Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    ejjj kraj
    zar nema da mi dades
    vtora sansa :rofl:

На anel и Daleron им се допаѓа ова.
  2. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93

Сакав да кажам, се додека не се најдеш во таква ситуација не можеш да ги сватиш причините за неверство. А верувајте не е тоа секогаш недостаток на љубов, внимание, во нашиот брак се функционира одлично, но ете момент на слабост и се најдов во искушение. Фала му на бога се свестив на време, ама сега повеќе би разбрала кога некој изневери. Не оправдувам секако, мене ме јаде грижа на совест што си дозволив да се доведам во ситуација да размислувам за тоа, ама ако не се најдеш во таква ситуација секогаш ке мислиш дека причина за неверство е недостаток на љубов, непостоење страст меѓу партнерите, монотонија, а не е секогаш така. Затоа мислев оној кој бил на работ да направи неверство, повеќе може да ги свати причините и да прости.[/QUOTE]

па баш затоа што имам простено морав да искоментирам... Не реков никаде дека неверство се случува заради недостаток на љубо,неостоење страст...но сепак мислам дека не мора да значи дека мора да си на работ на неверство за да простиш. За да простиш некому нешто,не мора да е неверство...не мора ти да бидеш на работ да го направиш истото. Тоа според мене не е искрено простување..

3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Ok, очигледно исто мислиме само со други зборови го кажуваме. Јас бев од тие што категорично велат НЕ за простување неверство, се додека не се најдов во таква ситуација. И не мислев дека само тие што биле на работ на неверство можат да простат, само што од од тој агол ти се менува погледот на работите. А искрено простување е ако ги сватиш причините кои довеле до тоа и секако собереш сила да преминеш преку тоа, без тоа да остане како некоја темна недозавршена работа од минатото кога цел живот ке ја влечеш како товар.

На peperutka87 и thegirld им се допаѓа ова.
  4. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Не,никогаш!

5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411

Za tebe ke napravam isklucok zaradi slikata od vcera :P

На ccca му/ѝ се допаѓа ова.
  6. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Прашањето не е дали би простиле неверство со исклучок,не е фер само за некои да има втора шанса :D

7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @okcenzi zabegavme malku od temata so bivsiov:), inaku si dadov jas mislenje prethodno :!:

Последна измена: 6 февруари 2015
    На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.862
    Zoshto bi mu prostila? Da si go istera toj merakot so druga, a jas da prostam? A potoa izvini srce ne sakav bla bla.. abe ajde. Neverstvo nikogas ne bi prostila.

На Yeeah, sikica7 и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  9. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Zdravo, sakam da Ve prasham koi se tie pocetni znaci deka se somnevate ili pak ste sigurni deka ve izneveruva partnerot ?? I koga se raboti za neverstvo jas ne bi prostila, no nekogash i treba da se gledaat nekoi drugi raboti zoshto doshlo do toa....

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Па одбивност, ладење, оддалечување, кога му вртиш да не ти крева, да те лаже дека е уморен, а тој искочен.

11. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    265
    sekogas velev ne za neversto se duri ne se najdov vo takva situacija .....posle nekolku meseci ok si rekov ke mu prostam i se smirivme ama iskreno to ne bese prostuvanje od srce uste vo dusata me peci me boli i pri sekoe karanje mu go pleskam....znam deka ne e vo red ama posilno od mene e,1 se slucii ama ke ostani za cel zivot :|

12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Не дозволувај тоа што било некогаш да биде постојано твој "штит" во кавгите. Ако си решила да простиш и ако сеуште не се разјаснети причините, седни разговарај за тоа, разреши ги сите дилеми и потоа потруди се да работиш на вашиот однос без да го спомнуваш тоа. Секогаш ќе остане една рана од тоа неверство, никогаш нема да заборавиш, ама тој те повредил тогаш кога те изневерил, не дозволувај тоа да биде твој аргумент при секоја кавга. Ќе му се смачи еден ден и него да биде постојано крив иако згрешил само еднаш, а ти постојано да бидеш жртва. Не е здрав тој однос меѓу двајца.

На lealealea му/ѝ се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Се сложувам со тебе...или прости и заборави или замини си.
    Трето нема.
    При неверство има само две решенија, кои ,,колешката,, ти ги кажа јасно.
    Плус тоа стави си на кантар самата колку ти значи тој.Седни си и замисли си како изгледало тоа неверство (допири, бакнежи,секс...) значи соочи се со тоа и ке видиш дали си спремна да простиш.
    Ако во главата ти ,кликне,, дека не ти е битно што се десило, тогаш прости му, ама и заборави го тој настан бидејки од врската ништо нема да биде.
    Ако ти се вклучи алармот во главата, тогаш батали се.Подобро сега отколку да заглавуваш со вител сама што ке си го создаваш.

Јас не би простила, посесивна сум и тоа неможам да го сменам.
    А и многу сум подмолна за такви работи, ако не ми значи човек а тој истиот ме изневери, ке се правам наудерна дека незнам и не осеќам а ке му набијам рогови како на елен лопатар.

На lealealea и anel им се допаѓа ова.
  14. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    265
    vo pravo ste ama pa sekogas koga ke ja vidam devojkata ustvari taa mu e bivsa devojka mi teknuva na izneveruvanjeto posilno od mene e,se obiduvam da zaboravam ama tesko odi :headbang:

15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Како што ти кажа референтка само ти си знаеш дали можеш да преминеш преку тоа, ама ако си решила да простиш, работи на тоа. Кога ќе ја видиш бившата, треба да мислиш на тоа дека сепак те избрал тебе, не неа и да и покажеш колку си среќна покрај него. Не е лесно секако, тоа може само ако имаш доволно воља да го направиш и дај си малку време, само не мора твојата борба да ја покажуваш и демонстрираш пред него. Ако вистински се сака, се' е можно.

На lealealea му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Никогаш нема да простам неверство.
    Сум се нашла во такво искушение и не сум изневерила, кога можам јас може и тој ! ;);)

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Се согласувам потполно и јас додека бев во врска имав шанси да изневерам мн.лесно но никако не се осмелив,не е само љубовта во прашање туку и почит треба да се има и спрема себе и спрема партнерот,тоа што бев јас изневерена си го добив самата на себе одговорот за све...

Последна измена: 21 март 2015
    На Mala Hembra му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bubce777

bubce777 Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    9
    Не! Тоа е за мене понижување..
    И ако се случило еднаш голема е веројатноста да се повтори пак и пак...

19. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    3.554
    Никако! Не заради тоа ако направил еднаш ќе го направи пак.Туку со самото тоа што истрчал кај друга жена става до знаење дека тоа што го има со тебе не е доволно т.е ти не си доволна Доколку некоја се дрзни да прости ваква одвратна нелојалност и сите останати работи врз кои се базира врската тогаш дури е со истиот маж ќе доживува нон-стоп психичко насилство од самата себе во фазон-зошто го направи тоа, што имаше таа, леле да не згрешам нешто, дали ова убаво го правам и збогум достоинство и свое јас.Не вакви сра*а не се потребни во ничиј живот.

На joy1, blond.bunny, mime87 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Колку само се согласувам со тебе .. Кај ти е достоинството тогаш ? Доколку сам себе не си цениш па не очекувај друг да те цени !

На sikica7 и Purelove92 им се допаѓа ова.