mu i taa rekla ok i vo isti moment jas sum se javila i si dosol.jas ja rsprasav taa i mi rece deka bila so mm no ja prasav nekoi detali i ne znaese da mi odgovori ni vo sto bil oblecen a ne pa drugo.ne znam sto da mislam

19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    ^ Па според ова второто што си го напишала мислам дека сепак немало ништо... Тој после некое време ти признал се, што и како се случило. Да имало нешто, мислам дека до крај би негирал, инаку зошто самиот би правел проблеми, зошто после еден месец повторно би ти кажувал лаги.

Но, сепак да не заборавиме дека некои мажи се одлични глумци, па ова ти го кажал само за да престанеш со сомнежите и прашањата. Вака, ти веќе не го распрашуваш и главата му е помирна, а убаво ја смислил приказната, што би рекла мајка ми "тоа може да помине"...

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.468
    Допаѓања:
    172.164
    Мене па ич не ми лепи приказнава маж ти ги возел со кола они позади што ке се бакнуваат ли само ?
    Иако бил пријателов со неа ке одат насамо се знае за што јас мислам дека убава шема си имаат со пријателот направено и си го покриваат убаво газот и двајцата
    Седни ги и двајцата и изненадно почни со оваа тема види како ке реагираат и што ке кажат а дотогаш олабави малку не му врши притисок да мисли дека си заборавила

На tessie и dejana2 им се допаѓа ова.