Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. mirc

mirc Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    Jas da ako se somnevate vo partnetot ili ste sigurni deka ve izneveruva togas i vie storete go toa i ke bi oledmi kas beb izlazana pa i maltrrtirana i ponizuvama otkako mu brativ mi olesni sea sum smeneta no sekako si baram pocituvanje mozebi moeto i me bese nekoe izneveruvanje poveke moabeti pozadi grb i edno lapanje na sekunda i tolku mi olesni sea i da doznaam nesto nema da mi bide krivo tolku mnogu tuku ke ddi go kazam moeto i ke baram nov pocetok ;)

2. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Значи ти ако се сомневаш во партнерот ќе го изневериш, ако си сигурна пак ќе го изневериш и како тоа ти олесна и што ти постигна со тоа?
    За какво почитување зборуваш?
    Како си ти подобра од него ако му враќаш со истото?

3. mirc

mirc Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    Ne sum podobra no preku glava mi e od dobrina nikoj ne ja ceni nikij zivotot e dzungla a ti moras da bides zver bas taka sto ako sedev vo cetri dzida i go slusav sto dobiv nisto veke sum drug igrac ne samo so nego tuku so site sto me povredija koga go citav hotoskopot ne mi se veruvase dela skorpijata e tolku losa jas sum dupla skorpija i brv mnogi dobra no zivotot i iskustbata me napravija losa t.s go aktiviraja losoto vo mene zatoa sea znam deka skorpite se otrovni

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Веќе се имам изјаснето во темава, ама поттикната од некои ситуации во мојава околина, морав да пишам еден коментар - ако веќе простувате неверство, простете во вистинска смисла. Не го гледајте тоа како џокер за некоја ваша грешка во иднина, ниту како шанса да го држите партнерот во рака. Тоа не е простување. Ако на тоа гледате можност постојано да му префрлате на партнерот за неверството и на таков начин да изнудувате љубов, терате во погрешна насока. Само си се тешите дека имате широко срце и дека знаете да простите.

На davidof, LaraSolare, Hipster и 3 други им се допаѓа ова.
  5. BellaRagaza

BellaRagaza Нов член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Во мојава долга врска,порано бев многу непочитувана,сепак му простував...неколку пати го фаќав пред да ме изневери,пак му простував...мнгу ме повреди лани пред една година многу таман решив да ставам крај одкога почнав да се оддалечувам од него си дојде дома(иначе работи во црна гора) и ме побара за жена-рече дека се ке се смини и однос и он се...сега ме разочара нешто пак иако вика дека тоа го направи за нас но мене како што викате ме мачи минатото ;( и го изневерив вчера ;( ;( ;( ;( толку ми е тешко на душава мислам ке умрам ;( незнам што да правам дали ТОЈ да му речам да ќути да го предупредам или не ...да му признааам на свршеникот нема шанси ке умрам а мислам дека јас ке се изедам одвнатре ке умрам незнам што да правам ;( ;( ;(

6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Не би простила неверство :D

7. Theodora2014

Theodora2014 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    23
    Никогаш не би простила. Тие што изневеруваат се решаваат за таков чекор мислејќи дека се попаметни од другите и дека нема да бидат откриени. Ама кога ќе пукне аферата се чувствуваат многу глупо, испаѓа дека не биле баш паметни. Нормално дека им е криво и дека се кајат. Само што мислам дека повеќе им жал бидејќи биле фатени, а не толку поради страдањето на изневерената особа.

На IvanovskaM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. davidof

davidof Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Па не мислам баш дека би ми олеснило да му вратам со иста мерка, да го изневерам и јас него, ако тој ме изневерил. Ја правам истата глупост што тој ја направил, не сум во тој поглед ништо подобра од него.
    А за простување, не би простила неверство НИКОГАШ!
    Цела доверба што сум ја имала во него ќе исчезне и многу, многу, многу тешко може да се поврати.
    Несакам понатака цело време да се потсетувам и да се измачувам со тоа, би ја довело врската до пропаст.

9. biggirl18

biggirl18 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Едно прашање пред да дадам мислење за темата...
    Шо подразбирате под неверство?

10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Јас никогаш не би паднал во искушение да изневерувам а истото го очекувам и од мојата партнерка , али еден ден ако дознаам дека ме изневерувала ништо нема ни да кажам , ни да се нервирам, нити да викам , ќе и мавнам еден мрш у пизду матер шамар да го памти засекогаш и ќе си заминам .

На gingerchild и DirtyQueen им се допаѓа ова.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Дефиниција во речник: прекршување на верноста, вероломство.
    Моја дефиниција: се‘ што надминува каков било пријателски однос т.е. пикање на неговиот јазик во нејзините крајници или неговото полово усб во нејзиниот компјутер.

На mal.ecka, Madam-A и Kaley им се допаѓа ова.
  12. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Не би простила, зошто самата помисла дека бил со друга, просто убива...друга причина е што после тоа врската најверојатно нема да биде иста, довербата би била потполно уништена, нема да е тоа тоа..

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Јас не би можела да простам, од причина што не би можела да се носам со тој притисок. Ма, колку и да го сакам јас сепак би сметала дека тој нема да е за мене.
    Никогаш нема да ми докаже дека нема повторно да го направи тоа да ме изнервери.
    Ако ме изнерверил тоа значи дека со мене нешто му фалело и не му се допаѓало, го гушело, па најдобро е таквиот дечко кој не ги цени моите вредности да се остави.
    Љубовта доаѓа и си оди, а најголемата казна на едно неверство е изгубената доверба.
    Кога долго време градиш нешто потребно е само 1 ноќ да го изгубиш тоа.

На WildNightGirl и natemila им се допаѓа ова.
  14. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ФЕМИНКИ...и јас како и поголемиот дел се лупав во гради Кој јас да простам нема шансии попрво да умрам одколку да простам !!!!..АМА се сопнав од каменот кој сама си го поставив..ме изневерија и тоа со свои очи го видов и ПРОСТИВ :( сеуште таа слика ми излегува пред очи но од тој ден до денес никогас не ни е било поубаво како да сватил што ке изгубил еве сега планираме и да се земеме ..затоа не плукајте за да не лижете :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Неверство не би простила НИКОГАШ!
    Доволна сум му јас, зошто да оди со други?! Нема врска, ако простам после цело време ќе се измачувам со тоа.
    А и одвратно би ми било да бидам со него, а знам дека пред тоа бил со друга.

16. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    И да се прости, после тоа колку и да викате дека повеќе ве почитувал и не знам ти таму што, пак постои тој немир во вас, пошо не е сеедно ти да си седела дома а он со некоја си друга. Според мене кој еднаш изневерил ќе изневери пак, колку и да се прави светец у смисла нема пак да ризикувам да те изгубам.. :)

На WildNightGirl, Nati.P, eloves и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. malata59

malata59 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    не би простила но ако веке простам ке му вратам да знае со мене нема заебанција :D

18. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Јас не сум била изневерена до сега ни од сопругот ни од бившиот дечко ( барем ја така мислам :lol: ), нити пак јас имам изневерено и затоа неможам да зборам од искуство. Сепак ,не би простила никогаш, посебно не на сопругот, зато што се обидувам да бидам најдобра соруга што можам, ги исполнувам сите обврски дома, во кревет, на деловен план и еве сега сумбремена , уште да ми го направи тоа никогаш не би го погледнала во очи. Не затоа што спиел со друга па ете испади на љубомора , туку затоа што ми го потценил сиот мој труд вложен во изградба на среќно семејство задоволено на секој план. Кога би му простила би се потценила самата себе, својата личност би ја свела на најниско ниво, испод нула.
    А да се осветувам на ист начин не фала,со тоа не правам будала од него ,туку од себе. Јас сакам со чист образ да влезам во брак или врска и со таков да излезам.....

На eloves и SimonaTino им се допаѓа ова.
  19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Јас лично не би можела да простам чуствителна личност сум. :$ Освен тоа самата помисла дека ибл со некоја друга, па контролирањето, па го нема на фб, не се јавува ќе ме тера да мислам дека пак е со некоја и придизвикува голема кавги. А врска со постојани аквги води само кон едно место ---> КРАЈ!
    Затоа колку и да го сакам не би простила и баш затоа што го сакам самата помисла дека бил со некоја друга, изгубената доверба и од каде да знам дека пак нема да направи? Затоа НЕ!

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.862
    Не би простила, па и да оди секој ден во црква за да го попрскат со светена вода. :rofl: