Верноста е прашање на карактерот, а неверството е прашање на сопствената одлука. Не би можела да простам - за мене тоа би било психолошко убиство. Ќе почнат да ме измачуваат прашања од типот:Зошто тоа го направил? Ако простам дали ќе се повтори? Кој ќе ми гарантира сигурност дека веќе нема да се повтори? И тогаш ќе ми се редат слики пред очи и ќе го замислувам како имал секс со „другата“. Секогаш кога ќе посегне да ме допре или бакне, ќе замислувам како и неа ја допирал и ја бакнувал. Хорор...Доволно е болката што ја нанел со самото неверство, која искрено не би сакала да ја одолговлекувам.Не е вистинското прашање дали да се прости, туку зошто воопшто дошло до тоа неверство. Не верувам во изговорот дека го направил тоа од искушение. За кое искушение станува збор? Дека не можел да си го држи шлицот затворен? И не би можела да се жртвувам толку поради децата затоа што тоа не го сметам за жртва, туку како изговор за моја немоќ, да го оставам тој што се дрзнал да го уништи бракот.Не го сметам за жртва, затоа што тие деца ќе треба да живеат во брак полн со сомнежи и кавги. Тоа не е жртва, тоа е лоша услуга и за мене и за моите деца, за кои „тате“ не размислувал во моментите на страст во туѓа постела. Можеби порано сум имала поинакво мислење на оваа тема, но сега цврсто стојам на својот став.
Ви благодарам од срце.....само да додадам дека сега е уште повнимателен од порано,значи поубаво отколку порано .....Поздравче.....Ве сакам сите...
Здраво девојки Нова сум на форумот,ама ми треба мислење од вас.Пред два дена случајно дечко ми си го заборави фб кај мене вклучен,и радознала јас директно во пораки.Тамо имаше што да видам.Зимово кога тој ми кажа дека е со другари во Берово на викендичка,јас во Скопје мака мачев со испитиве,тој со другарите заминал кај некои девојчиња во Струмица.Имаше пишувано што правеле,како правеле,дури и дека користел дрога.Сега сакам да му кажам,сакам да му изреагирам затоа што многу ме боли неговото неверство,само не знам како да за не дознае дека чепкав по профилот.Ве молам за помош!!!
Ako nekoj nekogo saka nikogash nema da go izneveri, a toj te lazel i te izneveril mislish li deka te saka? Mislish li deka vredi da bidesh so nego? Jas ne bi ostanala nitu sekunda so nekoj shto me lazel celo vreme, mozebi ne e dobro toa shto si mu chepkala po profilot, no dali e dobro toa shto toj te lazel? shto te izneveril?
Ми текна да ве прашам... Тие што сте простиле неверство или пак мислите дека треба да се прости... Вие простувате и заборавате или пак го користите тоа за да му го направите животот пекол на партнерот или пак како get out of jail free card за нешто ако кикснете па ова ви е како алиби нешто? Зашто ако е второво, извинете ама ептен сте лицемерни
Ви благодарам девојки.....Јас завршив со личноста што мислев дека го познавам најмногу.Тој навистина не заслужува ништо
неверство=крај на бракот. Неможам да замислам да ме гушка и бакнува а веќе знам дека претходно бил кај друга. Можел што сака да прави додека бил сам но сега никогаш не би простила.
Јас сум простила неверство, но никогаш не сум помислила да ја продолжувам врската со таа особа. Раскинувам и секој на својот пат. Едноставно не си ја исполнувам душата со лутина и омраза
Ако изневерам или ме изневерат тоа значи дека нешто не е во ред со врската. Така да без да го трошам моето скапоцено време или неговото подобро ке раскинам отколку да се понашам како дете те изневерив па прости ми или слично. НЕ простувам. Само психички нестабилна личност може да го направи тоа бидејќи нема муда да раскине или прекине кога гледа дека таа врска нема никаква иднина. Не е дека не ми се има десено. Ми се има, имам изневерено и ме имаат изневерено,но прво сум била дете и сето тоа ми било многу интересно и сум била многу недозреана. но исто така оставило многу трага и рана и затоа повеќе нема да ми се повтори и мило ми е што се случило бидејќи сум научила многу. Без разлика дали ја сакаш таа личност или не, неверството според мене е најниско ниво. Така да. НЕ да се прости неверство
Ако сме блиски, ке размислам убаво. Најверојатно не. Ако е лежерна врска океј ми е до некаде, се случува 20 години сум може и мене да ми се случи..