Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. one&only

one&only Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Не сум дошла во ситуација да бидам изневерена, ниту пак сум изневерила, но познавајќи се себеси искрено ДА , БИ ПРОСТИЛА.
    Не дека сум лудо-тинејџерски вљубена и не знам што се тоа значи, но знам едно нешто , а тоа дека САМО СИЛНИТЕ ПРОСТУВААТ. Јас многу имам поминато во животот бидејќи знам да бидам СИЛНА.
    Простувам-но не би заборавила,а тоа не значи дека сум будала и проста

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Никогаш не би простила, затоа што кој ке го направи тоа еднаш, ќе го повтори пак

На Gosh, deskarada, sikica7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    Се можам да простам во животот ама неверство никако, не сум била во ситуација да бидам изневерена а имам 4 годишна врска али да ме изневери никогапш не би му простила поради тоа што , ако тој решил да те изневери тогаш тој воопшто не те цени и те понижува , човек што сака никогаш нема да ја изневери својата девојка или жена... маж еднаш ако изневери знајте девојки дека повторно ќе го направи тоа а посебно пак ако му простите неверство... подобро сама отколку понижена и неценета... кисссс и не простувајте неверство мој совет :D

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Никогаш не вели никогаш.
    И никогаш не фрлај пепел врз нешто што никогаш не си го искусил и доживеал бидејки никогаш нема да момеш да знаеш како би изреагирал и би направил во дотичниот момент.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    знам многу добро како ќе изреагирам во моментот и знам точно што ќе направам ама да простам многуу тешкооо верувај срце

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Јас пак за разлика од тебе не можам да зборувам за став и реакција за нешто што не сум искусила.
    Друга работа што сега и да сакаш нема да можеш да ја сватиш е дека врска и брак не е исто воопшто, а 20 и 50 години па ич.

Да така нашите размислувања сега и за 30 години нема да се исти, верувај.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    што ќе биде пример ако ние жените ги изневериме мажите ајде биди реална мислиш дека ќе ни простат тие некогаш ? јас мислам не... затоа пишав дека се ќе простам ама не можам неверство да простам поради тоа што знам дека ако простам значи зборам хипотетички после тоа врската нема воопшто да биде како што треба ќе ја нема таа доверба а без доверба врска не опстојува... има жени кои што простуват али јас не спаѓам во таа група ..

8. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    еве сега ќе ти кажам дека јас бев во брак и сум моментално разведена не поради неверство туку поради други работи да не навлегувам сега , моментално имам врска 4 год како што кажав погоре во статусот али мене не ми е битно дали сум во брак или во врска неверство си е неверство а знаеш кога може да простам неверство ? После 30 40 години брак хаха кога веќе со партнерот ќе функционираме како брат и сестра :D а инаку не сум дете имам 27 години според мене размислувам зрело и разумно , али ок мило тоа е твоето мислење ова е моето..

На rose60 и vitamina им се допаѓа ова.
  9. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.307
    Колку глупаво прашање, тоа не треба да се помисли не пак да се праша.
    Секако дека НЕ.
    Добро како можите некој да ве изневери при здрав разум а да му простите ? :x

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    Истото и јас се прашувам :D

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Најверојатно не сите ја сватија мојата поента, ама кој сватил сватил кој не и не мора
    Јас зборувам за брак и за одминати години, фамилии, деца, проблеми итн, не зборувам за тинејџерство и врски, за таков проблем е повеќе од јасно.

12. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.307
    @vitamina Гледам погрешно можи си ме сфатила, она што го напишав воопшто не се однесуваше на тебе или на твоите мислења, не ни прочитав, само насловот го видов и на тоа се однесуваше она што го напишав, моето мислење за темава.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    добро ајде кажи ми значи немој да мислиш дека те напагам нешто или слично онака си правиме најотворен муабет, која е разликата неверство во брак и во врска? тоа не можам да го сватам ?! значи јас разбирам дека во брак е друго и тоа многу друго проблеми ова она ама не е решението да се изневерува..

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @vitamina Те сфаќам дека сдк при неверството во тинејџерска врска/на помлади години лесно се става крај, а во брак, тука се и децата и годините. Што според мене, сето тоа е погрешно. Неверство е неверство, а останувањето заради децата во брак е најлошата можна одлука или изговор да не речам.

На vitamina и sikica7 им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Сосема точно дека тоа не е решение, но ти мило не ме свати мене, зборот ми е дека секој има свој карактер и критериуми нели? Може ти нема да простиш и за тебе тоа е ненормално, но може некој ќе прости и ќе премине преку тоа и му е сосема нормално, сакав да кажам дека секој различно сваќа и гледа на работите. А тоа дека врска и брак не се исти е еден голем факт кој и самата си свесна дека е така и го знаеш, сепак пак ќе кажам дека и тоа зависи од самиот човек и карактер и е индивидуалност. За детаљи и ставови не зборувам бидејки не ми дошло на глава.. дај боже и никогаш да не дојде.
    @Summerlover знаеш колку пријателки и роднини имам во ваква ситуација?! Ама тоа е принцип и карактер, едноставно не сакаат и крај, одбираат да седат и молчат со надеж дека ќе се промени некогаш нешто, ете тоа ми е зборот дека овој поим е индвидуален.

16. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    во право си јас те потполно сваќам затоа јас пишав погоре дека ова е мое мислење, а далеку од тоа дека нема жени кои не простуваат ги има , но сепак јас на никоја жена не и посакувам да биде изневерена бидејќи каков и проблем да се има во брак врска треба да се реши со зборови а не со изневерување

17. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    истото и се случи и на моја другарка го фати со друга му прости и на крајот врската и отиде во пропаст ептен ...

18. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    му прости како што кажа ти за твоите пријателки со надеж дека ќе се смени нешто и
    е биде подобро ама за жал ништо не се смени..

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Баш тоа ми беше поентата на постовите, јас пишам генерализации и индивидуалности став мој не пишав бидејки немам.

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. darkmoon186

darkmoon186 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    311
    Не се разбира